Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako western asi dobré, nicméně já klasické westerny nerada. Nikdy jsem nepatřila k obdivovatelkám pasáků krav, honců dobytka, desperádů a štětek. Prostě filmy o tom, jak evropský plebs likviduje Ameriku mne nechává chladnou. Bada a Terence mám moc ráda, právě k vůli jejich jednoduchému humoru a dobré náladě. Tu jsem zde nedostala. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ještě než si Terence Hill a Bud Spencer, ukradli komediální sedmdesátky a osmdesátky, tak si zahráli v tomhle filmu, což je i jejich první společný film. A nutno uznat, že je to jiné kafe, než ty humorné taškařice, které následovali potom, byť určité náznaky, jak a kam se jejich společné filmy budou ubírat, se zde najdou. Ale k filmu, je tady citelně znát, že byť se nějaký ten lehký vtípek zde najde, režisér a scénárista v jedné osobě, preferoval poněkud dospělejší příběh, což je super. Tohle je spíš krimi western, než akční mlátička, či divoká přestřelka, film se z větší části soustředí na Terence, který někam jede a někoho vyslechne a dává si jednotlivé díly skládačky do sebe. Postava Buda zde spíše hraje třetí housle, jelikož hlavní záporák má zde podstatně více prostoru a to je dobře, chytrý záporák, je mnohem zábavnější a nebezpečnější, než nějaká hora svalu. Co mi na filmu mírně vadilo, byl konflikt mezi Terencem a Budem, který byl vyvolán tak trochu uměle, to aby herci předvedli co v nich je a nevědomky a nebo vědomě, si tím získali práci na několik let, viz jejich budoucí filmy. A byť akce zde moc neni, tak je to celkem napínavý a vůbec to nenudí. ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tohle je , jak je známo první film , kde se setkala dvojice BS a TH . První a pro mě naprosto vedle ! Nudný film , kterému pomáhá jen výborná Colliziho režie a herecké výkony . Na druhou stranu i scénář byl postaven v podstatě hlavně na nich . Je radost dívat se na to , co předvádí dvojice Frank Wolff a Terence Hill . Bud Spencer se zde drží spíše v pozadí , ale jeho role je výborně napsaná . Vcelku to tedy není taková hrůza a ty tři hvězdičky rozhodně dám !! Ale to , co filmu ubírá asi nejvíc je hudba . Jedny z nejhorších hudebních motivů všech dob , které mě dokáží po každém zhlédnutí otrávit . ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že zde účinkuje herecké duo Hill-Spencer, tak film není pojat jako taková slapsticková taškařice. Já jejich fanoušek sice nejsem, ale tohle mě rovněž nestrhlo: Příběh sice není toliko komplikovaný, jako je odvyprávěn tak, že divák musí trochu přemýšlet, aby si to chronologicky poskládal dohromady. Od toho se odvíjí i to, co by diváka mělo u filmu držet. Předpokládá se, že z úsporného a nechronologického dávkování informací vzejde zájem o to, co se mezi postavami vlastně stalo. Mě však nijak zvlášť nezajímaly ani postavy, od čehož se odvíjí i to, že mě ani nezajímá, co se mezi nimi odehrálo či to, o co usilují. Nejvýraznější a tedy i nejinteresantnější postavou mi vlastně přišel samolibí a ukecaný záporák v podání Franka Wolffa - ale nejlepší scénu má ve 20 minutě filmu, což taky není zrovna ideální. Terence Hill a Bud Spencer zde sice nejsou zaměnitelní (kvůli diferenci svých těl ani být nemůžou), ale nijak zvlášť si mě nezískali. Ještě to nebylo úplně dotažené; Až postupem let mezi sebou dynamiku a kontrasty zdokonalili, ale právě zde se prvně objevili jako duo a následné úspěchy svých kariér stavěli na tom, co bylo položeno zde. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak moc komedie, presto docela slusny western. Po Trumfovem esu sice patrny upadek, ale i tak jeste vyborny film, z dob kdy duo Spancer Hill jeste netocili strestene komedie, ale brali sve herectvi aspon castecne vazne cimz u me jen ziskava. Me se to libilo i kdyz dej nepatril mezi nejpropracovanejsi. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Původní název filmu zněl “The Cat, the Dog and the Fox“ (Kočka, pes a liška). (Stocki)
  • V době, kdy se film natáčel, se Terence Hill oženil s Lori Zwicklbauer, která byla členkou natáčecího štábu. (chleba24)
  • Cat Stevens (Terence Hill) ve filmu říká, že neumí plavat. Hill však ve skutečnosti plave od dětství a vlastní několik medailí z mistrovství Itálie. (Pepinec)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama