Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Asi to nebude klenot světové kinematografie a možná ani klenot mezi katastrofickými filmy. Jde ale o projevení úcty lidem, kteří absolvují kus svého života v nelidských podmínkách, aby uživili své rodiny. Mí známí můj názor na horníky znají. Jsou to prostě blbci, kteří slezou pod zem, aby tam kutali. Který normální člověk by to dělal? Navíc na toto člověk nemusí být velká myslivna. Jenže jde o to, že když dojde k důlnímu neštěstí v normální civilizované zemi, je o všechny dotčené nadstandardně postaráno. Stane-li se něco podobného v zemi jako je Chile, bylo možno vidět ve filmu, jak se k tomu řídící země a firmy staví. Tento film není čistě o síle člověka přežít v prakticky nepřežitelných podmínkách. Je spíše popisný. Ale i tak člověk musí obdivovat schopnost poměrně velké skupiny lidí, žít v takovýchto podmínkách v celkem slušné fyzické i psychické kondici. To je prostě naprosto fenomenální. Samozřejmě si člověk snad ani neumí představit, jaká muka prožíval každý jednotlivec zvlášť, ale to by se pak musel natočit seriál. Já tedy smekám nejen před těmito nechtěnými hrdiny, ale i před všemi, kteří šli za jejich záchranou i ve chvílích, kdy situace byla prakticky beznadějná. Smekám ale i před filmaři, kteří odvedli velký kus poctivé práce. PS: Na závěr si nemohu odpustit dodatek, že si jsem jistý tím, že velkou dávku odvahy dodávala horníkům víra v Boha a společné modlitby. A zejména v dnešní době by si to měli lidé v křesťanských zemích uvědomit. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Za mě promarněná příležitost. Slušné obsazení, výborné téma a prostředí. Jenže... Až na pár momentů jsem prostě neměl pocit, že by pánům dole šlo o život. Nejsilnější pocity jsem prožíval při onom dělení mléka. Jinak žádný pocit stísněnosti, strachu, paniky. Prostě jsem chtěl daleko víc z pocitů, které prožívali pánové dole v dole. Prostě nějaké drama z obýváku. Celkově tedy dávám 70 procent za solidní, ale nevyužité zpracování skutečné události. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Je to asi můj první film, který se věnuje zavaleným horníkům. A je to natočeno velice dobře, prakticky nemám co vytknout. Pro ty horníky i jejich rodiny to muselo být hodně náročné, vlastně nějaké 3 týdny museli vydržet se zásobami na 3 dny. A když už se konečně k nim dostali, tak stejně nemohli ven. A teď další dlouhé čekání, jestli se je vůbec podaří vytáhnout. Opravdu bych nechtěl být v takové situaci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oprdené až za ušami. Nie, nie... neznevažujem hrdinských baníkov pod zemou. No ich zfilmovaný príbeh mi miestami pripomínal prechádzku na obláčiku v tvare cukrového sloníka. Dosť veľa zavážil aj katastrofálny slovenský dabing, na ktorý som bol veľmi zvedavý. Ani v tomto filme tak Banderas neprekročil svoj tieň. Slabší priemer. 55/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hoši si ten záver vychutnali ako rockové hviezdy... Dokonca v tých okuliaroch vypadali ako Bono! Totálna jeba! Práve kôli takýmto pár silným scénkam udeľujem štyri hviezdičky. P.S. Na konci filmu je vidieť nádherne ten rozdiel medzi pravým nefalšovaným robotníckym ksichtom a tým hereckým. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Pri poslednej večeri sedí pri stole 20 baníkov, pričom zavalených ich bolo 33. (fefee)
  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v juhoamerickom Čile. Časť natáčania však prebiehala aj v Kolumbii. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama