Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mladý pár opouští civilizaci a přestěhuje se do opuštěného domku v lesích. Natáčí se při tom samozřejmě neustále na kameru, protože to je přesně to, co lidé utíkající z civilizace dělají (no dobře, týpek je filmař a hledá inspiraci, ale stejně je to trochu pofidérní :-D). Když mi došlo, že Mr. Jones bude zase, opět, po sto prvé found footage, málem jsem nad ním hned v úvodu zlomil hůl. Ale on mě postupem času o svých kvalitách přesvědčil. V lesích kolem domu totiž tito dokumentaristé narazí na zvláštní totemové strašáky a na jejich maskovaného výrobce, kterého dívka identifikuje jako v jistých kruzích poměrně proslulého anonymního umělce (něco jako Banksy) známého pod přezdívkou "Mr. Jones". Jejich dokument rázem dostane ústřední téma a můžou tedy začít pátrat a odhalovat tajuplnou mytologii, která se za Jonesem skrývá. No a pátrání to bude poměrně atmosférické a plíživě znepokojivé, po dlouhé době jsem měl zase u hororu příjemně stísněný pocit. Strašidelní strašáci z větví a kostí, zapálení strašidelní strašáci, strašidelný příbytek pana Jonese, strašidelné podzemní chodby pod strašidelným příbytkem pana Jonese, strašidelný pan Jones ... a tak dál. V závěrečná třetině se pak vyprávění totálně časoprostorově rozpadne do surrealistické noční můry, která v sobě kombinuje prvky jednak povedeného loňského indie hororu Resolution, jednak know how Davida Lynche o tom, jak divákovi totálně zamotat hlavu a zároveň neztratit jeho zájem. Mr. Jones a především jeho závěrečná třetina je zajímavý zážitek, který po prvním zhlédnutí nemám potřebu (a odvahu) jakkoli racionalizovat. Prozatím se spokojím s tím, že jsem si ho vážně užil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁTE TUŠENÍ, S KÝM MÁTE TU ČEST. TEN MUŽ... NEVÍTE, ČEHO JE SCHOPEN...“ /// Zamilovanej páreček, kamera, co zvládá točit mě i tebe zároveň, no a samozřejmě nesmí chybět ON. Prej by mohlo bejt zaděláno na zlatej důl… Tak úplnej kretén to zas nevymyslel. Ten příběh… dokonce dost zajímavá scéna ve sklepě a to za denního světla! Taky ti panďuláci jsou podle mýho gusta! Bavěj mě i ty kecy vo hranici dvou světů, která se má překrejvat. Trošku strašidelný, možná znepokojivý a schizofrenní. S akurátní stopáží! Snad první found footage, kterej mě vopravdu vtáhl do děje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Soused má všude strašáky a mě přestal dávat život smysl. 2.) (Možná) pochopím, že se lízt do soukromý cizím bytostem nevyplácí. 3.) Thx za titule ,,n5ver, Peshin a Braginskaya“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je kupodivu silný, co se týče žánru Found Footage a Mr. Jones rozhodně patří mezi ty zdařilejší pokusy. Velké nadšení sice nesklízím, ale závěrečná třetina prezentovala parádní atmosféru, při které jsem měl znepokojivý a nepříjemný pocit, takže s radostí jednu hvězdu přihodím. Slušné natočené, originální, atmosférické a záhadné. 65% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tvl no to teda čučím.... Trochu nevím co s tím, protože v poslední třetině už bylo toho zacykleného, epileptoidního halucinování až moc a bylo to otravné. Při šikovnější režii a nápaditějším střihu mohla být poslední třetina klidně o 10minut kratší a měla by stejný(né li lepší)efekt.. Na druhou stranu celý ten příběh a jeho postupné budování vyhnané až do vypolstrovanou celou smrdící sekvence, byl originální a sugestivní.. Důležité je asi být u toho otevřený, příliš neanalizovat konkrétnosti a nechat podvědomí ať si s tím pohraje samo, protože tenhle film funguje na úplně jiných mozkových okruzích a šéfovi tam v řídícím středisku blikají úplně jiné kontolky než u běžných bubákovin nebo ouchylných saďáren. ... Zajímavé-né zrovna kulervoucí, ale zajímavé. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nuda,nuda,nuda.Sice to má jen 84 minut,ale pro mě to bylo nekonečnejch 84 minut.Pořád jsem sledoval čas kdy už ta pičovina skončí a já jí budu moct poslat do odpadu.Takže proč jedna hvězda?Sračka to sice je,ale jeden světlý bod má.Ty rekvizity z větví a kostí byly fakt cool.Ty by se na mojí zahradu krásně hodily.To je vše co se na tomto filmu povedlo.Atmosféra nulová,lekačky žádný a otřesná kamera.A navíc mě po dokoukání pekelně bolí oči.Mám solidně nablikáno jak za mlada z nějaké diskotéky.Takže nedoporučuju.Pouze na vlastní nebezpečí a pamatujte,že až se ráno probudíte s prokouslím jazykem po epileptickém záchvatu ležet vedle bedny tak se nedivte.Já vás varoval. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama