Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (457)

lamps 

všechny recenze uživatele

Filmů, kde hrál pouze Terrence Hill bez Buda Spencera , jsem viděl upřímně jako šafránu, ale Podivné dědictví je z nich jasně nejlepší. Příběh je jako vždy velmi jednoduchý, ale na druhou stranu disponuje výborně napsanými postavami, kterým dominuje se sladkým úsměvem, odporem ke zbraním a jízdním kolem namísto koně právě Hill. Není to také tolik o rvačkách( i když pár pěkných se tu najde) a člověk si užije větší množství inteligentního humoru. Ale i když ten netypický Hill, který se ani neuměl prát, mě také hodně bavil, nejlepší byl stejně ten závěr, kdy z něj tři zkušení přátelé konečně udělali chlapa. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Blíží se konec divokého západu a na místo přijíždí Terence Hill, aby tátovým starým kamarádům, třem kovaným ale dobrosrdečným banditům, představil některé novinky civilizace jako třeba koně, který považte nemá hřívu, ale dvě kola a sedlo...Pro Terence mám slabost, i když je bez Buda, a se starým dobrým původním dabignem, který má opravdu vymazlené hlášky, není moc co řešit..."Jestli pokrok znamená zácpu, tak k čertu s celým pokrokem"80% ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Buď jsem blázen já nebo všichni ostatní co dali víc jak dvě hvezdičky. Fóry naprosto trapný, film nuda a scenérie Plitvických jezer byly lepší ve Vinetuovi. Tady byla vidět spíš jen voda. Ve své době za komančů,když v kinech byly většinou samé sovětské filmy typu jak se pěstuje obilí a jaká bude úroda dal bych za 5, ale dnes? Ze zvědavosti kvůli vysokému hodnocení jsem na to po letech zkoukl na Nově a výsledek? Trapárna. Snad pro děti do 12 let dobrý. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Co slovo - to perla. Zarámovat monitorem a pouštět budoucím generacím, aby věděly, co je to legrace. Civilizace a necivilizace, údiv nad dnes běžnými věcmi a touha po zachování bezbariérového Západu. Hill váží dlouhou cestu, aby se setkal s absolutně nejsympatičtějšími zločinci všech dob (a u nás dokonce skvěle dabovanými!), jedním záporákem, co má divé vlasy a břitký kukuč + jednou ne zrovna pohlednou naivkou, co se "chytla na knížky". Tenhle film je čistokrevná filmová pohoda, která není založená na laciných fórech, ale na high-level humoru, který musel vymyslet sám "Humorós" (bůh humoru:) ) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velká porce nostalgie, slušný díl v podobě parádního dabingu z roku mého narození (ten novější je, ostatně jako téměř vždy, hrůza), hudební motiv, legendární hlášky a neuvěřitelné bitky,  kukadla Yanti Somner, pohoda a živá vzpomínka na doby dávno minulé, jistojistě krásnější než ty dnešní.  Lze v mém věku, rozpoložení, při mém filmovém vkusu a vzhledem k tomu, že jsem na Podivné dědictví koukal se stejným potěšením jako poprvé asi po -nácté dát jiné než  absolutní hodnocení? ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Ve zděděném ranči nechal svému synovi, Siru Thomasi Fitzpatricki Phillipi Mooreovi (Terence Hill), jeho otec křídou vzkaz: „God save you from the Queen.“ Jedná se o ironickou narážku na slavné a ctěné: „God Save The Queen.“ (sator)
  • V čase 6:30 je Bull Schmidt (Gregory Walcott) neozbrojen, v následujícím záběru je však již opásán pásem s náboji a pistolí. (sator)

Reklama

Reklama