Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Britská low-budget verze Robocopa, kde se kladou naprosto stejné "filozofické" otázky, ale chybí satirický podtón a zábavná brutalita. Promarněná záležitost, jejíž prvotně sympatické zacházení s nízkým rozpočtem (noční scény, slušná práce s osvětlením a efekty) v půlce úplně mizí, a ze Stroje se stává sterilní koridorovka. 40% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ta iluze A.I. byla dokonalá. Moc krásný efekty a skvělý soundtrack. Ani nevím proč se to tu tolik podceňuje. Visuálně to je umělecké dílo, které si zaslouží rozhodně víc než pitomý 2' Jasně příběh není kdo ví jak co, ale o tom to ani není. Nepostrádá to žádnou důležitou myšlenku a mě se to prostě líbilo byť to není na víc jak 3 hvědy ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jen 52%, to jako vážně? A přitom dostává divák za málo peněz hodně atmosférickou pecku s originálně zvláštním střihem, luxusní minimalistickou hudbou a na seriálové herce velmi slušnými hereckými výkony. A to jedle mého názoru opravdu hodně muziky! Minimalismus tomuhle filmu vyloženě svědčí, prostředí opravdu působí hrozivě reálně a i ta trocha CGI vůbec nic nekazí. Originální je i čas a místo zasazení, byť uznám, že scénář jisté rezervy určitě má. Ale ta studená bezútěšná atmosféra, ta prostě nemá chybu! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Zase další důkaz, že lze udělat zajímavý film, aniž by k tomu byly třeba milióny dolarů. Řeší se tu takové základní sci-fi "problém". Když budeme stále zdokonalovat stroje nebo počítače, budou tyto schopny se samy vyvíjet a překonat i nás? Je to taková kombinace romantiky a politického sci-fi trilleru, která mě dost bavila a tak hodnotím lehce nadprůměrně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží mást svým vzhledem - temná atmosféra, temné věže na červeném obzoru, záhadná vojenská laboratoř, pár scén z budoucnosti. Ale nakonec je to taková obyčejná historka z Krajních mezí nebo Alfred Hitchock uvádí o rozumných robotech, jejich hranicích, a zda lidé budou, nebo nebudou zbyteční. Do toho zamontovaná nemoc dcerky plus nějaká klišé. Po zhruba deseti minutách, maximálně čtvrt hodině si protřelý divák spojí dohromady, kdo a co, takže pak jen čeká na scény, jak půjdou v pořadí za sebou, a ony nijak překvapivě tak za sebou jdou. Na konci se pak místo katarze dostaví takový ten pocit, a to je všechno, víc jste nám tímhle jinak atmosférickým snímkem říct nechtěli? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama