Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale asi jsem nebyl patřičně naladěn. Horror ne, pár vtipných scének ano. Jenže bezvýchodnost, tíseň a vidina špatného konce vše přebily. Zpočátku prosluněná road movie (lesy, voda, chytání ryb, příjemná muzika, zdánlivá bezstarostnost, jen vzácné sejmutí unaveného zombíka) se promění v boj o život. A samozřejmě, v nejtěžších chvílích, kdy by si měli všichni pomáhat, se přeživší mění v ultrasvině. Postupně mi bylo z filmu smutněji a smutněji (to proto, že jsem čekal komedii, klidně černočernou, ale řachavou) a při nekonečné scéně v autě jsem se modlil, abych už měl film za sebou. Tíživé existenciální drama.... ale potěšilo mě, že zombie byly pomalé jak za starých časů. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi roztrhlo tvár. Nejedná sa o žiadnu výnimočnú zombie horror / drámu , ale central duo ma rozbilo. Jedná sa o vkusnú zombie zábavu a to Mi stačí.Že horror / dráma - to snáď nie.Dráma totiž obišla tento snímok a ak kdejaký zombie je horror - budiž. Proste veselohra, ktorá si z teba urobí prču. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší micro budget indie od Bellflower. Definice toho, proč mám rád americkou nezávislou scénu. Kvůli filmům jako je tenhle. Nejlépe zpracovaná zombie tematika za poslední roky, dokonalej soundtrack (v žebříčku Sight and Sound se umístil lépe než OST k posledním Coenům nebo Broken Circle Breakdown) a nečekaně solidní herci - hlavně v podání samotného režiséra. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Indie dramedy o dvou kámoších putujících postapo US a o jejich každodenním strastech. Mrtvoláci nejsou po většinu filmu zas tak podstatní, protože od nich v menším počtu výrazné nebezpečí nehrozí a slovo si vezmou až v poslední fázi filmu. Nicméně není to jen komedie, film se sice nese v odlehčené atmosféře, ale když jde do tuhého, dokáže se přitvrdit. Tempo je spíše pomalejší, poklidnou atmosféru dotváří parádní soundtrack. Za mizerných 6k babek je to velice obstojná podívaná. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympaticky povedený survival s rozpočtem v přepočtu 140 tisíc Kč (!). Stačí uvěřitelné herectví, dialógy které odkrývají povahu postav, a na oko všedné lokace, ve kterých ale hrozí střet se zombíkama. V podstatě je to celé “jenom” o kamarádství těch dvou týpků. Líbí se mi, jak Gardner schválně neukazuje udalosti, které by v jiném filmu byly naopak vzrušující atrakcí. Jak je drží za dveřma. Ale přece jenom, v jeho pozdějším After Midnight tento koncept dotáhl do výrazně sofistikovanější polohy, navíc se suprovou pointou. Tohle je jenom hravá odechovka. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Film vyhrál diváckou cenu na třech žánrových festivalech. (Rob Roy)
  • Masturbační scéna v autě nahradila původně plánovanou scénu, kterou byl pokus o znásilnění zombie. (Zorlac)
  • V rozhovoru, který ve vysílačce zachytí Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), se jeho účastnící baví mimo jiné o filmu Chvění (1990) s Kevinem Baconem. (korbitch22)

Reklama

Reklama