Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Na severskej kinomatografii sa mi paci, ze sa na nic nepokusa hrat, neprikrasluje a citovo nevydiera ako to byva v americkych filmoch. Nie je to vzdy prijemne pozeranie a malokedy sa dockame happyendu, napriek tomu Dani opat raz ukazali svoje kvality v pribehu dvoch mladistvych kriminalnikov. Koniec je trochu predvidatelny, napriek tomu sa udeje sposobom, aky necakate. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A to mi laskej mokváče okovanou botkou! Další mimořádný film. Včera byl vůbec mimořádný den, zdá se. Asi proto, že jsem byl tak hodný a převedl slepé babičce nákup i uhlí přes přechod až do čtvrtého patra, bezúplatně, jen za svižný orálek. Poskytnutý mou stranou, samozřejmě. Nechme však kulykovo timuroviny chvilku stranou. Severská tvorba mile překvapuje již nějaký rok, není tedy zase tak šokující, že v Dánské marce zvládli psycho - dramo - thrillo - krimo - akčňo - filmo na jedničku. Vyzdvihl bych absenci vložené hudby a přirozené herectví hrdinovy švestřičky. Rozlučková scéna u houpaček je na dětského Osrala. Ukončil bych to pak jedním krutopřísným megaspoilerem: Casper je duch. Hňá, hňá, hňá, hrrrrm, flus a tralala. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Klasický gangsterský příběh o vzestupu a pádu je tentokrát ozvláštněný sociálním prostředím dánského předměstí a neotřelý způsobem ztvárněného motivu polarity mafiánské a pokrevní rodiny. Zásadně film také pozvedává obsazení v čele s dvěma reálnými bratry neherci, kteří filmu dodávají atmosféru autentičnosti a bezprostřednosti. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Klasická neustále sa zamotávajúca pavučina zločinov, z ktorej niet úniku. Je len otázka času, kedy hviezdna "kariéra" gangstera narazí na problém. Najhoršie, že keď už raz človek začne, nemôže len tak zo dňa na deň skončiť, teda aspoň nie dobrovoľne. Veľa na tom spravila najmä tá pohyblivá kamera, vďaka ktorej pôsobí celý film veľmi autenticky. Ale aj tak mi to neprišlo až tak úžasné ako by som pôvodne čakal, aj keď niektoré situácie a zvraty boli naozaj nečakané. No a veľkým plus bolo, že do deju bola zakomponovaná aj rodinná "idylka" dvojice bratov, ktorí zasvätili svoj život gangu. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Syrově a drsně zachycené kodaňské předměstí. Skandinávie bývala oázou bezpečí, ale se značným přísunem imigrantů tam bují v nebývalé míře kriminalita. Mladí dánové postihnutí sociálním stigmatem se postupně dávají na dráhu zločinu, protože to je jediné východisko z podprůměrnosti. Peníze zbaví cejchu méněcennosti i toho největšího vyvrhela. A v důsledku většinou platí: "Kdo čím zachází, tím také schází". Akorát teda když si tohle člověk uvědomí, tak už je pozdě na nápravu... a tak budou stále umírat mladí lidé, kteří jen toužili vypadnout do lepšího světa a místo toho spadli do nejhlubšího pekla. Dánská kinematografie opět potvrdila svoji vysokou kvalitu a je velká škoda, že nám naše nejznámější komerční televize furt cpou jen díla made in USA, když Evropa toho má pořad tolik co nabídnout. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama