Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byla hodně skloňovaná akční taškařice. S cihlou na plynu se tehdy po marseilleských ulicích proháněl Peugeot 406 řízený zběsilým taxikářem, herci sypali jednu hlášku za druhou a produkční tým Luca Bessona si mohl mnout ruce. Výsledek se nemusel zatěžovat nějakým dějovým uměním, jednoduše se v klipovém stylu jen prchalo, pronásledovalo a efektně bouralo. Prostě hlavní role tady hrají auta a pár užvaněných Francouzů. Much to mělo hodně, ale koho to zajímá. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho viac. Ubehlo to síce ako voda a občas to je príjemne strelené, ale očakával som skvelú akčnú nálož plnú zbesilých naháňačiek, čoho som sa napokon nedočkal. Ústredná dvojica si ma nezískala, vtipy ma nerozosmiali, akcia ma neohúrila a o príbehu škoda reči. Jediné, čo stálo za to je kamera a dve-tri jazdy taxíkom. Strávený čas však neľutujem, neohúrilo ma to, ale nie nutne nepáčilo. Také lepšie dve hviezdy. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Devadesátková komedie jak vyšitá, a ještě k tomu z Francie, která si v těchto ulítlostech vždy libovala. První díl je ještě spíše klasickou akční komedií, kde ještě není tolik těch hračiček a fíglů, jako třeba v druhém a třetím díle. Postavy se postupně ukazují a rozjíždění do tempa a k tomu všemu legendární znělka, sice přebraná, ale čert to vem. A Daniel strčí celého Toretta a jeho bandu do zpětnýho zrcátka. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je rýchlou vzrušujúcou jazdou, ktorá prekračuje hranice akcie, komédie, romantiky, frašky a buddyho filmu v mnohých ďalších žánroch. Postavy sú sympatické, humor je rýchly a svižný a šoférovanie je rýchle a zbesilé. Dej nie je nijako originálny, ale celkovo je dobre prevedený. Soundtrack je zábavný a perfektne sa hodí k filmu. 7/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Těsně před natáčením spadl režisér Gerard Pires z koně a musel zůstat v nemocnici na pár týdnů. Po tuto dobu ho zastoupil Gerard Krawczyk, který mu každý den chodil do nemocnice ukazovat svou práci a pokračoval podle Piresových instrukcí. Krawczyk poté režíroval pokračování Taxi, taxi (2000) a Taxi 3 (2003). (don corleone)
  • Před první loupeží krade Rachid (Sébastien Pons) Peugeot 106 Rallye, ale když k němu přijde policista po přestřelce, už sedí ve 205 GTi. (Maverick86)

Reklama

Reklama