Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Mysl zžírající pan Džouns měl tak mocně našlápnuto. Atmosféra by se nedala už ani krájet, ale spíš řezat. Skulptury s větví, lebek, provazů a jinejch zajímavejch věcí byly creepy as hell. Kam se na to hrabe bába z Blairbitch se svejma pěti kamínkama a postavičkou ze dvou větviček. Jako eFeF je to hodně sympatickej počin, kromě toho mindfucku na konci. Kárle, čím ses to na konci vysmažil? To musela být minimálně týdení Planeta Hieronyma Bosche. Divil bych se, kdybys nebyl na rehabu ještě teď po dvou letech. Konec mi fakt nesedl. To bylo hodně přes čáru. Sorry bory kámo, tohle jsi nezvládl. 40% ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Vaříme s verbalem – Výletnické ragú aneb Narkáčský Eintopf. Ingredience: Dvě kila uleželého bramborového salátu, půl litru kefíru, jedna plechovka Toluenu, 100 ml Chemoprenu PVC či jiného lepidla na odpady s osmdesátiprocentním obsahem organických rozpouštědel, 50 mg krystalického metanfetaminu (můžeme nahradit 60 tabletami Modafenu), široké nápojové brčko, kapesník o minimálních rozměrech 30x30 centimetrů, petrželová nať. Celý bramborový salát během pěti minut freneticky zkonzumujeme, přičemž záměrně příliš nekoušeme, a na ex jej zalijeme kefírem. Rozprostřený kapesník bohatě napustíme Toluenem a za stálého čichání zvolna přikapáváme Chemopren. V mezičase pomocí žiletky či příborového nože vytvoříme na kuchyňské lince úhlednou lajnu metamfetaminu, popřípadě nadrtíme všechen Modafen na jemný prášek a postupujeme stejně. Odložíme kapesník a za použití brčka rychle rozprášíme polovinu lajny do pravé a druhou polovinu do levé nosní dírky. Pro dokonalé vymaštění zakapeme Chemoprenem. Zbytky metamfetaminu slízneme a jazykem roztíráme po dásních až do naprosté motolice. Pokud jsme postupovali správně, mělo by nám v této fázi vaření začít hučet v uších za doprovodu hodiny a půl naprostých, rychle se míhajících červeno hnědých pičovin. S kapesníkem stále na nose pijeme zbytek plechovky Toluenu, dokud nejsme vláční v kolenou. V tu chvíli klesneme na úroveň trouby, vrhneme celý obsah žaludku na předem připravený plech a pečeme do černa s grilem ohuleným na 250 stupňů. Necháme zchladnout, ozdobíme petrželkou a podáváme dokonale zoufalému majiteli krachujícího studia. *** A přitom to tak hezky začínalo. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to, jako kdyby v půlce natáčení někdo přivezl tvůrcům nějakej fakt festovní matroš, oni zahodili nejen scénář, ale i zábrany a začali si natáčet své halucinogenní snění... Což je docela kurevská škoda, páč rozjezd to mělo celkem zajímavej, byť ta dvojice hned od začátku soutěží, kdo z nich dvou je větší retard (svůj hlas dávám S(ko)cottovi). A co jsem to ještě... jo, ten bubák, či co to bylo, tak ten... ten byl taky trapnej. Nejen punk (teď po těch visa kartách s logem Sex Pistols), ale i found footage is dead... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Najnedôveryhodnejší a najzmätenejší found footage. Neviem, či som videl iný film ako spomína tých prvých šesť komentárov, ktoré hovoria takmer o „najstrašidelnejšom found footage za posledné roky“ alebo som už po tých stovkách amatérskych found footage hororoch natoľko otupený, že ma niečo podobné ako je Mr. Jones nedokáže absolútne ničím zaujať. Síce musím uznať, že Mr. Jones má aspoň z časti celkom originálnu premisu o pátraní po akomsi kvázi umelcovi Mr. Jonesovi (nejedná sa len o x-té otrepané pobehovanie po dome, v ktorom straší), celkom sympatické ústredné duo postáv a aj slušnú technickú stránku (o nejaký amatérsky found footage ako jeho tisíc príbuzných sa v tomto prípade nejedná), ale čo z toho, keď v tom filme sa NIČ NEDEJE! Už úvodný pokus o akýsi „umelecký found footage“ (znie to síce odpudivo, ale neviem ako inak to pomenovať) s monológom hlavnej postavy o úteku od civilizácie so zábermi ako z National Geographic mi prišiel prinajmenšom zvláštny, ak nie v takomto type hororu až trápny. Následne sa film pokúša o niečo nové a namiesto klasických záberov kamery z prednej strany má kamera obojstranný objektív a tak zároveň sprostredkováva zábery aj na tvár postavy. O čo sa však týmto režisér snažil mi ostáva záhadou, pretože namiesto záberov na dianie v priestore sa pohľad neustále a neuveriteľne otravne prepína na tváre účastníkov. Divák si tak vôbec neužije celkom pútavé prostredie Jonesovho domu s množstvom strašiakov. Navyše sa tým vytráca akákoľvek atmosféra alebo aspoň pokus o jej budovanie. Jednoducho veľmi zlý spôsob natáčania, ktorý navyše podtrhuje aj nedôveryhodnosť celého diania, keď sa postavy bez problémov natáčajú ešte aj keď spia! (preboha, to mi chce niekto povedať, že toto by robil profesionálny kameraman, ktorý sa navyše vyberie s priateľkou do odľahlého domu, pretože si chce užiť chvíľu bez civilizácie?! Načo preboha?). A práve tá určitá neistá, zvrátená, tajomnom zahalená atmosféra mala byť jeho základom, pretože o strachu sa tu nedá hovoriť v žiadnom prípade. Prvých 50 minút sa vo filme vyslovene nič nedeje okrem asi jednej ľakačky, keď vták v noci narazí do okna a celý ten pokus budovania mytológie s alegóriou na súčasné moderné umenie (tajomné diela Mr. Jonesa) mi prišiel neskutočne chabý. Záverečná tretina sa následne zvrhne až do akého fantazmagorického úletu, ktorý nedáva vôbec zmysel. Snaží sa divákovi pomotať hlavu a pôsobiť neuveriteľne sofistikovane, ale vo výsledku je to len márny pokus o „niečo viac“, ktorý je však len hlúpy a nanajvýš účelový. Vo výsledku tak nestrašidelné, nezmyselné, neatmosférické. Až sa čudujem sám sebe, že sa neustále na tie nekonečne found footage nechám nahovoriť. Možno nie až taká úplná bieda ako posledné kúsky, ktoré som videl (Alien Abduction, Devil's Due ...), ale stále vôbec žiadna sláva. CELKOVO: 2* (4/10) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nuda,nuda,nuda.Sice to má jen 84 minut,ale pro mě to bylo nekonečnejch 84 minut.Pořád jsem sledoval čas kdy už ta pičovina skončí a já jí budu moct poslat do odpadu.Takže proč jedna hvězda?Sračka to sice je,ale jeden světlý bod má.Ty rekvizity z větví a kostí byly fakt cool.Ty by se na mojí zahradu krásně hodily.To je vše co se na tomto filmu povedlo.Atmosféra nulová,lekačky žádný a otřesná kamera.A navíc mě po dokoukání pekelně bolí oči.Mám solidně nablikáno jak za mlada z nějaké diskotéky.Takže nedoporučuju.Pouze na vlastní nebezpečí a pamatujte,že až se ráno probudíte s prokouslím jazykem po epileptickém záchvatu ležet vedle bedny tak se nedivte.Já vás varoval. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama