Reklama

Reklama

Už je to pár let, co Veronica Marsová hodila svou mladickou kariéru soukromého očka za hlavu. Teď se po čase vrací do rodného města, kde ji kromě třídního srazu čeká i bývalá láska Logan. Ten je zapleten do záhadné vraždy a potřebuje pomoc... V předvečer promoce na právnické fakultě se Veronica Marsová (Kristen Bellová) rozhodla pověsit svůj život amatérského detektiva na hřebík. Zatímco hledá práci u prestižních právnických společností, obrátí se na ni její bývalý přítel Logan (Jason Dohring) s žádostí o pomoc – je totiž obviněn z vraždy. Veronica odjíždí do rodného města, aby Loganovi zajistila pořádného obhájce. Kolem jeho případu se však děje něco, co jí nedá spát. V příběhu natočeném na motivy slavného amerického seriálu z roku 2004 se Veronica rozhodne vypátrat pravdu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (169)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Film Veronica Mars mal všetko, čo si fanúšikovia seriálu mohli priať: Veronica kicking ass and not taking names, Logan obvinený z ďalšej vraždy :-), skorumpovaný šerif, inside joky, napätie a násilie a hlavne - Veronica a Logan spolu. Navyše Veronica sa vrátila k súkromnému detektívstvu v Neptune, pretože "you can't claim victory if you leave the ring." Awesome. Neviem, či to bolo až také awesome pre tých, ktorý seriál nepoznajú, ale pre mňa fan heaven :-) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Uf. Takmer dvouhodinový patos určený skutečně jen pro fanoušky původního praseriálu. Tohle byla neskutečná rozvláčná nuda (nepsal jsem to už?) o tom, jak se Verča vrací nalézt sama sebe a jen tak mimochodem vyřešit i případ způsobem, na jaký by v řadě za sebou s otevřenou hubou civěli slečna Murpleová, Holmes, Poirot, Flatcherová, Colombo, Barnaby a ještě celý zástup dalších. V podstatě se nic celou dobu neděje, najednou se odkudsi vyvrbí případ (asi má prapočátek v původním seriálu, na který jsem nekoukal, takže těžko říct), pak se zase nic neděje, pak je najednou Verče všechno jasný a jen tak mimochodem jsou z ní všichni v městečku paf, takže nebýt to v Neptunu ale v Dallasu, neměla by holka problém během pár dnů najít i Kennedyho vraha. ~ OK, zaplatili si to více méně fanoušci přes Kickstarter, bylo to tak určeno hlavně jim. Ale stejně to byla nuda. ~ 1,5* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když to Veronica Mars před lety zabalila, nejeden dívčí pokoj zachvátilo zoufalství a slzy. Děj filmu se odehrává deset let po skončení stejnojmenného seriálu. Domov se ozývá a hlavní hrdinka bude muset volit mezi osobním a profesním životem. A my tu máme solidní dárek. Původní seriál není potřeba dopodrobna znát. Scénáristé netlačí na pilu, prostě jen přináší průměrně napínavý a stejně průměrně (ne)komplikovaný případ, který musí naše blonďatá, cynická, krásná, jízlivá a drzá hrdinka vyřešit. Prostě chytrá oddechová zábava, kterou zdobí svižné a vtipné dialogy. Kristen Bell vůbec nezapadá do té průměrné seriálové škatulky, do které ji leckdo cpe. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Jako seriálem nezasaženej si říkám, proč jsem tenhle film sakra vůbec viděl? Z jakýho důvodu? Nebude ti neznalost seriálu chybět? Dokážeš pochopit, kdo jsou ty postavy, a proč dělají to, co dělají? No po shlídnutí si jen říkám, že to rozhodně nebyla ztráta času a že bych si dovedl představit, že bych se na mladší a štíhlejší verzi Kristen Bell v klidu podíval, ať už řeší jakýkoliv středoškolský sračky. S hodnocení tady celkem souhlasím (70%), byl jsem až příjemně překvapenej, jak moje neznalost seriálu vůbec nevadí (úvodní monolog), humor Veronicy Mars mi taky nevadil (místy překvapivě naopak, některý hlášky stojej za zapsání) a obecně vzato si myslím, že film s klidem snese diváka, kterej nemá páru, kdo je ten černoch a kdo je tenhle šerif a tak podobně. Což, si myslím, je vlastně nakonec v mejch očích i pochvala. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy patřil seriál Veronica Mars k mým nejoblíbenějším a taky proč ne, když se tak příjemně lišil od tehdejších teenage sérií odehrávajících se na střední škole. Nebylo to hloupé, hlavní hrdinka nebyla žádná ufňukaná bárbína, ale zajímavá, nebojácná kočka, co nikdy neměla problém kohokoliv odpálkovat trefnou hláškou a ještě to fungovalo jako docela slušná detektivka. A jelikož byl seriál zrušen po třetí sérii bez uspokojivého ukončení, jsem tak trochu vděčná za toto rozloučení po deseti letech. Sice už pro mě film nemá takové kouzlo jako tehdy seriál (což je pochopitelné), Veronica dospěla a z té drzé, sarkastické holky už zbyly spíš jen občasné záblesky a nemůžu se ubránit dojmu, že samotný krimi případ byl sešit hodně horkou jehlou, jen jako nezbytná berlička k setkání se starými známými, popř. k uzavření nevyřešených linek. Ale nostalgie je holt nostalgie a já se ještě naposledy ráda vrátila do Neptunu, zavzpomínala na staré časy a vlastně si to i celkem užila, takže za lepší tři. SPOILER: Už jen proto, že jsem se konečně dočkala toho, až se dají Veronica a Logan definitivně dohromady, áááách... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Začalo se natáčet v létě roku 2013, šest let po skončení původního seriálu a témeř deset let po premiéře prvního dílu. (Perverz)
  • Kristen Bell porodila přibližně 2-3 měsíce před natáčení holčičku. (rafix)
  • Už dlhšie sa hovorilo o filmovom spracovaní seriálu, avšak neboli financie. Realizáciu projektu nakoniec umožnil internetový projekt Kickstarter, ktorý spočivá v tom, že ľudia z celého sveta môžu prispieť na tvorbu filmu alebo hry. Na Veronicu Marsovú sa vyzbieralo približne 5,7 milióna amerických dolárov, čím stanovil nový rekord. Tvorcovia pritom potrebovali asi iba tretinu sumy. Ľudia, ktorí darovali najviac peňazí, dostali menšie roly vo filme. Okrej platformy Kickstarter bol film financovaný aj značkami Samsung, Pepsi, Budweiser či BMW. (kacer4)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama