Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě hodiny nadupané akcí, ve kterých se gang mladých zlodějíčků zaplete do sítí kruté a brutální zločinecké armády. Uprostřed území nikoho přežije jen ten nejsilnější. Helene Laborie (Nadia Fares) je francouzská důstojnice zvláštního policejního komanda. K soudnímu přelíčení má předvést Abedinam Nexhepa, největšího bosse podsvětí, ale během transportu na speciální eskortu zaútočí uprostřed opuštěné průmyslové oblasti jeho lidé, kteří se nezastaví před ničím. Ono místo právě vykrádá ne moc zkušený mladý gang… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (126)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná leč průměrná francouzská akční řežba. Samy Naceri v té době byl jasným lákadlem pro diváky, leč tu ho zastínili jiní a jeho nablýskané a vytuněné Taxi je pro něj životním úspěchem. Některé pasáže jsem si docela užíval, místy to mělo i slušnou atmosféru, ale takový stařík Nielsen by si s těmi albánskými sráči poradil s větší grácií. Velká škoda, že neproběhlo nějaké excelentní finále s tím bossem, který rozhodně zaujal mou pozornost stejně jako herečka Nadia Fares. Určitě ale zajímavé – lehce drsné zpestření mrazivého pátečního večera… ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dost nudná záležitost, která se od Francouzů svým způsobem dala čekat. Když se někdo tváří jako tvrdák, prohlašuje jakou vypalovačku natočil a není to nikdo z Hollywoodu, vždycky to bývá kachna. Vosí hnízdo je jen důkazem, že dnes už staré postupy a nápady nedostačující a jsou válcovány novinkami, počítačovou grafikou a ujetostmi. Dřív stačilo někoho přepadnout, pak vymyslet kam se schovají a hlídat a měli jste z toho super akční film, dneska už je to ohrané a nudné. Nevýrazní herci filmu ještě více podtrhávají nohy a je jen škoda, že francouzi do této záležitosti nedali více vášně a bojovnosti. Vzdali válku ještě než začala. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lacná francúzska hra na akciu. Veľmi neprehľadný snímok, v kuse sa tam len strieľa a sem tam sa v tej tme niečo pohne, niekedy sa pripletie i Arab alebo černoch, čo by to novodobí speváci Marseillaisy. A keď dôjde munícia, nasledujú bezduché dialógy o internetovom nakupovaní. Nadôvažok tu nehrajú nevýrazní herci, ale výrazní neherci. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Žabožrouti si natočili vlastní PŘEPADENÍ 13. OKRSKU a je jen škoda, že toho z něj neopsali víc. Třeba sympatické postavy, zábavné dialogy, parádní hudbu, napětí, které by se dalo krájet, hutnou atmosféru... no, je toho hodně, co koňohryzové vynechali a proč jim z toho ve výsledku vyšlo jen nudné akční béčko, ze kterého si budu pamatovat akorát pískání si melodie ze SEDMI STATEČNÝCH v autě. A to, co opsali, navíc opsali odflákle (pokus o únik kanálem nebo autem), ani s akcí to zrovna nerozčísli, no a pak bysme se ještě mohli bavit o nelogičnostech typu "obléhači hned na začátku rozstřílí venkovní sirény, ale bůhvíproč až na konci rozestřílejí kamery". Kdepak, takovej o pět let starší DOBERMANN je mnohonásobně dravější, stylovější, brutálnější, nápaditější a celkově zábavnější frantíkovskej akční náhul. Přesto Sirimu hodili lano z Hollywoodu, kde natočil - wait for it - další průměrnou obléhačku. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedeno z největších překvapení tohoto roku. Skvělé obsazení, akce a parádní atmosféra a když jsem po pár minutách zjistil, že film sprostě vykrádá můj oblíbený Útok na 13. okrsek (možná je to remake, ale nevsadil bych si na to), byl jsem v sedmém nebi. Akční nonstop nářez se skvělou atmosférou, který stojí za to. Frantíci uměj. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován snímkem Přepadní 13. oksku (1976). Na film odkazují především scény, kdy po sobě útočníci "uklidí", aby to zvenčí vypadalo, že se nic neděje, nebo scéna, ve které se jedna z postav snaží uniknout kanálem. (Lorge)

Reklama

Reklama