Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (119)

fcreading 

všechny recenze uživatele

B-čkový horor od počiatočného režiséra, ktorý víťazí na plnej čiare, a určite sa môže priratať k tým naj skúsenejším režisérom od Raimiho až po Carpentera. Je to fakt neuveriteľné, ale strochu nízkym rozpočtom nám Gordon naservíroval nadupanú zábavú s krvilačnou príšerou prahnúcej po krvi, a ženských pohlavných orgánom. Jeffrey Combs je hororový znalec, a vie čo ktomu hororu najviac prispeje. Cramptonová je znovu výborná a netvorová tvár pekne nechutne slizká a zároveň vynikajúca. Utratených peňazí vôbec neľutujem, len škoda že takýchto starších hororou spoločnosť Řiťka Video neplánuje zakúpiť aj v budúcnosti (napr. Puppet Master 3,4,5 atď.) Filmu nemám čo vytknúť, takže hodnotenie je jasné 80 percent. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadá opravdu zajímavě a já se těšil na pořádnou jízdu, kterou slibovalo vysoké hodnocení na netu. První minuty, kdy se na scéně objevil Giorgio byly neskutečné jenže postupem času se tedy alespoň umě vytratilo veškeré napětí. Zlom nastal po kousání bradavek té prostitutky. Protože v tu chvíli byl viděl celý kostým monstra a tady nastal kámen úrazu. Jakmile totiž kamera přestala zabírat vynikající masku (obličej) a sjela níže tak byl vidět gumový kostým, který na herci jen vlál. Hlavně tedy při záběrech zezadu. Tím mě doslova znechutili. Jinak ale musím pochválit výkon Jeffreyho Combse. V celkovém hodnocení takových 65%. ()

Reklama

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas je třeba si odpočinout od duchů, démonů, psychopatů, buranů a dalších subžánrů.. tenhle film mě opravdu mile překvapil, protože už jenom ten hrad sám o sobě celkem naháněl strach a sám bych tam v noci spát asi nechtěl.. rozjezd byl sice pomalej, ale pak už naštěstí zrůda dostala prostor.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na prvý raz ma to nebavilo, ale keď som si dal po 10. rokoch reprízu, tak to bolo nečakane celkom fajn. Zaujímavý mix atmosférických nekrvavých scén (ťažiacich z temnej minulosti hradu so 150. miestnosťami) a nechutných, krvavých momentov (v ktorých sa hrá s otvorenými kartami a v ktorých si Stuart Gordon neberie servítky). Potešil ma Jeffrey Combs v hlavnej a v rámci možností normálnej úlohe (čo uňho je predsa len nie príliš časté). Každopádne je to určené len hororovým fanúšikom, nejde o žiadne áčko typu Exorcistu alebo Čeľustí, ale o béčko s tomu odpovedajúcim kastingom, ako i rozpočtom (a tým pádom i vizuálom). Celkom fajn bol prekvapivo remake z r. 2020. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Celkem schopný námět sráží na kolena dosti tupý scenář viz konec, kdy má jak matka tak otec možnost vzít si od policajtů zbraň, ale nakonec to ani jeden z nich neudělá, aby to mohlo mít tak děsnej, rádoby srdceryvnej konec. A to nebylo jen tohle. Jejich smůla a 2 hvězdy. Jedna za Combse a druhá za toho příšeráka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama