Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (397)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo a kostrbatý dej sprevádza napínavá hudba, znejúca ako prísľub niečoho poriadne drsného. A čo sľúbi aj splní. Možno nie dokonale, no záver som si vychutnal ako ten Čečenec írsku whisky v newyorskom bare. Možno preto, že stále mám určitú slabosť pre gangsterky. A táto sa navyše snaží byť aj psychologická, čo viem oceniť nemenej. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Hardy ani po megaúspěchu s jeho batmanovským Banem nezpičovatěl a i nadále si hledá hodně rozmanité scénáře. Protože po "klubovce" Locke tu je další zvláštní film, The Drop nasadil hodně pomalé tempo a přestože se jedná o film o mafiánech, vyděračích a podobných sympaťácích, moc akce tu nenajdete. Ta je nahrazena neortodoxními dialogy, ani přehnaně chlapáckými ani přehnaně intoušskými, prostě... dialogy. Film pravděpodobně ne pro každého, ale když už nic jiného, tak aspoň vám řekne, jak a kterak na výchovu pitbula ;-) ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Dennis Lehane je mezi filmaři velmi vyhledávané zboží. Prozatím jsem žádnou z jeho knih neotevřel, nemohu tedy soudit, zda mají své kouzlo a atmosféru, která je snadno převeditelná do filmu. U The Drop musím ale jednoznačně zkritizovat tempo, začátek ještě jakž takž, pak se to ale poměrně dost vleče a ani závěr a nějaké jakoby z nebe spadnuté překvapení to nezachrání. Bronsona máme snad všichni rádi, ale já osobně teda v záporných nebo drsňáckých polohách. Schoeanaertse jsem si jednak spletl s Skarsgardem a jednak jsem jeho postavu vůbec nepochopil. Pes byl roztomilý, přestože to byl pitbull, který má asi spíše nahánět strach. Zkrátka a dobře nemastný, neslaný film, ušmouraný průměr. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe oddychová dráma s Tomom Hardym, ktorá nepôsobí zaujímavo a efektívne na každého, len na toho kto v tom nájde niečo viac. Nevadilo, mi že sa tam vystrelilo len dvakrát, ale na ten moment sa oplatilo čakať až takmer do konca a tak tiež nemožno zabudnúť pripomenúť silne emočné zapojenie šteňaťa. Hardy to zahral zas raz perfektne. 80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už dál nestojíte o psa, ale nechcete ho nechat na ulici ani dávat do útulku? The Drop, film plný magorů z nich nejpošahanější se pořád tváří tak, že byste mu dali peníze na oběd, vám možná napoví další variantu. Už v úvodu jsem s tím měl problém. Bob, takovej dobrák, chce se říct až svatoušek, pracuje v baru, kde si přehazují peníze ti největší zmetci v okolí a on to přechází bez mrknutí oka? Kvůli bratranci, který mu svoji příbuzenskou lásku dává najevo každým gestem? Pak se přidá kostel, štěně (vykalkulovanější a opakovanější citové vydírání se jen tak nevidí), ženská, co se před časem zevrubněji seznámila se škrabkou…po celou dobu jsem se spíš nudil, z nepříliš sympatických postav byl čím dál víc otrávenější, a netrpělivě čekal na moment, kdy hlavní hrdina konečně ukáže víc ze své minulosti, a přestane jen venčit psa se svou novou kamarádkou a na všechny kolem házet ještě politováníhodnější kukuč než jeho nový čtyřnohý miláček. A když to přišlo, zazdil to svým afektem. A rozhodně se o hlavní postavě nevyjadřuju nelichotivě proto, že bych měl něco proti Hardymu, stačí si jen vybavit nedávnou velmi příjemnou vzpomínku na Locke, kde vlastně nezmizel ze záběru. Celkově zklamání, ale soudě dle zdejšího nepříliš vyrovnaného hodnocení je to také možná o tom, jestli se potencionální divák dokáže na film správně naladit. Mně se to nepodařilo a hodnotím pouhými 2*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama