Reklama

Reklama

Jdi na to

  • Itálie Nati con la camicia (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Terence HillBud Spencer se opět setkávají na Floridě, ale tentokrát se z nich stane dvojka neohrožených superšpiónů... Tulák Rosco (Terence Hill) se prohání po amerických dálnicích na kolečkových bruslích a míří, kam ho vítr zavane. Bezcílné svobody si užívá i Doug (Bud Spencer), kterého právě pustili z vězení, kde seděl kvůli menšímu nedorozumění s jedním jachtařem, co mu plašil ryby. Oba se náhodou setkají v zastrčeném motorestu uprostřed ničeho a od té chvíle to jde od deseti k pěti. Nejdřív se jim podaří omylem ukrást kamion, a aby si zachránili kůži, sednou na první let do Miami. Naneštěstí tím ale zaberou místa dvěma elitním špionům na tajné misi a do klína jim spadne kufřík s milionem dolarů. Aby dvojice z celé šlamastyky v pořádku vybruslila, rozhodnou se dál vydávat za agenty Steinberga a Masona a plány zákeřného gangstera K1 na ovládnutí světa překazit po svém – holýma rukama a s pořádnou dávkou štěstí... Ztřeštěnou italsko-americkou komedii s nerozlučnou hereckou dvojkou natočil Enzo Barboni, v titulcích uvedený pod pseudonymem E. B. Clucher. V zásadě jde o volné pokračování snímku Dva poldové (1977), namísto policistů proti své vůli se tu však Spencer a Hill úplnou náhodou stanou tajnými agenty a vyvléknout se z mise pro ně nebude vůbec snadné. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (199)

topi80 

všechny recenze uživatele

Všechno, co od podařené dvojice čekáte. Fackami se nešetří, gagy jsou obzvláště povedené, ale tento film je založený především na hláškách, které se tady doslova prší z každé scény. Bud je tady ještě budovatější než v jiných filmech a Terence je ještě terencovatější. Je tady všechno, co tady má být. Tupá zápletka, imbecilní záporáci, za uši přitažené vedlejší postavy, pár rvaček s nepostradatelným zvukovým doprovodem, krásná atmosféra mořského pobřeží na počátku 80. let, ale především dva hrdinové, které nevyvede z klidu ani horda banditů, kteří na ně míří zbraněmi. Přesně tak dokonale slaboduché, abych se u toho výborně pobavil. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Dva týpci v cool-kabrioletu, zloduch s kočkou v klíně a velkým prstenem na ruce, výtah, co gangstery doveze na loď uprostřed moře, to jsou jedny z atributů tohoto zábavného filmu. Jako i ostatní filmy s dvojicí Spencer - Hill, je i tento velmi humorný, plný bitek a honiček, vše s pořádnou nadsázkou. 68% hvězdiček ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Špionážní komedie plná omylů a záměn patří k těm nejlepším filmům sehrané dvojice. Chvílemi se vydávala za nápaditou variaci na bondovky, chvílemi vypadala jako něco, v čem by se mohl objevit Louis de Funes. Tahounem je tentokrát konverzační humor, kdežto akční scény mi přišly odbyté a tuctové. Zběsilé tempo a spousta nápadů ale udržují vysokou míru zábavnosti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prosím Vás, nepište do zprávy, že jsem měl zpoždění." Falešní agenti Steinberg a Mason mě bavili a na své pravé podřízené vůbec nic špatného do zprávy nenapsali. To se cení. Jen ta tradiční fackovaná mi tentokrát nepřihrála nějakej ten nezapomenutelnej úder, ale viděl jsem nejlepší záchod ve městě, "kvalitní" agentský vynálezy a dost mě mrzí, že "ďábelský" gangster K1 dostal toho na Aljašce, v Havaně a podobně. Určitě to byli skvělí chlapi a na tom monitoru zhasli naprosto jedinečně. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Agent 007 se kdesi zdržel, takže ho dík nepravděpodobné záměně musí zastoupit výtržníci Spencer a Hill. Zdá se, že stojí proti zločinecké organizaci, s níž si nezadá ani Spectre. Fabule je tak roztomile pitomoučce načrtnutá, až si zaslouží slitovné odpuštění. Tady se nehraje s plány v plánech, tady se jednoduchými, nesmyslnými můstky postrkuje děj od mlátičky k mlátičce přes honičku zase k mlátičce. Hill a Spencer "hrají" tresť svých letitých kreací - nemá smysl, aby se jejich postavy jmenovaly jinak než oni. Taková hloupost, až je mi skorem milejší než bondovky, které usilují o sofistikovanost. Většinou ji nezískávají, ale přichází o smysl pro humor. Ten je tady přítomen, byť povětšinou na úrovni facek. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Šéf nazývaný Tiger (David Huddleston) v jedné scéně použije botu jako telefon, je to možný odkaz na seriál Get Smart (1965), kde Don Adams používal rovněž telefon zabudovaný ve své botě. (Stocki)
  • Šílené zlaté vozidlo s kravskými rohy, puškami na kufru a houkačkami z kamionu, kterým ústřední dvojice jezdí, je Lincoln Continental Mark III 68A z roku 1958. (Stejšn)

Reklama

Reklama