Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi budu za blbce, ale tenhle film opravdu miluju i po těch letech - ty japonský moudra a filozofie, ta krásná příroda a vůbec přesun celého filmu do Japonska a přesun hlavní role na pana Miagiho... to mě vždycky dostávalo a vždy dostane. A když vidím bídné hodnocení tady a přitom je mi jasné, že to každý sledoval... tak to musím trochu vyrovnat. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zanedlouho po velkém vítězství Dannyho (Ralph Macchio) v turnaji se jeho učitel Mijagi (Pat Morita) dozvídá, že jeho otec umírá. Chce s ním strávit poslední chvíle v japonské Okinawě, a Danny se rozhodne letět s ním. Ale Mijagi má na rodné Okinawe nevyřízené účty se svým dávným přítelem, nyní úhlavním nepřítelem. Jedinou možností jak účty vyrovnat je souboj na život a na smrt.... Druhé pokračování Karate Kida má určitě co nabídnout - když nic jiného, tak prostředí japonské Okinawi pohledem amerického teenagera. Jinak je děj opět podobně naivní jako v jedničce - možná ještě víc (hlavní padouch náhle prozře, a rozdá veškeré své bohatství chudým vesničanům, apod). Trénink i souboje jsou i tady docela zajímavé (sekání ledu!), ale tím, že je děj předvídatelný, tak jsem se docela nudil, než jsem se dočkal finálního souboje (včetně parádičky na závěr). Pohybové umění Pata Mority ale nelze než obdivovat... ()

Reklama

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Ten začátek natočili ještě na konci prvního dílu. Vubec si to nepamatuju. Ten začátek ještě jo, ale že letěli do Japonska, ne. Jednu scénu s kolem, zábradlím, červená bunda. Second place is no place. No breath, no life (Life is breathing). Iced tea. This say you lucky. Never put passion before principle. Even if win, you lose. In Okinawa, honor have no time limit. In in Okinawa, honor very serious. Never been attacked by tree. Blackhawk. Konečně si dal pásek do kalhot. Why you never write sooner? Out of respect. For husband? No, for your silence. I never marry. Tvl, to je tak deprimující! 1625. Shimpo Sensei. Karate for defense only. Not matter whos stronger. Matter whos smarter. A co když nejsem ani jedno? The best way to avoid punch no be there. Drum technique. Never keep lady waiting. Led si pamatuju. Are you arranged? I m a free agent. That just means that I m available. Kam se poděla ta blondýna z prvního dílu? I m not looking for any trouble. Maybe trouble looking for you. What can I do to ease your pain? Take me with you. Už jsem myslel, že to neřekne. Home is where you hang your hat. You win. I will fight you. Small price to pay for your honor. Mijagi already win. No matter what happen, village safe. Hele, pásek mu přišel vhod. Now to you I am dead. Your student become my teacher. I cannot hear you. I am dead to you, remember? Tak ten konec jsem rozhodně neviděl. Ale zase mi něco říká ten most. Nedovedu si to vybavit vizuálně. Pěkně jí natáhnul! Live or die? Die. Wrong. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy z rapidního úpadku oproti skvělé jedničce, ale téměř žádný úpadek se nakonec nekonal. Druhý díl je hlavně až do samotného závěru úplně jinak pojatý a výlet na Okinawu jsem uvítal s otevřenou náručí. Tentokrát se totiž téměř vše točí okolo moudrého pana Miyagiho a Daniel má možnost se opět nadále vzdělávat nejen v oblasti karate, ale hlavně nahlédnout do historie a dynastie Miyagi. Záporné postavy Sato a jeho žák sice dvakrát věrohodně nezapůsobí, ovšem cestování s mistrem mi přišlo v určitých aspektech zajímavější než Dannyho konfrontace s mládeží v předchozím díle. V celkovém součtu však ročník 84 stále vnímám jako ten lepší a proto zůstávám na neutrální tříhvězdičkové půdě. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Nu, je to pořád to samé jeko první díl, jen se prohodilo místo a holky. Stále na to lze koukat na jeden zátah, docela to zabaví a ty hlášky o karate jeko o obranném umění jsou také cool. Jen nechápu, jek mohou spolu dva karatisté bojovat, když jediným pravidlem je: karate použij jen na obranu, tudíž by ani jeden z nich nemohl zaútočit a jen by tam stáli a koukali na sebe... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel převážně na ostrově Oahu na Havaji a také v Los Angeles. (Grimaldi)
  • Skladatel Bill Conti se rozhodl dát přednost práci na tomuto filmu před čtvrtým dílem Rockyho (1985). (JORDY)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama