Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne surrealistické dúhové obrazy, volný prúd vedomia zachytený do celuloidu (trochu to pripomína Giliamove animáky) a k tomu vynikajúca hudba a občas aj vtipné hlášky (dostali ma tie flegmatické komentáre ktoré akoby chlapci nahrávali na kazeťák medzi tretím a štvrtým práskom ;-). Ťažko si potom sťažovať na nesúrodosť alebo trápny dej. Vážne ma to milo prekvapilo! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kvarteto chalanov z Liverpoolu v animovanom hudobnom snímku o nich,kde si prídu fanúšikovia na svoje. The Beatles je partia,ktorá experimentuje v Yellow Submarine,čo ešte viac baví,že animácia vysvetluje jednotlivé hudobné sekvencie a samotná anime obsahuje množstvo nápadov,ktoré mohli vymyslieť len„Brouci...” Snímok je atypický,čo pozerávam dnes,ale zmena poteší,že dostávam chuť,buď vidieť ďaľšie počiny od The Beatles,alebo skrátka vypočuť si najlepšie albumy,čo práve robím,keď píšem komentár. Myslím,že takému šialenstvu,keď prišli Brouci niekde spievať sa im nikto nevyrovná,a preto sú jedineční... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

"Once Upon a Time… or Maybe Twice" Ze strany George Dunninga to byl vlastně geniální tah. Dal dohromady film, který nemá (mít) smysl, k čemuž mu posloužila těžko zařaditelná animace a hlavně animace stejně jako hudba od Beatles nestárnoucí. Mile nonsensový, lehce pohádkový a těžce psychedelický příběh drží pohromadě krom čtyř brouků také typicky britský humor, občas na hraně dadaistických hrátek. Dnes, kdy Ponorka proplouvá bezbřehými vodami internetu a není problém ji všelijak pokoutnými způsoby zhlédnout, vyznívá jako zábavná kuriozitka, jako přidrzlý úlet jedné bandy dost slavné, aby si jej mohla dovolit. Ale představa, že na ni před několika desítkami let chodili nic netušící lidé do kina a za peníze (!), mi přijde krutá a až zlomyslně úsměvná. Kdoví, třeba Ponorka vypovídá o své době mnohem více, než jsme si ochotni připustit. Třeba byla zlatá šedesátá skutečně dobou „shiny happy people“, jež se všichni vznášeli v oblacích (v jedné velké žluté ponorce), omámeni snadno dostupnými halucinogeny. Potom by Ponorka byla nejvýstižnějším zachycením nálady své doby. Groovy! 75% Zajímavý komentář: Karlos80 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak pro začátek, já ani nejsem moc fanouškem Beatles, jako jo, občas si od nich něco poslechnu, ale že bych byl jejich fanoušek, to ne. Děj zde rozebírat nebudu, jelikož to obsah shrnul všechno a já k němu nemám moc co říct. Celé je to jedna velká psychedelická ujetost, která sem tam pobaví a hlavně, zaujme. Fakt, ačkoli se tu jenom putovalo v ponorce a pak "bojovalo" s nějakými modrými hnusáky, tak mě to kupodivu nenudilo. Teda, ke konci jo, za to strhávám jednu hvězdu dolů, ale jinak jsem se celkem příjemně bavil. 4* ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Sedím ve vlaku směr Praha, který je mým pomocníčkem na cestě do Liverpoolu, kde snad chvíli pobudu. No a dychtivost mi nedala a začal jsem se předem potápět do historie tohoto úžasného města. Nejsem zrovna fanoušek Beatles a tohle zkombinování psychedelického lektvaru s Boschovým peklem mi chvíli motalo myslí, ale závěrem musím dodat, že Yellow Submarine se dostavila i na můj ostrov lidské blaženosti a přijmul jsem ji. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Členové skupiny nebyli filmem příliš nadšeni a jejich reakce tomu odpovídaly. George: "To nejsme my!" Ringo: "Je to jen ilustrace některých našich písniček." (Robbi)
  • Snímek získal v roce 1968 New York Film Critics Circle Award. (Terva)
  • Členovia skupiny Beatles sa nezúčastnili slávnostnej premiéry filmu kvôli nečakanej smrti ich manažéra Briana Epsteina. (kosticka7)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama