Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (173)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak trochu všedná nuda s jediným výrazným prvkom - hereckým pardálom, s ktorého postavou ale nejde moc sympatizovať a cool môže pripadať iba tým pendrekovým dámam v prvej rade na jeho koncerte. Pacino čoby egoistický bohém si na nemladé kolená hľadá cestu k odcudzenému synovi, ako to pred ním v X filmoch robilo Y podobných postáv. A popri tom sa snaží zlanáriť na večeru nedostupnú Anette Bening, ale nie tak zábavne a šarmantne, ako sa o to onehdy pokúšal Jack s Helen. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Al Pacino a jeho labutia herecká pieseň. Pôvodne som nechcel písať viac, ale tento film si to zaslúži. Inšpirovaný skutočným príbehom rockovo-folkového speváka Steva Tilstona - Danny Collins je krásny film, ktorý ponúka veľkú emocionálnu hĺbku! Al Pacino žiari v hlavnej úlohe, predvádza nesmierne silný a takisto primerane jemný výkon a opäť dokazuje, že patrí medzi najväčších velikánov strieborného plátna, čo sme tu kedy mali. Napriek námetu, film nie je o hudbe. Je o starnúcom skrachovanom hudobníkovi, ktorý sa na sklonku kariéry pokúša očariť a nájsť si cestu do života svojho syna - muža, ktorého nikdy nestretol a jeho vlastnú rodinu. Zároveň sa Danny pokúša nájsť dôvod ako a prečo žiť. V momente, keď dostáva list od známej rockovej hviezdy štyridsať rokov po jeho napísaní sa jeho život a pohľad naň zmení. List obsahuje radu, že ak by ho nasledoval, mohol by zmeniť Dannyho život k lepšiemu. V podstate bol odkaz o tom, že nemusíte nechať materiálne veci narušiť vašu kreativitu. Problémom pre Dannyho je, že po štyridsiatich rokoch kariéry sa teraz nachádza v tej kreatívnej a duchovnej rutine, pred ktorou ho list varoval. Už tridsať rokov je v tvorcovskej kríze, bez nových nápadov a už roky hráva a spieva ten istý playlist, ktorý sa pre neho stáva toxický. K šťastiu a inšpirácii mu už nepomáha nič - ani drahý dom, autá, mladá snúbenica, či alkohol a drogy. Cíti len prázdnotu, ktorá je pre neho neznesiteľná. Po prečítaní listu sa Danny rozhodne odísť do dôchodku. Robí tak preto, aby sa pokúsil oživiť svoju kreativitu a dokázal si, že dokáže ešte produkovať. Zvyšok filmu odhaľuje viac o Dannyho charaktere, čo dokazuje, že pod všetkým trápením a drogami existuje slušná osoba. Ak chcete zistiť, či Danny nájde šťastie a naplnenie, pozrite si film. Neoľutujete. 85%. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako stárnoucí rocker v existenciální krizi, který se na stará kolena rozhodně obrátit svůj život díky čtyřicet let starému dopisu. I když Druhá míza pečlivě opisuje žánrová schémata a prakticky nenabízí nic moc nového, Al Pacino táhne tuto překvapivě příjemnou a upřímnou zpověď hudebníka, který je otrokem svém předešlé kariéry. Díky skvělým hercům a příjemné hudbě navíc z tohoto snímku navíc dělá ideální feel good film. [75%] ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti minutách mi bylo jasný, že tohle bude krásný, a nebýt zakolísání v závěru (a tím pádem trochu slabšího konce) tak volím i pět hvězd. Pacino je herecky tam, kde ho pamatujete a dojímá postavou staré vyhořelé rockstar na "odvykačce", přičemž září jeho charisma (kouzlo, jiskra, vtip, šarm...), ale užijete si i sympatických vedlejších postav. "Lennonovský" lidský film co chytne za srdce, co feel-good... this feels great. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Co by stalo, kdyby starý rocker, prachami vyvatovaný, nasáklý koksem a chlastem, oleštěný od davů žen a dívek, kdysi před lety dostal dopis od Johna Lennona. Který ho povzbudil v jeho začátcích, leč dopis se po desetiletí nedostal ke svému adresátovi. Až teď, když už je rocker vyšeptaný a cynický.  Načež následuje dušezpytná cesta a pokus o návrat k rodině, která však nikdy neexistovala. Sebestředná rozmazlená hvězda bydlí v hotelu, udílí nevyžádané rady, rozdává nevyžádané milodary, flirtuje bez emocí – a nic z toho mě nepřesvědčilo, že by film aspoň v něčem připomínal reálné postavy, reálné vztahy mezi nimi a reálné životní situace. Je to děsně falešný, kýčovitý a sebedojímavý snímek. A nejspíš asi rocker nebyl takovou hvězdou, jak se tvářil, protože o jeho pobyt v odlehlejším hotelu a cesty mezi běžné smrtelníky se nezajímá jediný novinář a to dokonce ani z regionálního plátku. SHRNUTÍ: Marný pokus přesvědčit diváctvo, že i životem okřesané rockové hvězdy válející se v přepychu a drogách mají srdce. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Film měl být původně natočen pod společností Warner Bros. s tím, že by hlavní roli ztvárnil Steve Carell. (Dio_Padre)
  • Nahratie scény z koncertu trvalo 15 minút, skupina Chicago si vtedy dala na svojom reálnom koncerte prestávku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno