Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další remake u něhož jsem si řekl - proč? A to hned dvakrát. Za prvé proč vůbec něco takového vzniká a za druhé proč já na to hrome koukám. Jmenovatel obou otázek je společný. Je jím zvědavost jak a zda někdo jiný látku (často románovou předlohu) zpracoval jinak a třeba i lépe. Bohužel a teď nelžu, nejsem si schopen vybavit žádný remake nějakého slavného filmu, kdy jsem si řekl, sakra - to bylo o dost lepší než ten původní snímek. A ani zde nepatří k těm více hodnoceným. Je to jako písničkou, když Vám ji po čase často po smrti nějakého echt zpěváka přezpívává do omletí z rádia nějaká mladá serebrita co zatím nic nedokázala kromě toho, že se neustále někde nechá fotit bulvárem i při těch nejdebilnějších příležitostech... Přesto remaky filmaře podivně lákají, přitom podle mého když už jdou do něčeho takového a tak výpravného, zde až do půlky sedmnáctého století, mohli by natočit něco úplně nového z té doby... Ne. Tady natočili Angeliku, před nedávnem vznikl remake Sedmi statečných či Ben Hura... ne neviděl jsem ani jedno a nemám chuť ani přehnané iluze o kvalitě . O našem remake Švejka se zatím jen mluví a co jsem mluvil s lidmi majícími v oblibě film, bylo to zatím povětšinou přijato s mírným či větším zděšením... Tahle Angelika je taková spíše dobrodružná věcička skoro až pro odrostlejší mládež. Nora je malďoučká, hezká, o tom žádná, ale Angelika je u mně je jen jedna a tou byla Michelle Mercier - tečka. Ačkoliv i tento film je celkem slušně výpravný a divák se může kochat opevněnými zámky, kostými či hezkými interiéry, přeci jen je za originálem o dost pozadu. Děj je sice podle knihy, ale je celkem dost odsekán a příběh jen klouže pom hlavní ose, kterou je Angelika a její milovaný kulhavý Joffrey. Trochu v šoku jsem koukal na to jak jej po procesu před upálením přivazují ke kůlu takovými sranda tkaničkami... Kdo trochu zná historii, neřku-li dokonce formy různých dobových trestů a způsoby poprav, ten už se musel ke konci smát. Koukat se na to dalo, ale jak říkám - pro mně osobně je Angelika jen a jen jedna. * * ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Z pôvodných filmov o Angelike som nadobudol dojem, že celá séria je jeden veľký romantický gýč zasadený do 17. storočia, o kráske, ktorá dá každému okrem kráľa a sultána, no nadovšetko miluje svojho chromého manžela. Na celej tej sérii ma zaujala len krásna hudba a ešte krajšia Michele Mercier. Neviem, ako veľmi sa filmy líšili od románovej predlohy, no ťažko čakať, že remake bude o niečom inom, aj keď taká predloha sa dá sfilmovať na veľa spôsobov. Áno, je tu veľa vecí iných, no nemôžem povedať, že lepších, tá dejová linka je rovnaká. Veľký rozdiel je v hlavnej predstaviteľke, pretože Nora Arnezeder nesiaha Michele ani po členky, pokiaľ ide o vzhľad a s tým čiernym hniezdom na hlave bola fakt hnusná. Herecky ich porovnávať nebudem, pretože v tom ani Michele nevynikala. Plusom Nory je, že mala odvahu ukázať svoje telo v plnej kráse, naproti tomu Michele bola viac krát nahá, no vždy bol záber kamery taký, aby nebolo nič vidieť. Aj ďalší herci, či už v postave Peyraca alebo Nicolasa mi boli sympatickejší v pôvodnej sérii, hlavne Nicolas je tu obstarožný, nevzhľadný a totálne nesympatický. Aspoň že tá hudba zostala, bez nej by to nebola Angelika. Takže, podtrženo a sečteno - remake sa mi zdá o kúsok horší, ako 1. časť pôvodnej série. ()

Reklama

corona 

všechny recenze uživatele

Na novej Angelike je vidieť, ako bola dobre natočená stará verzia, aj so všetkým, čo jej bolo kedy vyčítané. Novej verzii chýba baroková pompéznosť, ľahkosť, dobrodružstvo, krásne kostýmy a romantika. Hlavná predstaviteľka je možno pekná baba, je však mizerná herečka, v úvode nasadí výraz: pozor mám silný predmenštruačný syndróm, koniec dohrávala v zúfalom kŕči. Zvyšok kastingu rovnako zúfalý, Joffrey má cez 60 rokov, Nicolas čo mal byť prvý, krásny a hlavne mladý, okolo 50 rokov! V "starej" Angelike ju oslovia jej titulom možno 2x, tu sa to hemží "pani grófkou" viac ako v Sissi "Vaším veličenstvom". ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že posledních 20 minut jsem už nedal, takže jsem přemýšlel jestli je u mé férové film hodnotit a komentovat. Ale jelikož mě tento film opravdu naštval a silně pochybuji o tom že se nějak na posledních 20 minut vylepšil, hodnocení a i komentář sem dám. Remaky jsou celkově dost zbytečné, není přece potřeba natáčet povedenné filmy znovu. Ale ten Angeliky je obvzlášť zbytečný, dneska už se totiž prostě nedá natočit něco tak roztomile naivního, příjemného a dojemného jako je bývalá série o Angelice. Je mi to líto, ale nedá. Dneska již frčí úplně jiné typy filmů, ve kterých jsou ty nejlepší hvězdy s halywůůdu, cool počítačové efekty a podobné vymoženosti (které mě ale například odpuzují.) Ale nechtěl jsem být až tak vůči nové Angelice zaujatý a i s ohledem na to že byla z velké poloviny natáčená v naší České republice a rozhodl jsem se jí zhlédnout. Ale přátelé, již dlouho jsem neviděl film ve kterém působí vše tak hrozně amatersky a to komera, střih, dialogy, herecké výkony, výběr herců (Opravdu nebyl režisér pod vlivem nějáké omamné látky, když vybral do role Žofrého takového slizkého dědka?) scénář atd. Místy jsem skoro přemýšlel nad tím jestli nesleduji parodii na původní sérii. Vždyť to nemělo absolutně žádný švih, kouzlo, charisma. Film má problém i s tím vyprávět souvisle celý příběh a s návazností jednotlivých scén. Nic tam nefunguje. Zhola nic. Tohle je páni tvůrci hnus a pěkná rána do zad všem fanouškům té právé Angeliky. No alespoň že film moc nevydělal a další pokračování se snad už konat nebudou. Jedna hvězda je pouze z úcty k tomuhle krásnému příběhu, který je zde tak příšerně zpracován. Jinak je nová Angelika skutečný filmový odpad, který je potřeba co nejrychleji vyhodit do koše a už nikdy na něho nesahat. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Na novou Angeliku jsem se vůbec netěšil, ale taky jsem ji úplně nezavrhoval. Knihu jsem nečetl, původní verzi filmu jsem viděl a i když uznávám kvalitu prvního dílu, tak jsem z něj moc nadšený nebyl. Už od prvních minut nové Angeliky jsem ale měl pocit, že se mi bude líbit víc, než původní Markýza andělů. Natočeno je to skvěle. Prostředí, ve kterém se film odehrává jsem si vychutnával každou vteřinou a byl jsem jím naprosto pohlcen. Nevím jak to ve Francii v 17. století vypadalo, každopádně ve filmu jsem byl se zachycením doby spokojen. Děj filmu mi přišel dobrý a ani na chvíli jsem se u něj nenudil. Nevím, jesti jsem se místy nenudil jen díky té krásné krajině, ale i tak si podle mě s dějem filmu vyhráli pěkně. Většinu dialogů jsem jen hltal a za to rozhodně vděčím naprosto úžasným hercům ve filmu. Tolik charismatických herců v jednom filmu jsem sice párkrát viděl, ale rozhodně ne v hodně filmech. Představitelka Angeliky mi prvních pár minut nepřišla nic moc, ale jak děj postupoval a ona se snažila zachránit svého manžela a děti, tak hrála líp a líp. Představitel jejího manžela mi přišel ve filmu snad nejlepší. Charismatický se silnou osobností, ale hlavně mi byl strašně sympatický a v některých jeho názorech jsem se s ním ztotožnoval. Hudby jsem si ve filmu všiml pořádně jen málokdy, ale vždy mi přišla taková uklidnující. Nakonec dávám Angelice čtyři hvězdičky. Moc nechápu místní nízké hodnocení, ale chápu, že každý má jiný vkus. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)
  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)
  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)

Reklama

Reklama