Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (190)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Romantika pôvodnej verzie, ten duch historickej doby, kdeže to je? Aj krása Angeliky, pri všetkej úcte, zmizla. Nora Arnezeder síce nie je Nora Mojsejová, ale na Michele Mercier ani zďaleka. Depejrac starší o generáciu viac než by v skutočnosti mal byť. Pomaly jej mohol byť pradedo a oni tam dajú sexuálnu scénu, ako medzi neukojenými teenagermi. Nič, nečudo, že z toho už žiadna dvojka nebola, táto by nebola ani markíza Španielov, nieto ešte anjelov. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Remake je vždycky trochu problém, hlavně pokud jde o kultovní filmy. Jelikož jsem byla takříkajíc Angelikou nepolíbena a viděla všechny starší filmy až poměrně nedávno, nemám takovou potřebu srovnávat s původní verzí. Mě se ten film prostě líbil. Angelika v podání Nory Arnezeder mi připadala přirozená a živelná, líbila se mi mnohem víc než Michèle Mercier. Nová Angelika je jemnější, mladistvější, temperamentnější. Zřejmě budu jedna z mála, kdo si novou verzi s potěšením užil. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Proti původní filmové Angelice nic nemám. V mnohém ji shledávám roztomilou a hezky dobovou (vůči době vzniku, ne době děje). Nová Angelika je ale nechutný slepenec násilně huštěných motivů, přemíry postav a neexistence motivací hrdinů. Filmu chybí základní charisma a náznak věrohodnosti na jakékoliv úrovni. A emoce jsou na nule, což je nejhorší. ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Série filmů s Angelikou ze 60. let je již kultovní záležitost pro naše babicky, maminky a přiznejme si, že i pro některé z nás. I Škopková by mohla vyprávět! Ovšem to, co s tím teď udělali Frantíci,to by jeden brečel! Předně nechápu, proč dali do kin film s dabingem - Vašek Vydra? Za druhé Nicolas vypadal jako Angeličin, táta, Jofrey jako její děda! Není divu, když ho hrál herec ve věku 62 let! Za treti slavna scena s osmatavanim sochy byla nahrazena necim podradnym. Za ctvrte jsem chvilemi mela pocit, ze koukam na pornofilm - bohuzel nahy byl i Peyrac. Za pate hral tam Jirka Pomeje, ktereho predabovali. Nejlepsi tedy byly zabery na Pernstejn a bratranec Philippe de Plessis-Bellieres, jehoz potencial se snad rozvine ve 2. dile. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzi asi mají nějakou důmyslnou taktiku natáčení remaků, protože přesně deset let před natočením této Angeliky se tehdá v DVD půjčovně u nás ve městě objevil stylově naprosto podobný remake, tenkrát na Fanfána Tulipána. Takže pakliže znáte ten a znáte originál, tak dost dobře budete vědět, jak to dopadne s tímhle filmem. Nová Angelika má nicméně pár výhod. Třeba jsem díky ní objevil nádhernou Noru Arnezeder. Také ale využívá překrásné exteriéry, které jsem si vysloveně užíval. Nejenom rakouské zámky, ale i ty české. A ty především. Pod digitální kamerou vypadají jak z dokumentu Národní klenoty, co v něm tak krásně povídal pan Táborský. Toho jsem kupodivu v tomhle filmu nezahlíd, ačkoliv si zahraniční štáby většinou nenechá ujít. Hodně mě ale pobavil hrabě Peyrac, kterého hrál šedesátý Lanvin. Ta sexuální scéna s Angelikou pak měla neuvěřitelný koule. Vlastně jsem nevěděl, jestli je to dobrý nebo špatný a to i přesto, že Nora je fakt moc hezká herečka. Celkově vzato je tenhle film vhodnou výplní pošmourné soboty. Je to remake, což je špatný samo o sobě, ale pár dobrých míst se tam přeci jen najde. Zajímalo by mě, co by na ní řekla Škopková. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)
  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama