Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Mám filmy s dvojicí Spencer / Hill rád, ale tohle mě nenadchlo. Western newestern, který se odehráva v jedné zaprašené díře a na jedne louce je celkem o ničem. Zbytečně dlouhá stopáž, ve které se pořád řeší spory mezi bratrskou dvojicí šerifů a kumpány jistého "Majora". Myslim, že by to šlo rozumně zkrátit. Sem tam ujde nějaká trefná hláška, ale jsem zvyklý na lepší filmy těchto dvou herců. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá westernová klasika, kde není nouze o nadhled, pravé westernové bitky (ta závěrečná byla snad největší v celé westernové historii), přestřelené přestřelky, ba ani o půvabné Mormonky (takové MILFky už v dnešních filmech nenajdete - za ty rozhodně stálo obrátit městečko vzhůru nohama). Děj je opravdu zajímavě napsaný a nenajdete zde moc slabých pasáží. Velmi příjemná oddechovka. Jeden z nejlepších, ne-li rovnou nejlepší western s touto váhově nevyváženou, tentokrát dokonce bratrskou, dvojicí. [80 %] ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Terencem Hillem a Budem Spencerem. Opravdu vynikající a ta nejtypičtější zábava pro tuto dvojku. Tentokrát jako bratři, bránící chudé mormony před bandou majora Harrimana a bandou zloděje koní Mezcala. Zvláště konečná bitka je velmi dobře propracovaná s vynikajícími originálními nápady. A nechybí samozřejmě fazole, krásné dívky a hlášky ("Dobrý večer, šerife."-"Drž hubu!"). ()

Drak9 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer s Terencem Hillem spolu natocili par westernu a tehle se opravdu poved. Mnozi z vas jej nazyvaji spagetty westernem, ale me toto oznaceni pripada hanlive, ktere si tento film nezaslouzi. Je to prijemna podivana s trochou humoru, obvyklych velkych rvacek a nakladacek, navic podlozeno dobrou uvodni a zaverecnou melodii. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Třikrát hurá pro tu neodlučitelnou dvojku Terence a Bud, jsou to prosě jedničky. A ta atmosféra nemá chybu, pocit špíny, potu, hladu a žízně prostě patří ke správnému westernu. Prostě báječná komedie se skvělou muzikou, kterou musím osobně doporučit k shlédnutí, nejlépe v tom pravém starém biografu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Hlavné úlohy si mali pôvodne zahrať talianski herci George Eastman a Pietro Martellanza (známy ako Peter Martell). (m.a.t.o.)
  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)
  • Honorár Buda Spencera (Bambino) bol 25 miliónov lír. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama