Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (98)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivé dánské mučení lidským faktorem. Nordvest je totiž další z, podle mě, nekonečné série skandinávských dramat, které vládne depresí, smutkem, vrcholem i pádem dvou totožných bratrů, kteří se narodili matce žijící v nižší dánské vrstvě. Popravdě se mi nechtělo věřit, že by na tom v Dánsku byl někdo takhle špatně, ale po zjištění, kde se nachází čtvrť Nordvest, a čím je proslulá, se už vůbec nedivím, že skandinávské země postupně ztrácejí status bezpečných zemí. A co čert nechtěl, hlavní prsty tady v tom lidském smutku má opět banda imigrantů. Náhoda? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A to mi laskej mokváče okovanou botkou! Další mimořádný film. Včera byl vůbec mimořádný den, zdá se. Asi proto, že jsem byl tak hodný a převedl slepé babičce nákup i uhlí přes přechod až do čtvrtého patra, bezúplatně, jen za svižný orálek. Poskytnutý mou stranou, samozřejmě. Nechme však kulykovo timuroviny chvilku stranou. Severská tvorba mile překvapuje již nějaký rok, není tedy zase tak šokující, že v Dánské marce zvládli psycho - dramo - thrillo - krimo - akčňo - filmo na jedničku. Vyzdvihl bych absenci vložené hudby a přirozené herectví hrdinovy švestřičky. Rozlučková scéna u houpaček je na dětského Osrala. Ukončil bych to pak jedním krutopřísným megaspoilerem: Casper je duch. Hňá, hňá, hňá, hrrrrm, flus a tralala. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DKK 12,6miliónaTržby Celosvetovo $1,393,511║ Dánsko vôbec nezaostáva za Severskou kinematografiou(Švédsko, Nórsko, Fínsko) a veselo sa môže k ním radiť, čo potvrdzujú drsným snímkom Severozápad(Nordvest,2013). Príbeh ponúkne pôsobivo vyobrazený život zlodejíčka, začínajúceho ako vykrádača domov, neskôr postupujúceho do vyššej zlodejskej ligy, kde sa točia väčšie peniaze aby chvíľku hrejúci sa na výslní postupne padol až na samé dno a bol zomletý medzi dva neúprosné mlyny. Intenzívne vyobrazený thriller zaujme svojím vykresleným postáv, dravosťou a precízne vystavanými neúprosnými konfliktami medzi pouličnými zlodejskými gangami. /videl v kine: 75%/ (videl na festivale Cinematik 2013) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Klasický gangsterský příběh o vzestupu a pádu je tentokrát ozvláštněný sociálním prostředím dánského předměstí a neotřelý způsobem ztvárněného motivu polarity mafiánské a pokrevní rodiny. Zásadně film také pozvedává obsazení v čele s dvěma reálnými bratry neherci, kteří filmu dodávají atmosféru autentičnosti a bezprostřednosti. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná dánská gangsteřina. Film nepřináší nic mimořádného, ale je koukatelný hlavně kvůli svým pěkným protagonistům: je tu 20letý Gustav Dyekjær Giese (hlavní postava zloděj Casper), 18letý Oscar Dyekjær Giese (Casperův mladší bratr Andy) a třeba Dulfi Al-Jabouri (Arab Jamal). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama