Reklama

Reklama

Sudá a lichá

  • Itálie Pari e dispari (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva rozkmotření bratři se musí spojit v boji proti cinknutému světu hazardu. A možná i něco vyhrát... Floridské pobřeží hostí sportovní hry, kde změří síly ti nejlepší z nejlepších amerického námořnictva, pěchoty i letectva. Fair play ale ohrožuje mafie, která podvody a vyhrožováním ohýbá výsledky a vydělává na sázkách. K tajnému úkolu je tak povolán poručík Johnny Ferpo (Terence Hill), aby hazardní podsvětí odhalil. Ještě před tím ho však čeká náročnější mise: přesvědčit svého odcizeného bratra, s nímž ho pojí snad jen otcovo příjmení a láska k fazolím na cibulce, aby se k němu přidal. Charlie Ferpo (Bud Spencer) ale se světem hazardu nadobro skončil a úplně mu stačí jezdit se svým kamionem. Aby bratra přesvědčil, bude se Johnny muset uchýlit k tvrdšímu vyjednávání. Jako třeba prohrát Charlieho tirák v pokeru nebo mu nalhat, že jejich taťka oslepl a nutně potřebuje peníze na operaci. A to je teprve začátek jejich eskapád, při setkání s mafií budou navíc lítat pánve, tága i kulečníkové koule a samozřejmě také facky... Jednu z nejznámějších komedií Buda Spencera a Terence Hilla natočil Sergio Corbucci v italsko-americké koprodukci. Zatímco pro komediální duo šlo už o jedenáctou spolupráci v hlavních rolích, režisér s nimi točil vůbec poprvé. Všichni tři sice platili za výrazné postavy spaghetti westernu, Corbucci ale tehdy točil hlavně s Francem Nerem. Sudá a lichá (1978) se nakonec stala jedním z vrcholů spencerhillovské série a výrazným zástupcem žánrové vlny, kdy se italský film posunul od westernů k akčnímu policejnímu žánru – důraz na bombastickou akci, překombinované podfuky a groteskový humor ovšem zůstal. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi pořád utíkal, až před několika lety jsem ho znovu shlédl v televizi a...od začátku do konce filmu jsem se řezal smíchy. Divoké a neutuchající origie honiček, rvaček, absurdních situací, překvapivých odhalení (bratři...) Tohle všechno je i v jejich ostatních filmech, ale tady je to podáno v tak šíleném tempu, že se skoro ani nedá dýchat. A navíc je to opravdu, opravdu sranda :-) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Od filmov s Budom Spencerom a Terrence Hillom nečakám viac ako ľahkú zábavu, ale pri tomto filme som už musel aktívne vypínať mozog. Neviem či má zmysel vyjadrovať sa k príbehu keď tu očividne len tvorí krovie pre nadhadzovanie priehrští humorných situácii, ktoré fungujú s veľmi premenlivou úspešnosťou. Aspoň tie bitky, pre ktoré túto dvojicu milujeme najviac, fungujú stále výborne. Záverečná megabitka na lodi mi tak pomohla prižmúriť oko nad do neba volajúcimi blbosťami, ktorými je film zamorený. 6-/10 ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Moje pravidlo, sledovať iba filmy nad 80 % ma niekedy zavedie k predstaviteľovi vzájomne neodlíšiteľným filmov dvojice Hill-Spencer. Hanbím sa za dopozeranie filmu do konca. Možno pred desiatkami rokov sa dalo zabaviť na jednom-dvoch filmoch tejto dvojice, ale nadšenie súčasného diváka nad nimi by sa nemalo podceňovať. Tie dve hviezdičky sú za vydarený dabing. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Spencer+Hill. Zábavný příběh o tom, jak se dva bratři, kteří netušili že sou bratři, dozvědí že sou bratři, ale vlastně to nejsou bratři :) Prostě film přimo narvaný nepřeberným množstvým gagů. Najdeme zde docela přijemný humor, který diváka pohladí po duši. "Pistáciová došla, máme čokoládovou, jahodovou, tuti-fruti, karamelovou a kávovou.""Tak dobře víte co, dejte mi jednu čokoládovou, pak kopeček jahodové, jeden kopeček karamelové a jeden tuti-fruti.........jo a taky prosím jeden pistáciové." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně nebude můj nejoblíbenější film s italskou dvojicí, ale na druhou stranu se pořád jedná o dobrou zábavu. Tohle je místy tak ujeté, že se prostě budete muset smát. A i když se postavy na první pohled nemají moc rády, také nic nového, tak stejně víte, že to dobře dopadne pro oba a nakonec si plácnou, nebo tak něco. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V bistru Zelená žába (Green Frog) se Johnny (Terence Hill) vsadí s barmanem Bobem, že vypije více pomerančové šťávy než stačí vymačkat. Když sázku prohraje, Charlie (Bud Spencer) se Boba ptá, kolik pomerančů vymačkal. Bob říká, že neví, asi dvanáct. Ve skutečnosti jich zpracoval osm a ten poslední Johnny už ani nevypil. (Robbi)
  • Charlie Firpo (Bud Spencer) řídí tahač Kenworth W900B. V závěru dostává jako odměnu jiný stroj Kenworth K100. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama