Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (397)

claudel 

všechny recenze uživatele

Dennis Lehane je mezi filmaři velmi vyhledávané zboží. Prozatím jsem žádnou z jeho knih neotevřel, nemohu tedy soudit, zda mají své kouzlo a atmosféru, která je snadno převeditelná do filmu. U The Drop musím ale jednoznačně zkritizovat tempo, začátek ještě jakž takž, pak se to ale poměrně dost vleče a ani závěr a nějaké jakoby z nebe spadnuté překvapení to nezachrání. Bronsona máme snad všichni rádi, ale já osobně teda v záporných nebo drsňáckých polohách. Schoeanaertse jsem si jednak spletl s Skarsgardem a jednak jsem jeho postavu vůbec nepochopil. Pes byl roztomilý, přestože to byl pitbull, který má asi spíše nahánět strach. Zkrátka a dobře nemastný, neslaný film, ušmouraný průměr. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Překvapení v podání Tom Hardyho, tahle role "nevinného" barmana mu sedla, jak ulitá. Gangsterské drama, které svým nádech a atmosférou ukáže své kvality. Důležité je nečekat žádnou akci, poněvadž tohle je čistě ukecaná záležitost, která žádnou nenabídne. Přesto se na to dobře kouká a to díky Hardymu, který táhne The Drop hodně vysoko .. 7/10 = 79% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přesně takovýto typ kriminálek mám nejradši. Ten typ kde nehraje prim kolik kdo vystřílí nábojnic a kolik litrů krve vyteče. Ten typ kriminálky, která je primárně jen o postupném budování atmosféry, o lidských vztazích a kde Vás ve finále i jediný výstřel postaví na nohy a zcela zvrátí děj. The Drop využívá potenciál hereckého jakoby "nezúčastněného" projevu Toma Hardyho, který jsme mohli také vidět v jeho předchozím filmu Locke na maximum, což posouvá uvěřitelnost snímku ještě o kousek dále a činí z filmu The Drop jednu z nejcharismatičtějších kriminálek, kterou jsem v roce 2014 viděl. „I had something once. I was respected. I was FEARED.“ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Gandolfini, Rapace i Hardy jsou pro mě dost slušnými hereckými lákadly. A filmy z newyorského podsvětí taky, takže až potud v pořádku. Ovšem to by Hardy nesměl mít roli oligofrenního blba, který mluví i přemýšlí jako Forrest Gump a který se "dojemně" stará o opuštěné štěňátko, Rapace by nesměla mít na svém hezkém xichtě tunu profesionálního makeupu, když má hrát bývalou feťačku z chudé společenské vrstvy, Čečenci by se nesměli jmenovat jmény jako Andrej a mluvit spolu rusky, no a konec by nesměl být přeslazený, laskavý a hřejivý jak u Špílberga a podbarvený slizkou cajdákovitou hudbou, ze které jsem znechuceně vrhnul. Aspoň že ten Gandolfini byl svůj. Slaboulililinké tři. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy plné akce, napětí a hlášek, což mi tento snímek patrně nenabídl. Nejsem si tím zcela jistý, ale šest dní po zhlédnutí tohoto snímku mám jen mlhavé tušení, o čem to bylo a absolutně netuším, jestli to nějak dopadlo. A to je špatná vizitka pro film, který jsem sledoval poměrně soustředěně a i když se mne několikrát zákeřně pokusil uspat pečlivě vystavěnou nudou, tak jsem ho dokoukal až do konce. To vím naprosto jistě, i když o tom zároveň pochybuji. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Původně zněl titul filmu Animal Rescue, v lednu 2014 však došlo ke změně na konečný The Drop. (rafix)
  • Roli Rocca ztvárnili celkem tři různí psi, aby se v průběhu filmování neměnila velikost psa. Jeden z nich se v doprovodu Toma Hardyho (představitel Boba) zůčastnil i slavnostní premiéry. (Dio_Padre)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama