Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je muj oblibenej film s Hillem, v kterem vubec nevadi, ze tu chybi Bud Spencer, coz je jedna z mala vyjimek. Jednak proto, ze tohle neni ten typ pribehu, kde by se uplatnil a taky proto, ze tu Hill dostal jineho partaka a to Ernesta Borgninea, kterej si s roli pritroublyho tlustyho poldy poradil velmi dobre a spousta vtipu je tu jen diky nemu. A i kdyz ve filmu neni moc bitek, vubec to nevadi, protoze film tahnou Hillovi superschopnosti, ktery jsou s ohledem na dobu vzniku filmu velice nadprumerne trikove udelany. Film je nejvic vtipnej zhruba prvnich 75 minut, pote uz se tvurci moc soustredili na kriminalni zapletku a tudiz ubyva foru, ale nastesti ani pribeh neni uplne nejhorsi. U tohohle filmu se vzdycky dobre pobavim. ()

Comida 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná a šílená komedie s úžasným Terencem Hillem v hlavní roli. Občas celkem vtipné, ale ne nijak extrémně. Většinou jsem se jen pousmál. Občas bohužel trochu až moc stupidní, hlavně ke konci kdy se na scéně objeví žvýkačka. Film i do té doby působil trochu hloupě, ale tohle bylo už moc. Jasně je to originální a Sergio Corbucci tím dokázal že má skvělou představivost, ale díky hrozným efektům ta scéna vypadala strašně. Takže posledních pár minut mne už jen přesvědčilo o třech hvězdách. 6/10. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Spojení Terence Hilla a Floridy, pokolikáte už? Na konci 70. a na počátku 80. let točili T.Hill a B.Spencer většinu svých filmů právě na Floridě. Tentokrát se z Terence stal superhrdina v roli policisty a místo Buda dostal za parťáka E.Borgnina. Je to stále vtipné, jen už to trochu zestárlo. 3 hvězdy. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že i bez kolegy B. S. mohl být Terence Hill úspěšný, když hrál v dobře napsaném filmu. Superpolda je zábavný snímek, ve kterém veškerou pozornost strhává na sebe štíhlejší ze slavné dvojice a já se teda bavil. Je to jednoduchá zábava, ale pořád to zábavou je. Nutno ovšem dodat, že tvůrci mnohokrát nedodrželi vlastnoručně určené pravidlo o červené barvě. Dave ji může vidět třeba i na letadle, ale nic to s ním nedělá. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně jsem se bavil, a to je přece u komedie nejdůležitější, proto nemohu hodnotit níže, i kdybych chtěl, a já ani nechci, Terence Hill je totiž sympaťák, radost pohledět na ty jeho akčně-komediální kreace (tato poznámka se vztahuje ke všem jeho filmům, s kterými jsem měl tu čest, a které jsem tu dle všeho neohodnotil, přece jen je to notná dávka let, a já nechci nikomu nadržovat). 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Když jsou Dave Speed (Terence Hill) s Evelyn (Julie Gordon) na stadionu, který je plný lidí, nechá je všechny zmizet, přestože je všude červené zábradlí a on při pohledu na červenou barvu ztrácí své výjimečné schopnosti. (skinny)
  • Ze začátku filmu je uvedeno, že Dave (Terence Hill) neumí plavat, protože vyrostl v horách, ovšem na konci filmu je schopný bez problémů zachránit seržanta z potopené lodi. (henrycruel)
  • V úvodních i závěrečných titulcích hraje „Super Snooper“ od The Oceans. Tato skladba zazní několikrát i během filmu. (SONY_)

Reklama

Reklama