Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

S Lovecraftovou stejnojmennou povídkou nemá příběh mnoho společného, ale vymyšlený je dobře a v lecčems předčí originál. Jen by se mnohem víc hodil do doby vzniku předlohy a ne do současnosti. A taky nechápu, proč ten trouba Paul pořád zachraňoval tu husu Barbaru. Mně kdyby s noťasem provedla to co jemu, Dagonovi ji s chutí předhodím osobně. A kdyby ještě kněžka Uxía měla nohy a ne chapadla, milerád bych s ní v té malebné rybářské vísce zůstal. Hodně povedené byly masky pololidí, nic bych za to nedal, že se jimi nechali inspirovat tvůrci Pirátů z Karibiku při vymýšlení posádky Bludného Holanďana. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Krapet nevím,co si mám o celém tomto filmu myslet.A nejvíc to zapříčinil asi hlavní představitel,který byl spíš parodizující postavou,než vážně míněným hrdinou.Jinak atmosféru Dagon měl,ovšem jen tak do půlky filmu,poté se začalo vše natahovat a vršit se blábol na blábol.Průměrný horror,průměrná atmosféra,průměrné efekty,spíš nuda,která ale neurazí.Lepší 2*! ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Gordonův nepolevující liják a člověčí osazenstvo(vj. místního obveselovače Ezequiela) přetvořil nadějně rašící výhonky jen v tlející bezedné rašeliniště. // CK Dagon nabízí Last minute : Španělsko; Imboca, ráj rybářů(vhodné i pro začátečníky), nepřeberné množství ryb i rozmanitých ploutvonožců:) NEVÁHEJTE; A VYUŽIJTE TUTO JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST!! ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Jsem neměl tušení, že může ve vyprahlém katolickém Španělsku tak pršet... Rád bych se nejprve vyznal ze své náklonnosti k Lovecraftovi: Právě jsem v knihkupectví narazil na tři ze čtyř svazků Spisů (čtvrtý SNAD také vyjde), začal to znovu hltat, a tak mě napadlo si připomenout i nějaké z jeho filmových selhání... Dagon je v tomto směru ideální pastva pro oči – natočen zjevně za směšné peníze, v reáliích, bez kulis a s CGI (lze-li to tak nazývat), která připomíná samohybné obrázky z nějaké devadesátkové počítačové hry. A přesto je to dobrý film. NO FUCKING JOKE. Z jeho kvalit nad jiné vyčnívá zdravý smysl pro nadsázku a odlehčení v těch nejnečekanějších momentech (pokus nastartovat vůz, mobilní telefon coby pěstní klín) a zručně uhnětená, nepolevující atmosféra, věrná předlohám, která dá kromě odkazům k mistrovi vzpomenout na o filmy typu „Lair of The White Worm“ či o třídu / či dvě / lepšího „Wicker Mana“. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul s Barbarou a ještě dvěma kamarády si vyjedou na širé moře, aby si trochu odpočinuli od nepřetržité práce. Ale v mlze s lodí narazí na skálu, a tak musí Paul s Barbarou hledat pomoc v přímořském městečku. Ale už od prvních okamžiků město působí podivným dojmem - vypadá velmi opuštěně. Jakmile ale Paul narazí na některé z místních, asi by radši byl, aby město opuštěné bylo - z vyprávění starého Ezequiela se dozvídá, že před mnoha lety zde lidé zavrhli boha, a začali uctívat podmořského netvora Dagona, který žízní po lidské krvi ... Na jedné straně z filmu určitě dýchá atmosféra, jako z málokterého jiného. Když Paul poprvé prochází opuštěnýma a špinavýma uličkama města, chvilkama jsem přestával dýchat. Ale pak na veřejnost vyskočí místní obyvatelé, a nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet. Více než strašidelní jsou rybolidi docela směšní - zvlášť když se snaží Paula dohonit, tak jsem se mohl smíchy umlátit (s jejich typem chůze by jim asi utekla moje babička). Konec filmu, který měl být asi šokující mne však nijak nepřekvapil. Myslím že H.P. Lovecrafta stíhá stejné prokletí jako Stephena Kinga - filmové nebe ani pro jednoho z nich asi nebude ... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama