Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tohle je , jak je známo první film , kde se setkala dvojice BS a TH . První a pro mě naprosto vedle ! Nudný film , kterému pomáhá jen výborná Colliziho režie a herecké výkony . Na druhou stranu i scénář byl postaven v podstatě hlavně na nich . Je radost dívat se na to , co předvádí dvojice Frank Wolff a Terence Hill . Bud Spencer se zde drží spíše v pozadí , ale jeho role je výborně napsaná . Vcelku to tedy není taková hrůza a ty tři hvězdičky rozhodně dám !! Ale to , co filmu ubírá asi nejvíc je hudba . Jedny z nejhorších hudebních motivů všech dob , které mě dokáží po každém zhlédnutí otrávit . ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ještě než si Terence Hill a Bud Spencer, ukradli komediální sedmdesátky a osmdesátky, tak si zahráli v tomhle filmu, což je i jejich první společný film. A nutno uznat, že je to jiné kafe, než ty humorné taškařice, které následovali potom, byť určité náznaky, jak a kam se jejich společné filmy budou ubírat, se zde najdou. Ale k filmu, je tady citelně znát, že byť se nějaký ten lehký vtípek zde najde, režisér a scénárista v jedné osobě, preferoval poněkud dospělejší příběh, což je super. Tohle je spíš krimi western, než akční mlátička, či divoká přestřelka, film se z větší části soustředí na Terence, který někam jede a někoho vyslechne a dává si jednotlivé díly skládačky do sebe. Postava Buda zde spíše hraje třetí housle, jelikož hlavní záporák má zde podstatně více prostoru a to je dobře, chytrý záporák, je mnohem zábavnější a nebezpečnější, než nějaká hora svalu. Co mi na filmu mírně vadilo, byl konflikt mezi Terencem a Budem, který byl vyvolán tak trochu uměle, to aby herci předvedli co v nich je a nevědomky a nebo vědomě, si tím získali práci na několik let, viz jejich budoucí filmy. A byť akce zde moc neni, tak je to celkem napínavý a vůbec to nenudí. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Na zpestření a oddech od všech hororů jsem si chtěl pustit nějakou tu fackovačkovou komedii od dua Spencer-Hill. I sáhl jsem po jejich prvním kousku a překvapivě jsem zjistil že se jedná o úplně jiný styl. Bez bitek, bez srandiček - v podstatě klasický italský western, tedy nic co bych extra miloval. Špinavý, drsný film kde lidský život nemá cenu a Hill hraje hajzla co chce dostat prachy a pomstít se ještě horším hajzlům. Spencer je tu víceméně sidekick a místo pěstí tu létají kulky. Dlužno říct, že přes solidní dávku nudy se jedná o povedený kousek, ale žádná klasika a nic co bych musel vidět znovu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z vůbec prvních filmů známé dvojice se sice nese v trochu jiném duchu než jsme u nich zvyklí, ale to neznamená, že by na tom bylo něco špatného. Je sice pravdou, že jde hlavně o westernovou podívanou, ale i zde narazíme na několik humorných vložek, které předurčili dráhu obou herců. Hill tu měl sice větší úlohu a svůj prostor dokázal obstojně zužitkovat, ale ani Budd si nevedl vůbec špatně. Z „akčního“ hlediska to taky nebylo zlé – mrtvol je tu kupa, soubojů taky, takže za mě opět spokojenost. Navíc se mi líbila i postava hlavního záporáka – pěkně slizká, nemilosrdná...tak to mám rád!70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není zábavný film ve smyslu komedie, tohle je film, který odkazuje na Leoneho dolarovou trilogii, kdy Terence Hill je v podstatě jen dalším bezejmenným hrdinou, který si musí hodně protrpět, aby se dostal do cíle. Závěr mohl být trochu drsnější, ale přesto je tohle povedený western s Budem a Terencem na začátku jejich společného působení. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • V západním Německu byl film znám pod třemi názvy - “Gott vergibt - wir beide nie“, “Gott vergibt...Django nie!“ a také jako “Zwei vom Affen gebissen“. (Stocki)
  • Roli Buda Spencera měl původně hrát herec Peter Martell. Ten však utrpěl úraz, a tak režisér Giuseppe Colizzi zavolal Spencerově ženě a se slovy: "Je ještě Carlo tak tlustý?" oslovil právě Buda Spencera, vlastním jménem Carla Pedersoliho. (Jizni Tlapa)
  • V čase 00:03:05, poté, co přijede vlak plný mrtvých cestujících do stanice, jeden ze zastřelených cestujících velmi viditelně otevře ústa. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama