Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 6

Recenze (182)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Walt Disney opět nezklamal a dokázal celému světu své pohádkové umění. Popelka je nádherně animačně zpracovaná pohádka s příjemně sladkým příběhem. Jak je u filmů od Disneyho zvykem, tak ani tentokrát nechybí roztomilá mluvící zvířátka. Tentokrát to jsou ptáčci se šátky na hlavě, dva krysáci Gus a Jacques a tlustej kocour Lucifer. Oproti nám známým Třem oříškům pro Popelku, je to rozhodně něco jiného. Popelka je tu na rozdíl od Šafránkové blondýna. Tři oříšku tu žádné nejsou a Popelka zavítá na ples jen jednou, jedinkrát. Oříšky tu nahradí hodná čarodějnice, která jí vykouzlí z obrovské dýně kočár, z krysáků koně, z koně kočího, ze psa lokaje a k tomu dostane obrovské šaty. A jak jsou ty šaty obrovské a honosné, tak i dům, kde bydlela Popelka a převážně zámek se svými sály, je takový monstrózně honosný až gigantický, což je podle mě na škodu. Vypadá to velice snobsky vyumělkované. [7784. hodnocení, 161. komentář, 85%, 376. nejlepší film] ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém přemýšlení dávám tři hvězdičky. Ovšem dalo to zabrat.:) Popelka je jiná než ta naše, to mi nevadí. Jsou tam skvělé myšky s kocourem a všeobecně je to hrozně pěkně vykreslený příběh. Hudba je taky skvělá... co je teda špatně? Jako u většiny disneyovek pokulhává zápletka - princ má jednu repliku, je hrozný blázen do té neznámé dívky, ale stejně jede zkoušet střevíc vévoda... Prostě prince je tam málo... Chápu, že kvůli dětem je tam kratší stopáž, ale těch pět minut by podle mě nevadilo... ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Popelka bez orisku, ale zato vice kouzelna. Klasicka disneyovka stare ery (format 4:3), rucni kreslena prace a hudba stylove podobna nasi Pysne princezne (i obdobi vzniku je stejne). Navic je to disney, cili hodne zviratek, ktere tu hraji mozna i vetsi roli nez lide. To je vlastne zaroven i minus, protoze nebyt scen se zviratky (obcas ala Tom a Jerry), byl by film o polovinu kratsi, protoze i kdyz je animace moc pekna, stale je to "jen" kratka pohadka o jednom plesu, strevicku a ulisne matce s dcerami. Z dnesniho pohledu uz je divak (ja:) trochu rozmazleny, a prece jen od animaku cekam propracovanejsi dej, nejake ponauceni nebo aspon kopu srandy. Popelce neni vylozene co vytknout, jen proste nema nic moc "navic". A v ceskem dabingu mi vadilo kunkani mysek, ktere sily saty...neni jim vubec rozumet :) Ono ani v anglictine to neni lepsi, ale aspon ma clovek titulky. Ovsem pro deti (obzvlast holky), nebo jako zpestreni relaxacni nedele je americka Popelka urcite fajn. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci s tím, jak je tady uspěchaný konec. Od bálu, kde se Popelka a princ poprvé vidí, zbývá filmu 20 minut, ve kterých se po 2 společných scénách do sebe stihnou Popelka a princ tak zamilovat, že se hned vezmou. To je na mě trošku moc a vytknout to musím, ale jinak je to výborné zanimované a hlavně vtipné, převážně, co se zvířat týče. A hudba taky za jedničku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Plné hodnocení dávám ve spojení s nezapomenutelným zážitkem z dětství, kdy jsem film viděl v kině. Nyní po letech bych možná jednu hvězdu ubral, jelikož Popelka se v mém pohádkovém TopTen dostává až za Sněhurku a Šípkovou Růženku. Animace je opět bezchybná, výtvarná stránka precizní, jak bylo a je u Disneye zvykem. S odstupem času mi ale trochu vadilo příliš mnoho myší na placu. Film by se měl jmenovat spíše: Myšáci, myši a...Popelka. Scény, které mě nadchly kdysi i nyní: Popelka v mýdlových bublinách, čarování kouzelné kmotřičky a tanec s princem. A neměl bych zapomenout ani na šití šatů pro Popelku. Ta je opravdu krásná, její sestry nechutně ošklivé a macecha, nu, ta si nezadá s královnou ze Sněhurky ani se zlou vílou ze Šípkové Růženky. Jsou-li v Disneových filmech ženy zlé, pak zlo z nich čiší doslova mrazivé. Na rozdíl od dvou jmenovaných pohádek v této nedojde k viditelnému potrestání macechy a jejích dcer. Nesmrtelný příběh v kouzelném podání ale příliš nezestárnul a je příjemným zážitkem i dnes. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. února 1950 v Bostonu. (Varan)
  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno