Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Do Ewana bych vždycky tipoval roli kladnou či alespoň komediální. Že si ale střihne (ještě ke všemu v australském filmu) padoucha, to bych do něj opravdu neřekl. Ale opravdu mu to šlo, více takových rolí pro Ewana! Film je jinak krapet roztahaný. Kdyby byl o nějakých 20 minut kratší, vůbec by to filmu neuškodilo. Díky Ewanovi a taky i díky Alicii, čtyři hvězdy to nakonec budou. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu velikánské překvapení, které jsem naprosto nečekal! Škoda malinkých nesrovnalostí v ději a měl jsem to za 5 hvězd. Nemusí to mít vždy punc made in u.s.a. aby se člověk dopídil zajímavého filmu! Skvělý námět, hudba, zpracování a jak už tady bylo v komentech psáno, velmi dobře se na to kouká :o) Opravdové překvapení... ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Záporácký McGregor vs. Bonobo vs. sígři venku i uvnitř. Celkem dobrá gangsterská australská jednohubka, jen na hodinu a tři čtvrtě celkem dost roztahaná na to, že ke konci ty grády vezmou do té doby až nepřirozeně rychlý sešup. Díky tomu nevyrovnání hladiny upoutávání pozornosti během filmu a u jeho konce to **** dostat bohužel nemůže, přesto a hlavně díky McGregorovi je to dostatečně koukatelné a zkonzumovatelné, byť v paměti nepříliš udržitelné. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V první polovině neuvěřitelně nezáživná podívaná, kterou nerozhýbalo ani vězeňské prostředí, a to je už co říct, postupně se ale film poměrně slušně rozběhl a i když se to nakonec v žádném případě stejně nevymanilo z mantinelů naprosto průměrné akční krimi, tak k prostřelení hlavy kvůli neúnosné nudě nemusí dojít. Zápletka mi každopádně přišla celá taková dost obyčejná, nenápaditá, nepřekvapivá, vše se odehrávalo tak nějak předvídatelně, bez nějakých výraznějších, či snad až nečekávaných zvratů, nikterak přesvědčivé nebyly vesměs ani postavy, od nichž se dali očekávat též jen činy, které jim byly přisouzeny už od začátku, snad tedy jen vyjma té Ewana McGregora, který navíc i jako herec dokázal jediný zaujmout a oslovit, což ovšem nebylo zrovna v tomto snímku pro něj nějak obtížné, neboť především ústřední dvojice Thwaites, Vikander byla doslova otřesná. Akce pak dostala jen pomálu prostoru, což ovšem příliš nevadilo, protože i pro ní platí jen slova o tuctovosti a nezáživnost. Celkově se tak zkrátka jedná o sice možná poctivou, ovšem nikterak ojedinělou podívanou, která nezabije, ale divák si při ní ani zrovna dvakrát neužije nějaké té výraznější zábavy. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Syn zmaru chce pôsobiť ako silná dráma o postavách, pocitoch, motiváciach, no chýba údernosť a múdrejší scenár. Spracovanie je svojské, ale čakal som niečo drsnejšie a menej klišoidné. Veľa krát som mal pocit Dejavu ajkeď presne neviem kde, ale určite som niečo podobné už videl. Ako taký vzťah k postávam som si ale vybudovať vedel a vlastne som nemal problém film dopozerať. Nečakajte ale niečo výnimočné. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)
  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)

Reklama

Reklama