Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (173)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět po delší době Al Pacina ve snímku, kde nehraje žádného tvrďáka, cholerika, gangstera, atd. Druhá míze je poněkud nudnější záležitostí, čas u ní příliš rychle neplyne, takže proto dávám pouze 3*, ovšem herecké výkony a hudba rozhodně potěší, stejně jako doslov v závěrečných titulcích. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jejda, to se mi strefilo do noty. Samozřejmě scénárista občas kouzlí na hraně uvěřitelna a berliček vypálí hned několik, nicméně celkově jde o velmi milý kus. Druhá míza vznikla na motivy skutečného příběhu a dokazuje, že je škoda, že se charismatický Al Pacino nechává do něčeho pořádného ukecat ojediněle, respektive, že by měl možná vyhodit agenta (Jack a Jill, Uzavřený případ atp.). Tentokrát jeho zhýralý zpěvák žije několikátou dekádu ze své předešlé kariéry, senilní diváctvo žádá stále ty stejné staré hity, až přijde dárek od manažera (tady ta inspirace skutečným příběhem), který zamíchá docela dramaticky jeho životem. Co kdyby..? Člověk by čekal šablonovitý příběh o nápravě jednoho života, kdy chlast, děvky a drogy hrály vždy důležitou roli, ovšem až tak jednoduché to není. A můžou za to právě herecké ikony, které se sešly, i mnohé scény, které to s vyvoláním emocí zatraceně zvládly. Feel-good drama se sympatickou atmosférou, rodinnými prvky (tady se na pilu tlačí nejvíc) a docela upřímnou zpovědí. Režisér a scénárista Dan Fogelman mimochodem napsal Bláznivou, zatracenou lásku. To už něco napovídá. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento "čiastočne životopisný" film sa dal nakrútiť dvoma spôsobmi. Buď budeme s Dannym súcitiť a držať mu palce, alebo mu jeho správanie dáme poriadne vyžrať a šancu nedostane. Fogelman sa rozhodol pre prvú možnosť, temné tóny však prenikajú častokrát nad predom stanovenú hrejivosť a dodávajú filmu vyváženosť. V podstate som s filmom veľmi spokojný, len mu nie všetko verím. Samozrejme že je vzhľadom na synovu chorobu situácia iná a otcova 40 rokov trvajúca nezodpovednosť nie je potom to najdôležitejšie pri rozhodovaní sa, či sa s ním baviť alebo nie. Mrzí ma posledná veta filmu, tu mohol ostať Fogelman otvorenejší a ostať iba pri skutočne vydarenom zábere na dvoch chlapov, ktorých sme si za tie necelé dve hodiny museli všetci nejakým spôsobom obľúbiť. 70% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Takovej ten typ filmu, kterej vysvětluje jak prachy, kurvy a fet tě ke štěstí nedokopou. Pochopitelně snímaný z pozice člověka, který nemá o prachy, kurvy a fet nouzi. Jako nostalgická sentimentální sázka na jistotu je to napadnutelný ze všech směrů, a to zejména pasáže, kdy protagonista žehlí svůj posranej život tim, že někomu koupí něco hrozně drahýho nebo alespoň haldu hraček či tak něco. Logicky první z vyprávěcích zlomů nastane tím, že mu dojdou prachy, což je buď záměrný prostředník na klasickou hodnotovou stavbu melodramat nebo nesvéprávnost tvůrců, kterou však výborně zašívá salónní Al Pacino, jehož rozlítané charisma bohatýho blbečka za mikrofonem jsem mu prostě žral. Jo a některý dialogy jsou super. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler: Začínám mít silné podezření, že snad mají hollywoodská studia nějakou skrytou dohodu s onkologickými centry v rámci prevence a proto tu rakovinu cpou do každého druhého filmu. Docela jsem si užívala Al Pacina a stejně tak skvělé Annette Bening, ale jak se začalo v druhé půlce hrát na tu sentimentální strunu a přibývalo stále více klišé, tak jsem věděla, že to půjde celé do kopru. Bohužel. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Koncert Dannyho Collinse (Al Pacino) na začátku filmu se natáčel v Los Angeles na koncertě skupiny Chicago. (Pegaz83)

Reklama

Reklama