Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

meemini 

všechny recenze uživatele

Bývalo to i lepši, co říkáš, Terenci? On sám o sobě baví. Baví mě se na něj dívat. Prostě je to sympaťák, a to je velká část úspěchu. Ale celý film si s tím nevystačí, i kdyby superpoldové z oken padali. Chvílemi je Hilluv polda sranda, delšíma chvílemi nuda a ještě zbývá trocha na podivnost s baloonem. Rád se někdy znovu podívám na pár částí. Zbytek mě nezajímá. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na noční jsem si pustil na oddech něco co najdu na youtube a volba padla na italskou HIllovku bez Spencera, kterou jsem měl v dětství moc rád. Co naplat, trošku to zestárlo. Je to taková policejní klasika, kde Hillovi v jeho typické rošťácké roli dělá spoluhráče nečekaný Ernst Borgnine jako vztekající se, nechápající a otcovský seržant, který i když hraje víceméně pitomce ho strká do kapsy. Záporák je tradiční mafián s trojicí pitomců, bitka je tu jen jedna menší. Sci-fi? Inu ano, Hill má díky ozáření schopnosti ala Superman - vznášení se, nezranitelnost, telekinezi, rentgenové vidění a jeho kryptonitem je rudá barva. Triky jsou úsměvné, pár scének pobaví (policejní šikana mafiánských poskoků), ale celkově spíše nezávadný průměr u kterého jsem se nebavil tolik jako u jiných spencerhillovek. Ovšem italodisko písnička Super Snooper je naprosto parádní :) ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak špatně natočen, že ani naivita komedie nezakryla nedostatky. Bytky u kterých je vidět půl metru mezera mezi pěstí a obětí vidí i dítě se zánětem spojivek. Superpolda je ozářen a má super schopnosti = výborný námět, ale bohužel nebyl moc dobře využit. Naivita ve filmu je ale tak naivní, že filmy s Bud Spencerem a T. Hillem jsou oproti tomu na úrovni Shakespearských dramat ! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Představte si superhrdinu jehož kryptonitem je červená barva a ještě k tomu to, že první půlku filmu hrdina netuší jak to, že v jednu chvíli myšlenkou postrčí náklaďák a za pět minut se málem srazí se slonem, protože ho neviděl? A pak si představte, že celý příběh se vypráví retrospektivně z cely smrti:) Zní to divně, ale je to opravdu komedie, a vůbec ne špatná. ()

Traktorista

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná a na svou dobu parádní pecka. K tomu hafo naprostých super nápadů, vynikající dabing a ve výsledku je tu maximální filmová lahůdka, která opravdu dokáže pobavit. Dlouhodobá zábava v mých mladých, dětských letech a když jsem to nedávno viděl znova, musel jsem se skoro celej film smát, jak výborně je to celý natočený. K tomu ten super konec, to jsem se smál ještě při titulcích - prostě bombička. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Když se seržant (Ernest Borgnine) objeví v Davidově bytě, Dave (Terence Hill) levituje u stropu a čte si komiks se Supermanem. To by mělo být nemožné, jelikož při pohledu na červenou ztrácí své schopnosti, takže by nesměl vidět Supermanův červený plášť a dokonce ani jeho červené logo na obálce. (henrycruel)
  • Když Dave (Terence Hill) a seržant (Ernest Borgnine) vyletí z moře na žlutém balónu, jsou jejich šaty za pár vteřin naprosto suché, a to i přesto, že se právě vynořili z vody. (henrycruel)
  • V úvodních i závěrečných titulcích hraje „Super Snooper“ od The Oceans. Tato skladba zazní několikrát i během filmu. (SONY_)

Reklama

Reklama