Reklama

Reklama

Epizody(12)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (3)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně se tu objeví hlavní viník (onen neznámý Phantom), který byl za přeměnou všech jednotlivých holčin na "Duše". Odkud se vzal, jakou tam má úlohu a co je jeho cílem. Také se nám během toho objasní onen nesoulad mezi sourozeneckými vztahy Many, Shida a Kotori. Samozřejmě se tu dořeší zbývají sběr "esence" jednotlivých "duchů" hlavní postavou. A pak nás tu čeká poslední závěrečný boj s hlavním záporákem Isaacem, kdy se tu dozvíme i jeho pohnutky a historii s Ellen, Karen a Elliotem. Obecně tahle série a respektive zakončení anime (doufám) mi přišlo slabší, kdy bych čekal trochu jiné drama, které tam bylo tak trochu odbyté - obzvláště když to srovnám s podobnou atmosférou, která byla už ve filmečku "Date A Live: Mayuri Judgment", která tam byla zpracována mnohem lépe. Navíc je tu spousta ubíjejících míst, kdy jedna situace přetrvává přes několik dílů a člověk vždycky musel pak týden čekat na další díl, aby pak musel zase čekat další týden na dovyprávění té jedné situace, která je do toho ještě trochu chaotická. Po animační stránce se to drží svého z minula (takže opět jsou tu okaté 3D efekty) a po hudební stránce se to drží té samé atmosféry. ()

Raichu.Cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám slov... Prakticky řečeno fakt nemám slov... Tahle série prakticky předčila veškerá mé očekávání a jestli je zde něco co mohu říct tak je fakt a jenom paráda... Příběh se z vtipné komedie stál asi nejlíp napsanou sérií která dokonce dokázala donést dost skvělých plotwistů a taky foreshadowů kterých si všimne fakt jenom divák co se na to pečlivě dívá či holt někdo kdo to už viděl 5x což jsem zrovna já tolikrát viděl, není to ovšem jediná věc co dokázala něco takového, to co jsem v téhle sérii prožil je skutečná manipulace s emocemi bo cítit takové zoufalství během sledování tož tohle je fakt síla, dost jsem během sledování i brečel až jsem si musel prostě v některých chvílích seriál pauzovat abych se z každé epizody vybrečel. Postavy... Nemám co dodat každá z nich má prostě v sobě svůj unikátní styl Tohka, Yoshino, Kurumi, Kotori, Kaguya, Yuzuru, Miku, Natsumi, Origami, Nia, Mukuro a potom naše posvátná Mia... Jí jsem holt normálně nedokázal ztratit z očí doslova si dokázala ukrást scény pro sebe a působit jako někdo s kým si není holt dobré zahrávat. Nepříjemné je jaký okolo ní byl hate který jsem dost chápal proč k tomu je, ikdyž holt za to sama postava nemůže. Dál záporák... no nenáviděl jsem ho a prakticky jsem ho začal nenávidět víc to je vše co k tomu mohu říct. Hudba dokázala nabudit skvělou atmosféru i skrze skvělý Opening a Ending. A v poslední chvíli animace, mno cgi zde budu ignorovat, hlavní animace byla dechberoucí a rozhodně bych mohl uznat že GeekToys má potenciál pokud by hlavně dali Cgi stranou. To je holt vše co mohu říct, jenomže pro mě tahle serie ještě nekončí jelikož nám ještě zbývají 3 svazky ale jak jde na seriálu vidět tak to chtěli označit jako za dokončenou sérii možná je to odkaz na to aby jsme si přečetli Light Novelu? Kdo ví. Za mě zasloužených 200% ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně jsem nečekal, že mě tahle (asi poslední) sezóna Date a Live bude bavit. Po pravdě jsem už nepočítal, že se vůbec dožiju doby, kdy mě bude bavit Date a Live obecně – zkrátka jsem velmi mile překvapený. Pořád se tu něco dělo, příběh sympaticky gradoval a na samotném konci byl dokonce i povedený „Avengers Assemble“ moment. Překvapila mě i linka kolem „prvotního ducha“ (Spirit of Origin), měla několik hodně zajímavých a nečekaných zvratů a samotnou dívčinu v centru dění mi vykreslila natolik, že jsem si jí hodně oblíbil, možná až tak, že bych jí dal na své pomyslné druhé místo hned za Kurumi, protože mám slabost pro postavy, co jsou ochotné udělat neskutečné (a někdy i šílené) věci pro lásku. Ubylo i takových těch otravných momentů, kdy byl na obrazovce celý Šidův harém a každá holka prostě musela něco říct. Líbila se mi zde také hudba, bylo vidět, že Kóši Tačibana do toho dal hodně, aby všechny důležité scény náležitě podtrhl. Co se animace týká, některé efekty byly slušné, jindy ale bylo v soubojích vidět, že se animátoři až příliš spoléhají na svůj počítač (hlavně když dívčiny létají). Každopádně slušné finále, uspokojivé a povedené vysvětlení všeho – za mě tentokrát 7/10. ()

Reklama

Reklama