Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale asi jsem nebyl patřičně naladěn. Horror ne, pár vtipných scének ano. Jenže bezvýchodnost, tíseň a vidina špatného konce vše přebily. Zpočátku prosluněná road movie (lesy, voda, chytání ryb, příjemná muzika, zdánlivá bezstarostnost, jen vzácné sejmutí unaveného zombíka) se promění v boj o život. A samozřejmě, v nejtěžších chvílích, kdy by si měli všichni pomáhat, se přeživší mění v ultrasvině. Postupně mi bylo z filmu smutněji a smutněji (to proto, že jsem čekal komedii, klidně černočernou, ale řachavou) a při nekonečné scéně v autě jsem se modlil, abych už měl film za sebou. Tíživé existenciální drama.... ale potěšilo mě, že zombie byly pomalé jak za starých časů. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben a Mickey jsou jedněmi z mála přeživších, zbytek lidstva se proměnil v krvežíznivé zombíky. A tak Ben s Mickeym cestují z místa na místa, sem tam přespí v opuštěném domě nebo autě, hledajíce známky dalších přeživších. Jednoho dne se Mickeymu podaří zachytit vysílání, ze kterého zjistí, že nedaleko žije komunita žijících lidí. Když se vmísí do přenosu, je jim nevybíravými slovy naznačeno, ať se drží dál. Ale Mickey je přesvědčen, že jedině připojením ke zbytku lidí mohou přežít. Ben ale jeho názor nesdílí ... Z počátku film působil hodně naturalisticky a zajímavě - oba hrdinové jsou obyčejní kluci, které katastrofa zastihla zcela nepřipravené, a tak prostě jen cestují sem tam (a zombíkům se radši vyhýbají, než s nimi bojují) - jaká to změna proti ostatním podobným filmům, kde se den po katastrofě z obyčejných lidí stávají nabušení vojáci (např. tady). Jenže postupem času mi nepřítomnost akce začala kapku vadit, a věčné filozofování obou (sportovců) mně začalo nudit. Nicméně vše se v dobré obrátilo (pro diváka - pro protagonisty moc ne-e) a konec je přece jen docela zajímavý a neokoukaný. Plus dávám také za hudební doprovod... ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nečekaně jiné. Tohle nebyl zombie film jaký bych očekával. Tohle byla melancholická dramakomedie o dvou parťácích co jen putují, přežívají, snaží se vychutnat poslední zbytky věcí, co měli na svém životě tak rádi a občas, když je třeba zabijí nákého toho zombíka, co jim přijde do cesty. Je to velmi osobní a často velmi vtipná jízda s velmi temným koncem. Dobrá kamera s teplými barevnými filtry a úžasný soundtrack. Debutující režisér/hlavní herec odvedl se svým hereckým parťákem špičkovou práci. 9/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak moc si to ze sebe dělá prdel a jak moc se to bere vážně, každopádně ten film musel být natočen skoro zadarmo a podle toho taky tak vypadá. Sice je zombie apokalypsa, ale zombie skoro neuvidíme, většinu filmu zde máme jen dva herce, z nichž jedním je i sám režisér, záběry kamery jsou často přesvětlené až běda (a smysl to má jen jednou, až na konci), skoro nic se tam nestane a o původu nákazy a stavu světa se nedozvíme skoro nic. Až mě udivuje, že si tenhle amatérský film získal takovou "slávu". Ale ono to jinak má místy celkem slušnou atmosféru, je tam hezká příroda, líbí se mi, že je ten film vlastně hudební road movie a pár věcí mě pobavilo (nejvíc ale úplný konec, který krásně ukáže, že někdy to nejjednodušší řešení je to nejlepší) a celkově je to takové překvapivě příjemné, proto si nejsem jistý, jestli je to víc drama nebo komedie, ale asi spíš ta komedie. The Battery je taková zvláštní věcička, která vám buď sedne nebo ne a i když mi dost věcí na ní vadilo, něco do sebe tenhle amatérský film má. Ale na víc jak 3* to rozhodně není. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V rámci "jiných" zombie filmů je to určitě zajímavý projekt kterým si tvůrci ostudu neudělali, ale jako celek mi to nic moc nepřineslo. Fajn herci, fajn hudba, fajn scénář(přirozený, nesnažící se být cool), dramatický oblouk minimální, tempo místy smrtelně pomalé(to není vypichování něčeho negativního-prostě jen fakt). Sympatické, fandím tomu, ale více než 3 nedám. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Masturbační scéna v autě nahradila původně plánovanou scénu, kterou byl pokus o znásilnění zombie. (Zorlac)
  • Film vyhrál diváckou cenu na třech žánrových festivalech. (Rob Roy)
  • Rozpočet filmu se byl pouhých 6 000 amerických dolarů. Jeremy Gardner je vybral od kamarádů a známých. (MikeCool)

Reklama

Reklama