Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jenom díly Lež má rozbité auto & Druhý dech, z čehož se ucelený názor udělat nedá. Už proto, že jsou obě epizody jako den a noc. V té první je špatně skoro všechno, dialogy, šablonovitá zápletka a nepřirození herci (chemie mezi nimi je v podstatě nulová a kdybych měl podle toho soudit něco o jejich vztahu, tak jsou zralí na manželskou poradnu). Vymlouvat se na špatný scénář "zamilované" duo nemůže, protože Michalu Dlouhému stačila vedlejší role aby si obě hrdličky i s doprovodem namazal na chleba. Epopej úpadku ředitele za vrcholící hospodářské krize je zpracovaná mnohem lépe. Hřebíčková a Langmajer působí jako opravdový pár, a jejich životní problémy jim věřím. Možná zafungoval námět, který má přece jenom větší potenciál než tokání bohéma snažícího se sbalit ustrašenou svobodnou matku, a scenárista se mohl adekvátně vyřádit. Hodnotím alibistickým průměrem, což je nejspíš až moc, protože podle ohlasů jsou zbylé díly horší než tyhle dva. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naozaj kvalitný seriál. Takto si predstavujem „našu“ domácu tvorbu. Nie príliš veľa častí, zaujímavé témy, známe a dobre obsadené tváre. V podstate už prvý diel Pod hladinou ma veľmi dostal a ukázal, ako nevinné lži nemusia nevinne dopadnúť. Páči sa mi, že sa tvorcovia orientovali na rodinné a spoločenské prípady, bežné veci, ktoré ľudí zaujímajú. Dobrá práca. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Cyklus TV filmů z tvorby České televize. Každý díl je úplně jiný, jak herci tak i režiséři a kvalita se pohybuje všemi směry. Porovnání jednotlivých filmů: 1. Pod hladinou ( 7/10 ) - Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár; 2. Lež má rozbité auto ( 7/10 ) - T. Vilhelmová, V. Dyk, J. Čvančarová, M. Ruppert; 3. Druhý dech ( 9/10 ) - J. Langmajer, P. Hřebíčková, O. Malý, L. Vaculík; 4. Hvězdička ( 7/10 ) - T. Brodská, M. Suchánek, M. Hofmann, T. Voříšková; 5. Klukovina ( 8/10 ) - M. Taclík, P. Liška, V. Machuta, Z. Piškula; 6. díl Chromozom ( 6/10 ) - Tereza Brodská, Hynek Čermák, Barbora Kodetová; 7. Čistá práce ( 6/10 ) - J. Plouhar, P. Beretová, P. Špalková, M. Finger 8. Byl lásky čas ( 6/10 ) - I. Janžurová, D. Havlová, V. Freimanová, O. Vetchý ---- Prostě takové malé nevinné lži. / Viděné epizody 8*dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nedají jednotlivé díly hodnotit zvlášť: Pod hladinou - Typický rukopis Alice Nellis, včetně jejich oblíbených herců. Příběh je velmi silný, bohužel vyznívá do ztracena, protože divák neví, jak se má k hlavní hrdince zachovat. Má ji odsoudit, litovat, chápat? Zřejmě podle vlastních zkušeností... Lež má rozbité auto - Příjemné překvapení. Nečekal jsem, že by se Vojta Kotek pustil do stejně dramatického pojetí, jako Alice Nellis, což se potvrdilo, ale ke prospěchu věci. V tomto díle byli všichni naopak ve vztahu k divákovi pozitivní, chovali se celkem očekávaně a nelze si nevšimnout, jak to mezi Vojtou a Táňou funguje. Výborné roli si navíc užívají Matěj Ruppert, Boris Hybner a Jitka Čvančarová, takže tento díl je dobré odlehčení po první psychárně. Druhý dech - Chudák Petra, takového nešťastníka doma... :-) Opět trochu hutnější díl, který mě ale zase bohužel moc neoslovil, znovu tím neosobním přístupem k divákovi. Hvězdička - Zajímavé, že v každém díle se najde nějaký můj oblíbenec. Zde konkrétně Terezka Voříšková, která má naprosto netypickou roli drzé koketní děvčice, kterou ovšem hraje suprově. Michal Suchánek je dobrý, v lecčem jsem ho chápal a pak je tu Tereza Brodská, která mě už od dob "Má je pomsta" irituje a každá její role už na mě apriori působí nepříjemně. Povídka jinak plitká, zatím nejslabší díl. Klukovina - Opět oblíbenec, tentokrát Marek Taclík a chudáka tu hodně vytrápili. :-) Velmi mrazivý díl, natočený citlivě a srozumitelně z obou pohledů, ačkoliv mi motivace těch kluků přišla docela chabá. Zažil jsem mnohem horší učitele. Celkově lehký nadprůměr a mimo to skvělá Taťjana Medvecká. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/13 Z #finaleplzen jsem si přivezla socialistický závazek dokoukat tento ideálně se jevící cyklus. Ano, paralela se Soukromými pastmi je zjevná a je dobře, že ČT se nechala vyprovokovat ke konkurenčnímu projektu. Ale jak mnozí vědí, podobných nápadů v minulosti bylo už několik a například cyklus Oběti také stojí za pozornost. Mám v plánu obě série a zatímco některé díly jsou skutečně skvělé, jiné zavání bohužel růžovým neorealismem, což je v dnešní době poněkud škodlivé. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (19)

  • Keď si Ondra (Michal Suchánek) balí tašku, aby odišiel na chatu, je vidieť na vrchu tašky zbalený aj šál Slavie Praha, klubu, ktorého je Michal Suchánek fanúšikom. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama