Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že si tento příběh horníků z Chile dokonce pamatuji. V dnešním filmovém průmyslu byla tudíž jen otázka času, než se toho chytí nějakej šikovnej producent, který by z toho udělal solidní srdceryvný příběh s happyendem. A ano, opravdu se povedlo. Jméno tomu dělá vopelichanej Tonda Banderas a celé to klade důraz na pravdu, což jednoznačně oceňuji. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Má to být drama, ne ??? - Mně to teda nepřišlo. Tři měsíce v podzemí zavřenej s 32 debilama ? Hráblo by mi za tři dny. Oni tam měli lepší pohodu než v Hiltonu. Tohle bylo podané opravdu nezáživně. Fakt přehmat. Ani Bandaska to nezachránil. Ty jeho gesta na konci ... byly ... dá se říct patetické. Prostě to nebylo vůbec nervově vyšponované, toť největší chyba. Nějak víc zpracovat charaktery, a jak někomu pořádne hrábne a začně blbnout a ohrožovat ostatní ... to sem přece patří ... do žánru ... i když to bylo podle skutečný události . dá se to trochu ochutit, ne ? ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Hollywoodským způsobem podané zpracování skutečné události, kterou mám ještě sama celkem dobře v paměti. Jedeme podle osvědčených pravidel - trocha společenské kritiky, vlažné upozornění na mediální cirkus, vlna solidarity, přemíra emocí a někde mezi tím skupinka mužů, kterým není co závidět. Přesto nelituju času a moc se mi líbilo využití až magické atmosféry zavalené sloje. Project 52 Films by Woman. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o důlním neštěstí v Chile známý z médií o jehož průběh ihned po záchraně všech přeživších horníků projevili zájem filmaři, jejichž dílo můžeme teď vidět a vlastně se i dozvědět další události, které se do médií nedostali. Film je natočen s naprostým respektem ke všem těm lidem, kteří to prožili a kteří tam zahynuli. Tvůrci se nijak nesnažili o nervy drásající drama nebo o cílenou citovou položku celé tragédie. Jedná se pouze o lehké převyprávění celé této události a to se kupodivu povedlo. Takže nelze čekat nějaký další popkornový katastrofický biják. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)
  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama