Reklama

Reklama

Čarodějnice ze Zugarramurdi

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna z nejbláznivějších komedií, jaké si dokážete představit. Spojuje v sobě typický španělský humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Děj se točí kolem peripetií skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. José je rozvedený a stará se ve střídavé péči o syna Sergia. Den loupeže připadá právě na jejich společný den. Tony pracoval jako PR pro diskotéku s poněkud podezřelým názvem Sperma, ale nyní je už nezaměstnaný. Taxikář Manuel trpí řadou neuróz a obdivuje slavného novináře Ikera Jiméneze. Po loupeži se rozhodnou utéct do Francie, aby Sergio mohl navštívit Disneyland. Nicméně jeho matka tento výlet považuje za únos a ani policie nezůstane nečinná. Zloději se ale shodou okolností musí zastavit v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti... (La Película)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (96)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Álex de la Iglesia je po Balaguerovi druhý nejlepší současný Španělský režisér! Ten chlap je blázen! Kdo viděl Baladu o smutné trumpetě,tak Witching & Bitching se nese víceméně na stejné vlně,co se týče vizuálu a množství podivných a bizárních postav. Dokonce se mi i zdálo, že finále se zde odehrávalo ve stejném přostředí jako v Trumpetě. Kdo má rád anarchický,politicky nekorektní a černý humor, tak směle do toho,ale upozorňuji,že film nemá s hororem téměř nic společné, je to spíše ulítlá a bláznivá Fantasy Komedie se slušnou atmosférou. Za mě solidní zábava a čarodějnice byly perfektní ! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Alexo je režisérsky voľnomyšlienkár, ktorý si pojme látku po svojom a je si istý, že diváci zívať nebudú. Jeho značkou je predimenzované obsadenie figúrkami, ktoré ani netušia do čoho idú, ale odvedú dokonale dementnú robotu, aby potešili aj okolovidiaceho. Pitoreskne sa tváriaci snímok sa takto stáva pripáleným "espacornom", ktorý sa 16:9 vysmieva detailistom Guilermo formátu.Je fayn vedieť, že južania majú v tomto žánri obe póly. S radosťou takto opomeniem záver, kedy si Alexo očividne odbehol na kávu, do silne vzdialeného bistra. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvojice zlodějíčků po loupeži prchá s neurotickým taxikářem, malým dítětem a pasažérem, který se chce stůj co stůj dostat do Badajoze a po cestě se zaseknou v čarodějnické vesnici, kde se stanou součástí rituálu, který má přivést na svět Velkou Matku. Mělo to tempo, průběžné dávkování solidní porce vtipu a krve i sympatické obsazení. Film by se dal rozdělit do dvou částí, přičemž ta první, kdy se nehrálo tolik na čarodějnickou notu, byla vtipnější, ale bavil mě i sestup do podzemí, kterému předcházela zběsilá honička. A nakonec se mi líbila i samotná Velká Matka. Je to úlet, ale není přes čáru a hodně dobře pobavil. 75% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jestli nějakej žánr obzvlášť nemusim, tak je to právě ten comedy-horror. Neřeknu parodie ve stylu Scary Movie, ale v tomhle případě ten režisér neví, co přesně tim chce říct, tak to namixuje. A nejenže to má s hororem úplně minimum, navíc mi to nepřijde ani vtipný. Dialogů tam bylo tolik, že člověk ani nestíhá vstřebat o co tam šlo. Obdivuju člověka, co tvořil titulky. A ta druhá část s čarodějnicema mě absolutně nebavila. Měli se snažit držet toho začátku, kdy to fungovalo, ale to by rovnou mohli změnit název filmu. Můžu souhlasit jen s pár znalcema tady, španělská tvorba je nápaditá, ale jejich humoru asi nerozumim. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dvojica nezamestnaných chlapíkov sa rozhodne vyriešiť svoje problémy lúpežou a následne utiecť z krajiny, cestou sa však zastavia v oblasti Zugarramurdi, ktorú obývajú kanibalistické čarodejnice... Miestami zábavný a pútavo natočený, avšak miestami zase dosť chaotický a prepálený žánrový guláš, ktorý akosi nevie kedy prestať, čím degraduje aj niektoré veľmi dobré scény. Hoci mám celkový dojem nakoniec pozitívny, Alexa de la Iglesia zatiaľ za príliš zaujímavého režiséra nepovažujem a šanca, že by som si toto pozrel znova je prakticky nulová. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama