Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (154)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn rekonštrukcia známej udalosti, ktorej trošku uškodilo až príliš tlačenie na emócie, aj keď mi je jasné, že v takýchto filmoch sa tomu dá len ťažko vyhnúť. Možno by pomohlo, keby bolo viac času venovaného baníkom, ich problémom, pretože minimálne rovnaký časový priestor dostávajú ich manželky a rodina, ktorá čaká na zemskom povrchu. Film ma nenudil, nemal nejaké výrazne slabé miesta, ale zase ani veľké a nezabudnuteľné scény, takže to vidím na taký dobrý priemer. 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že si tento příběh horníků z Chile dokonce pamatuji. V dnešním filmovém průmyslu byla tudíž jen otázka času, než se toho chytí nějakej šikovnej producent, který by z toho udělal solidní srdceryvný příběh s happyendem. A ano, opravdu se povedlo. Jméno tomu dělá vopelichanej Tonda Banderas a celé to klade důraz na pravdu, což jednoznačně oceňuji. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to po cestě do Varů. Na jednu stranu mi vadí ten občasný patos a klišé (třeba dát na začátku důraz na postavu starého horníka, kterému zbývají dva dny do důchodu, je opravdu klišé jak sviňa, stejně tak ten mladík s jiným původem, kterému se díky tomu všichni smějí), chybějící hlubší prokreslení postav, které se pod povrch prostě nedostane, i když se o to místy marně snaží a stejně tak i chybějící hlubší popis všeho okolo záchrany, který jakoby skrýval přesah o chilské vládě a médiích, ale režisérka se ho tam bála dát. A tu podporu polygamie jsem nepobral už vůbec. Jenže na tu druhou stranu to bylo skvěle zahrané a natočené a na rozdíl od většiny uživatelů mě ta atmosféra naprosto pohltila, fakt jako bych tam byl s nimi a ani v druhé polovině to u mě nepolevilo - i když jsem věděl, jak to dopadne, protože ten incident znám. Ve výsledku to tedy mám na 3,5, na jednu stranu to bylo takové příliš hollywoodské (a co mi taky vadí je to, že v Chille všichni neustále mluví anglicky se španělským přízvukem...), na tu druhou mě žádný takhle hollywoodský film už dlouho nepohltil. Nakonec se asi přikloním k horšímu hodnocení, protože těch mínusů je přece jenom moc na čtyři hvězdy, ale nemění to nic na tom, že se mi to líbilo. Silné 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Téma výborná, mohol to byť katastrofický film jak vyšitý. V podstate film zlyháva najmä v druhej polovici, kde som často tápal, čo je realita, čo sú len predstavy. Nevyužitie skľúčenosti baníkov bolo zjavné. Namiesto toho vidíme zopárkrát situáciu, kde sa bavia o ničom, o ženách, o blbostiach. Ale od takého filmu čakáte, že to bude vypätejšie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka klasicka 90tkova drama podla skutocnych udalosti. Uplne ma to nenadchlo z dvoch dôvodov. 1. Jednotlive postavy banikov nie su prilis prepracovane, takze si ma ich pribehy neziskali. 2. kedze film vznikol prilis skoro, tak si stale dobre zo sprav pamätam vývoj a aj samotne rozuzlenie, takze tym padom filmu chybalo napätie. Ale na jedno pozretie to je celkom prijemny film so slusnym Banderasom a peknou hudbou. 6/10. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v juhoamerickom Čile. Časť natáčania však prebiehala aj v Kolumbii. (MikaelSVK)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)
  • Exteriéry, respektive vchod do dolu San José, se natáčely na skutečném místě, kde k tragédii došlo. (T-enter)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama