Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (98)

boni 

všechny recenze uživatele

Syrově a drsně zachycené kodaňské předměstí. Skandinávie bývala oázou bezpečí, ale se značným přísunem imigrantů tam bují v nebývalé míře kriminalita. Mladí dánové postihnutí sociálním stigmatem se postupně dávají na dráhu zločinu, protože to je jediné východisko z podprůměrnosti. Peníze zbaví cejchu méněcennosti i toho největšího vyvrhela. A v důsledku většinou platí: "Kdo čím zachází, tím také schází". Akorát teda když si tohle člověk uvědomí, tak už je pozdě na nápravu... a tak budou stále umírat mladí lidé, kteří jen toužili vypadnout do lepšího světa a místo toho spadli do nejhlubšího pekla. Dánská kinematografie opět potvrdila svoji vysokou kvalitu a je velká škoda, že nám naše nejznámější komerční televize furt cpou jen díla made in USA, když Evropa toho má pořad tolik co nabídnout. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Michael Noer naservíroval divákům další syrový a nesmírně věrohodně působící příběh z dánského podsvětí. Podobně jako drama R je i Nordvest prodchnutý krajně znepokojivou atmosférou, ze které se nelze vymanit, stejně jako hlavní hrdina nemůže uniknout ze zapeklité situace, do níž se dostal díky své touze po penězích a vidině lepšího života. Každopádně režisérovi tleskám za to, že i bez potoků krve dokázal natočit drsný film, na který se vůbec nekouká dobře. (75%) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silný sociálně laděný skandinávský krimi film s až dokumentárním vyzněním, tedy bez hudby, kamera snímaná z ruky, civilně působící, dobrá práce s herci, autenticky vyznívající prostředí i charaktery a motivace postav, trochu i z manifestu Dogma 95... Casperův příběh se sice vyvíjí podle předvídatelných linií a zákonitostí žánru, přesto je působivý a celý film maximálně sugestivní. Michael Noer, jehož vynikající vězeňské drama R z roku 2010 bylo ve své době celkem událostí, se vrací s dalším zžíravým pohledem na zločinecké podhoubí své rodné země (a vlastně i celé západní Evropy)...a není to příjemná zpráva... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Klasický gangsterský příběh o vzestupu a pádu je tentokrát ozvláštněný sociálním prostředím dánského předměstí a neotřelý způsobem ztvárněného motivu polarity mafiánské a pokrevní rodiny. Zásadně film také pozvedává obsazení v čele s dvěma reálnými bratry neherci, kteří filmu dodávají atmosféru autentičnosti a bezprostřednosti. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Severské filmy mi již způsobily nejeden filmový orgasmus. Tento se po jejich bok ovšem nezařadí. Pozitivně oceňuji syrovost a uvěřitelnost děje, který pojednává o mafiánské cestě zlodějíčka Caspera. Bohužel to bylo na úkor vyšší zajímavosti. Příliš zajímavé nejsou ani jednotlivé postavy a už vůbec ne jejich představitelé. Taktéž jsem postrádal nějaký ten moment překvapení. Od samotného úvodu je jasné, jak to asi celé dopadne. Lepší dva kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama