Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně silný téma, vynikající J. Renner, ale stejně je to takový mdlý. Je to škoda, protože tady se dalo vytěžit opravdu moc. Nicméně ve výsledku to trochu vyšlo do ztracena. Teda pokud ale tvůrci tímhle postupem chtěli ukázat tu obrovskou bezmoc odvážnýho novináře, tak se jim to fakt povedlo. Protože jako divák si tak na konci budete připadat. Nicméně si nejsem úplně jistej, že to byl záměr. Každopádně ano, ať se o takových svinstvech mluví co nejvíc... a může tady někdo něco vykládat o konspiračních teoriích! Jakmile je to v zájmu "svobodné a snové" Ameriky (potažmo i jiných velmocí), jde všechno ostatní stranou. P.S.: A to jako vážně nikomu nepřišlo divný, že by se ten chlap sám střelil 2x do hlavy?! "...některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit..." ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No jo no, keď chceš bojovať v Nikarague a nemáš na to lové, tak ťažko budeš bojovať. Našťastie južné LA namiesto zberu bavlny obľubovalo bílunké a ty máš ka mošov s lietadlami, ktorý ti to vedia priviesť na tony a odviesť s5 zbrane, tak prečo to neskúsiť. Problém je len, že nejaký snaživý novinárčok z Hornej Dolnej ti na to príde a rozšíri túto zvesť po krajine. Ja by ho zabil. Alebo ho stačí len zdiskreditovať? Film vo veľmi light verzi o tom, ako vláda za pomoci CIA robila zlé veci a ako sa im na to prišlo. Renner skvelý, príbeh skvelý. 4 z 5 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Investigativní novinář odhaluje citlivou kauzu CIA (do Států pašovala kokain, za utržené peníze financovala protivládní rebely v Nikaragui) a následně se nestačí divit, co (mu) vydání článku způsobí. I když: pár nepřímých výhrůžek, snaha o zdiskreditování a zametení pod koberec nepřinášejí žádné drámo, jen hlavní postava běsní a ztrácí nervy (i divákovy sympatie). Film tak zaujal spíše z "faktografického" hlediska v první polovině, než v té druhé osobní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak film o všem a o ničem. Na to, jak velké téma zpracovává, je pojat nesmírně nudně. Když to srovnám třeba se Všichni prezidentovi muži, kde se vnitřní napětí postupně graduje, a kde postavy jednají logicky s postupně odkrytými důkazy, tady mi přijde, že se hlavní postava - na to, že je investigativní novinář - chová neuvěřitelně naivně a hloupě, vůbec nepřemýšlí dopředu, a ještě se diví, že když šlápne vládě na kuří oko, že si to vypije. Slušná výprava, ale to je tak všechno. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

To se tak jedou jeden novinář postavil vládě ,která je dávána za vzor v demokratičnosti a jak vše je v té americe úžasné.Ejhle ,ale je ten novinář očerňován jako blázen,protože přišel na zapojení americké vlády do obchodu z drogami.CIA napomáhala v šíření drog v USA ,aby pak posléze mohla vyhlásit boj s drogami..Jen za tuto skutečnost dávám filmu plný počet.Za mě tedy celkově 85% a pět hvězd. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • V čase 2:36 je možné si všimnout v článku textu „receive Czech-made L-39 jet“. Text odkazuje na událost roku 1982, kdy Libye dodala nikaragujské vládě pro boj proti Contras cvičné/lehké bitevníky Aero L-39 Albatros československé výroby. Následující rok se Libye pokusila neúspěšně dodat dalších 17 letounů. (DBlitz)
  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama