Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 5

Recenze (182)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Animovaná Popelka z roku 1950 od Disneyho nikdy nebyla můj oblíbený film. Jako klukovi v dětských letech mě byly nějaké princezny ukradené a to, že fakticky Popelka není princezna, mi bylo šumák. Stále řešila jen šaty, ples a pořád se tam zpívalo. :-) Jako odrostlejšímu divákovi se mi pak daleko lépe trefil do vkusu náš film Tři oříšky pro Popelku a to z mnoha důvodů, které sem není potřeba vypisovat. Nedávnou jsem se na animovanou Popelku z roku 1950 podíval znovu… s dcerkou. Jí se to samo líbilo a já se opět utvrdil, že to není nic pro mě. Nezachránily to ani vedlejší postavy a zvířata. Ukřičené myši mi k srdci nepřirostly a všemožná poletující ptáčci (v botech?) mě taky neobměkčili. Z mého dříve klučičího, teď dospělého a lehce cynického pohledu, by to bylo tak na dvě hvězdy, ale přivřu oči, vezmu v úvahu stáří filmu a úspěch u cílového publika (dcerka) a přihodím i tu třetí malou hvězdu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to velice příjemná a milá pohádka, ještě z dob, kdy Disney dělalo pohádky co byly opravdu pohádky a rozhodně jsem u ní rád strávil čas, ale na druhou stranu musím přiznat, že mě to spíš nudilo. A to i vzhledem k té velmi příjemné stopáži. On je hlavně problém v tom, že je tu vše strašně roztahané a než to začne o něčem být, je už půlka filmu pomalu v háji. Chybí tomu něco pořádného, tohle je místy takové dost unylé a z toho důvodu nemůžu dát víc, jak průměrné hodnocení. I když mi to asi i sedlo víc jak prapůvodní Pinocchio... 3* ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

No musím upřímně říct, že mě to takto po letech hodně zklamalo. Samozřejmě vůbec se to nepokouším srovnávat s naší Popelkou. Ale když se zaměřím na to, co se tam dělo, tak hlavní roli mají nesnesitelně otravné myši, kterým alespoň v českém dabingu nejde rozumět. To co se točí kolem Popelky a prince by šlo shrnout do 5ti minut a vyřešeno. Nevím, myslím, že i pro děti to nebude tak příjemná podívaná jako např. Lady a Tramp. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Velká klasika, kterou mé oči spatřily až v pozdních čtyři a dvaceti letech. Dřív jsem ji nikdy neviděl, ani jako dítě, a možná je to dost velká škoda, protože by mě v dětství určitě oslovila mnohem víc než v dospělosti a mohl bych na ni vzpomínat s jistou dávkou nostalgie. To ale nic nemění na tom, že Disneyho Popelka je stále moc příjemnou podívanou s nadčasovou animací, srandovními zvířátky a legendárním Gus Gusem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Disneyovská infantilita a roztomilost v maximální možné dávce: zvířátka, písničky, komické postavičky (nejlépe všechno najednou); příběh redukovaný na základní osnovu (vždyť třeba prvních 20 minut se jenom honí myšky s kocourem). Stejně mne to ale bavilo a hlavně, já tu dokonalou klasickou ruční animaci prostě miluju. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. února 1950 v Bostonu. (Varan)
  • O natočení Popolušky sa rozhodlo v roku 1948. Na konci druhej svetovej vojny však malo štúdio Walta Disneyho dlh štyri milióny dolárov a keby Popoluška nezarobila dostatočné množstvo peňazí, bol by to koniec pre Disneyho celovečerné filmy i iné animácie. Držalo sa nad hladinou len vďaka študijným filmom pre americkú vládu a juhoamerickým filmom, ktoré umocňovali Rooseveltovu politiku tvorby dobrých susedských vzťahov. (Fleur6)
  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama