Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

kartacek 

všechny recenze uživatele

Tento film je o citu. A právem jde o science-fiction. Vždyť cit je dnes mnohým natolik vzdálený, že je pro ně čímsi nedosažitelným - čímsi z kategorie science-fiction. A stroje? Ti po něm můžou toužit a nad ním žasnout mnohem víc než lidé, jak předvedla Caity Lotz coby robotický voják. Jak říkám, tenhle film je o citu. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Britská low-budget verze Robocopa, kde se kladou naprosto stejné "filozofické" otázky, ale chybí satirický podtón a zábavná brutalita. Promarněná záležitost, jejíž prvotně sympatické zacházení s nízkým rozpočtem (noční scény, slušná práce s osvětlením a efekty) v půlce úplně mizí, a ze Stroje se stává sterilní koridorovka. 40% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo to zrovna špatné, atmosféra byla slušná a stejně tak i filmařská stránka (i když je jasné, že je to nízkorozpočtové), takže klady tam vnímám a rozhodně mě bavil i ten příběh. Problém je v tom, že je moc očividný dopředu a zklamalo mě, že se nesnažil předvést víc, když na to viditelně měl potenciál. Zklamal mě i závěr a celou dějovou linku s nemocnou dcerou vnímám jako klišovitou a poměrně zbytečnou, co to do silného průměru tahala víc než ostatní mínusy. Na jedno zhlédnutí proč ne, ale rozhodně v tom není nic, proč bych to chtěl vidět znova a proč bych si to měl i třeba za 5 let pořád pamatovat. I ty tři hvězdy tomu dávám jen tak tak, protože jak mě to dlouhou dobu ještě víceméně bavilo, tak závěrečných 20 minut na mě mělo opačný efekt. Slabé 3* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, nekomerční a zprvu i záživné a zajímavé scífko, s nesmělým odkazem na Blade Runnera (testovací otázky pro AI), ze kterého se ovšem jeho tvůrci tak dlouho a urputně snažili udělat moralizující středoproudový hnůj, až se jim to bohužel nakonec téměř podařilo. Ale i tak je můj výsledný dojem z filmu spíš pozitivní, sám nevím proč, protože scénář zdaleka není plynulý a logický, sexy androidka se mi moc nelíbila a navíc mě nebavila její dikce a nablble diblíkovitý přízvuk. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly ~ Vůbec ne špatné, překvapivě. Jen tomu chybí ještě trochu víc hloubky, aby mi ten dějový zvrat přišel skutečně jak ZVRAT, vyústění něčeho, k čemu se to schyluje, co je neodvratné, akorát to nikdo z těch, co to vlastně tvoří, sami ve své zaslepenosti nevidí. Příběh totiž přináší spíše jen adaptaci již známého a očeávatelného. Ani ani by nevadilo, že to bylo poměrně laciné co se vizuálu týče, má to poměrně hezkou minimalistickou hudbu. Rozhodně od toho nečekejte nějakou sci-fi akčňárnu. Jen právě zaslepenost jednoho vědce a stroj, jenž se díky pár omylům naučil a poznal, co je součást starého a nového světa. ~ A přitom na počátku SkyNetu byla jen jedna malá nemocná dívenka... ~ PS: Film mi lehce připomenul Splice. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama