Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak kdybych to mel srovnat s prvnim dilem tedy s filmem Pravá a levá ruka ďábla, musim rici, ze toto pokracovani je o neco malo lepsi. Bohuzel az prilis moc se drzi zabehlych koleji a onen pribeh neni zase az tak uplne odlisny. Podstatou techhle filmu je ale jejich zabavnost a ta tu rozhodne je, i kdyz rekneme na rovinu, ze stejne jako u mladsiho bratricka prvni polovina filmu je rozhodne lepsi nez druha. No a co je oproti Pravá a levá ruka ďábla v tomhle horsi? No je to naprosto jednoduche, zaverecna bitka je jeste o velky chlup trapnejsi nez minule jinak bych byl spokojen. ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som toto duo miloval, a ešte stále tomu tak je. Ich filmy si pozriem stále s radosťou, niektoré scény proste stoja za to. Rozhodne Spencer a Hill boli najlepšia dvojica, skoro každý film som od nich videl, a na všetkých som sa proste stále dokázal zasmiať. :) A tento film je jeden z mojich obľúbených, čo sa týka tejto dvojice. Je tam všetko, akcia, komédia, klasické bitky, just classic. Samozrejme si ho skúste pozrieť, ak ste tak ešte neurobili, nemali by ste ľutovať. ()

Reklama

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Malý Joe: - "Poslouchej, Bambino…" Drobeček: - "Buď zticha a neříkej mi Bambino." Malý Joe: - "A jak ti mám říkat?" Drobeček: - "Nijak." farmářova žena: - "Děkuji, synu. Kdyby byl každý tak šlechetný jako vy…" Drobeček: - "Jo, já vím. To byste se nechali přepadávat od rána do večera!" farmář: - "Už jsme tady tři dny a tadyhle Ebnezer má zkažený žaludek…" (Dítě si prdne.) Drobeček: - "Jo, chápu vás." ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pistole, fazole, Spencer a Hill. Klasika, která stále neztratila tempo ani vtip, nemá jediné hluché místo a navíc získala ten příjemný, téměř sentimentálně laděný nostalgický nádech vzpomínek na dětství. Scéna s hodinami stejně jako Bambinova zpověď nebo pokerová scéna ani po letech neztratily vtip, závěrečná mela v klášteře švih a dvojice Hill-Spencer dokonale sladěnou souhru. Dokonalá oddechovka, ve všech ohledech lepší než první díl, Pravá a levá ruka ďábla. ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Malý unavený Joe" se z počátku tváří více westernověji a vyznívá trochu vážněji, jako např. "Trumfové eso". Avšak když se bratři sejdou doma u mámy a táty, je to skutečně nefalšovaná zábava ("Co to je? - Nevím, lítalo to kolem"). Nechybí rvačky, kolty proklatě nízko, zaprášené cesty, krásná dívka a spoustu legrace. Těchto ingrediencí je sice méně než v prvním díle, ale tak už to chodí. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována. (Jizni Tlapa)
  • Po tom, čo sa Trinity (Terence Hill) a Bambino (Bud Spencer) nechali podplatiť Parkerom, vrátili sa do San Jose. Scéna ich návratu ukazuje ako sa nesú na koňoch a niekoľko metrov pred nimi kráča staršia žena v tmavomodrom oblečení. V ďalšom prestrihu, keď ich kamera sníma oveľa bližšie, vidieť, že žena v tmavomodrom oblečení kráča nelogicky za nimi, navyše po pravej strane vidieť muža ako ide na koni, hoci v scéne predtým žiadny iný muž na koni nešiel. (AxelWers)
  • Matku Buda a Terence zde ztvárnila herečka Jessica Dublin. Ve skutečnosti by ale nikdy nemohla být jejich matkou, protože když se Jessica narodila, Budovi již bylo dvanáct let a Terencovi tři roky. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama