Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Chápu, proč byl Tarantino z toho filmu tak nadšený. Je to precizně vystavěný multižánrový zážitek a řeknu vám, že s přibývajícími minutami chvílemi až nesnesitelně napínavý. Mám rád filmy, u kterých není tak snadné odhadnout, co bude následovat, přičemž v případě Big Bad Wolves jsem celou situaci průběžně přehodnocoval až do samého závěru. Navíc - vzhledem k tomu, jak je to brutální a temný film - oplývá i povedeným humorem (dosti černohumorným, samozřejmě, občas ale i situačně přímočarým). Herci jsou typově naprosto přesní, režie precizní a vyprávění, ač táhlé, po celou dobu zcela soudržné... ani zbytečná minuta navíc. Skvělý film! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vážně zvláštní film. Taky je jediný izraelský, jaký jsem viděl. Celé je to o únosu údajného pedofila a vraha dětí. Dva chlapi se z něj ve sklepě snaží dostat přiznání. Poté se přidá ještě otec jednoho z nich. Používají násilí, ale stejně to nikam nevede. Místy se tu dějí až bizarní věci. Nakonec vše dospěje až k překvapivému finále. Je tento muž skutečně vrah? A kde se skrývá to, co muži hledají? "Zkoušel jsi oheň?" ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Myslel jsem, že mu uděláme to samý." "Chceš mu ho strčit do všech tělesných otvorů?" Namixovat do thrilleru o sadistickém pedofilovi humor asi ještě nikdo nezkusil a i samotná představa mi připadala jako neúcta ke všem obětem pedofilních zločinu. Nicméně Izraelcům se to povedlo, aniž by se někoho dotkli. Budu trochu spoilerovat. Otec oběti (Yoram) a suspendovaný policista (Mickey) jsou přesvědčeni o vině nevýrazného učitele (Dror) a nezávisle na sobě se rozhodnou dostat z něj přiznání stůj co stůj. Pod tlakem okolností se všichni ocitnou ve sklepě osamocené usedlosti, kde Yoram s Mickeym podrobí Drora útrpnému právu. A právě především tady je divákovi naservírován ten bizarní mix naturalistických scén, psychologických her a černého humoru, který se ještě vystupňuje ve chvíli, kdy na místo dorazí Yoramův otec. Navíc je tu neustále přítomný ten pocit nejistoty, jestli je Dror skutečně vrahem nebo ne. Pravda se ukáže až v posledním záběru a byť je víceméně očekávaná, přesto člověka donutí vydechnout "Ale ne.". Big Bad Wolves nejsou dokonalí a určitě by se jim dala vytknout zejména zdlouhavost "ochucená" řadou zbytečných dialogů, ale svým pojetím daného tématu jsou jistým způsobem jediněční. 80% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No moc ma to za gule nechytilo. Nejak tieto mučiace filmy nemusím. Už som len čakal kedy sa tam zjaví Mel Gibson. Ou sorry. To bolo trošku nad rámec. Občas tam boli dobré scény. Hlavne tá s Arabom. Ale to je tak všetko. Čo sa filmu ale podarilo, je nabúranie mojej predstavy ako vyzerá Izreal. Doteraz som si myslel, že sa jedná o púsť kde je 50 stupňov v lete a 30 v noci. Omyl. Všetci tu chodia naobliekaný ako Bratislavčania na Kysuciach. A zabudnite na púšť. Vegetácia pripomína, nuž práve tie Kysuce a naše lesy (trochu preháňam). A už vôbec by ma nenapadlo že si Židia budú pripomínať časy v koncetračných táboroch. Lebo to čo sa dialo v pivnici sa podobalo na bežný deň v Birkenau. Posledné mínus je anglický dabbing ktorý nejak extra nesedí. Občas rozprávajú aj so zavretou hubou. Divný film priemerné hodnotenie. 3* ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Revenge thriller v izraelském hávu. Slušná zápletka, umně budovaná atmosféra, podpořená parádní kompoziční hudbou a skvělé dialogy s černým humorem, přesně tam kam patří. Ovšem co posouvá film minimálně o hvězdičku výš, je skvělá režie, která chytře udržuje diváka v pozornosti po celou dobu. Netvrdím, že by mě film nějak extra strhnul, jen to do sebe všechno pěkně zapadalo a tohle drama tří postav o vyšetřování brutální vraždy malé holčičky s podtitulkem "oko za oko, zub za zub", jsem si užil někdy s pobaveným úsměvem, jindy s prsty přes oči. Tudíž moje první setkání s izraelským filmem dopadlo nad očekávání a můžu doporučit všem, co mají rádi černohumorné tarantinovské dialogy. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama