Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 550)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ayer je i ve WW2 stejně sugestivní a syrový jako ve svých moderních policejních eskapádách, jen tentokrát nepobral do ruky digitál, ale jede pěkně po staru. Opět je to jasně načrtnuté, úderné a nehrající si na nic víc, než to je. Tedy řež se solidní psychologií a vynikající hereckou základnou. Ty emoce tam jsou a atmosféra a vizuální zpracování je přímo vymazlené. Některé dialogové pasáže připomenou okrajově to standartní z Tarantina a zbytek není nic víc, než poctivá filmařina. Spousta špíny, zkažených zubů a ustřelených končetin. Škoda toho příliš velkolepého finále, které tam nutně pro diváka musí být, ale vzhledem k nastolenému konceptu filmu tam vůbec nepasuje. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Big Bear, Thomassi, Malarkey, jirijost, Georgex, Paxxx.cz, Volodimir2, Rambo 159, Petoss1, Hanna...to je výber mojich obľúbených užívateľov, ktorí majú radi filmy všeobecne, ale vo vojnovom žánri sa cítia rovnako ako ja zvlášť doma. Ak niekto z nich film štedro ohodnotil, tak prevažne z lásky k vojnovému žánru, ale určite nikto z nich nie je ani slepý ani blbý...Partia v tanku sa zišla parádna , B. Pitt je skvelý, scéna za stolom v nemeckom byte výborná, rovnako ako tanková prestrelka s nemeckým tigrom. To, čo sa nám tvorcovia snažia nakukať v závere však hraničí so zdravým rozumom. Keď v jednej z úvodných scén dokáže 14 ročný nemčúrik odstaviť panzerfaustom tank, tu v závere to nedokáže hneď 300 po zuby ozbrojených Nemcov. Ach jej...Film sa mi až do tohto momentu veľmi páčil, ale záver to poriadne zabil... Prečo Nemcov nemohlo byť 20-30? Prečo rovno 300? Schválne, koľko panzerfaustov ste napočítali? Ja, počas pochodu tej armády asi 7 kusov, potom boli otvorené 2 drevené bedne po 4 kusy, to je min. 15 kusov! B. Pitt si to pálil z guľometu jedna radosť, no v reálnom boji by to nebolo dlhšie ako 5 sekúnd...Film má dobrú atmosféru, akčné scény, je správne vojnovo "špinavý" a ten nešťastný záver beriem z veľkou rezervou z dôvodu, ktorý som opísal v úvode. ----- Blbci nie sme a to ani nemusíte mať špeciálne radi vojnový žáner, aby vám došlo, že záver je až rozprávkovo nereálny. O to viac, že sedia v tanku, ktorý bol nemeckej armáde skôr na smiech...70%. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

To je už můj čtvrtý Davidův film a já se z té trojky asi nehnu. Shoduji se s některými uživateli, že první polovina se nesla v duchu, který mě namlsal, že mé hodnocení se konečně dostane z třetí laťky výš i když jsem měla připomínky i k ní. Norman na mě působil přespříliš naivním zelenáčem i když pak to malinko vybruslil do těch chlapských vod, ale opravdu jen o chlup. A Brad bude senzační i v roli brouka pytlíka. Já nemohu říct, že by ostatní kluci snad hráli špatně, to vůbec ne, ale dosadit mezi ně takovou hereckou špičku nebyl zrovna dobrý tah (in terms of money, yes) Tady zářil jak superboy a poutal na sebe pozornost na úkor ostatních, ale to je možná jen můj subjektivní dojem, jako ženské zástupkyně, které mají Brada jinak rádi :-). V druhé polovině jsem už ztrácela trpělivost zbytečným prodlužováním už tak jasně předvídatelného a nerada to píšu, ale je to tak, americky klasického konce. Ne, žádná nuda to rozhodně nebyla, ale nejlepší film roku také ne a o věrohodnosti některých bitev nebudu ani psát, to už tady rozebírali jiní, ale já s nimi v mnohém souhlasím. Třeba takový obyčejný, polozapomenutý film Když utichly trumpety na mě zapůsobil o dost věrohodněji. První polovina za čtyři, druhá za dvě, lituji trojka. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Já vám říkám, že se něco brzo semele. Ne nadarmo natočili amíci tak nákladnej náborák. Určitě jim někde zase zabili strejčka, tak chtěj někomu dát přes držku. Tihle čtyři z tanku a Pittbulem nakonec ale (BOJLER) zkapou, tak mi to krapet rozbíjí mou teorii o náborovém videjku. No, každopádně IS se už klepe strachy, až to kluci roztočej jak za Hitlera. Nic, krapet jsem se nechal unést. Film je zajímavý hlavně v postavě Dona Colliera. Povedlo se jim zkrátka neukázat druhého Aldo Rainese a to právě Pittovým herectvím. Stejně se ale srovnání s Pancharty dalo najít. Pobyt v bytě německých soudružek mi přišel jako vyšitý z Tarantina. Ale dál. Dobovost je tradičně precizní a na filmu se vám bude líbit asi nejvíc. Samotné bojové sekvence si pochvalu zaslouží zrovna tak. Finále by bylo na dlouhé povídání a určitě bych musel šáhnout po silných výrazech. Každopádně, kdo nefandí amíkům, bude se tlemit od začátku do konce. Ano, přesně těm okamžikům, kdy hrdina na jeden výstřel odbachne deset nácků do hlavy, dalších deset přijde o nohy, tři začnou hořet a pět jde k zemi radši též. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bahno, strach, beznaděj, krev and The best job ever. Chlapácká týmovka, ve které spolehlivý Brad Pitt blbne s tankem. Válečné filmy mají sakra dlouhou tradici, tady se zaměřujeme na výborně sehrané osazenstvo amerického tanku nazvaného Fury, které toho na jeden den zažije opravdu hodně. Ostřílenou posádku za východu doplňuje vyplašený písař, jehož optikou scénárista a režisér David Ayer příběh sleduje. Druhá světová válka vrcholí, americká ofenziva se v Německu rozvíjí, na to, že se vzdají, ovšem nikdo příliš nesází. Od hollywoodského modelu nicméně nesejdeme, i když Ayer si jde trochu svou vlastní komornější cestou, ve které kromě opatrně temného Pitta hraje hlavní roli právě válka. Krutá, nespravedlivá, syrová. Zápletka je prostá, sbírka tehdejší vojenské techniky úctyhodná. Ayer, který také velmi dobře pracuje s pozadím, si prostředí druhé světové války hodně důkladně prozkoumal. Pitt tu svými bolestně získanými zkušenostmi vede mladé ucho (přerod na nespoutaného ničitele nácků je trochu kostrbatý, ať jsem fér), a tak trochu se jeho výchovou vnitřně vykupuje. Asi holt nějakého Hanebného pancharta nepěkně odkrouhnul. Zajímavě se jeví také scéna z německé rodiny, je jemná i neotřelá, aneb pomocí několika vajec ukažme trochu té náklonosti a civilizovanosti. Ale zpět k válečnému běsnění. I občasné hrdinské výjevy vždy válka přehluší. A její detailní výjevy bez dobrodružné romantiky zrovna tak. Tankem přejetou mrtvolou, pověšenými zrádci, amputovanou nohou, poházenými vojáky na korbách náklaďáků. Akce je intenzivní, řemeslo je vybroušené. Prázdné pohledy vojáků přikovají, Pitt je výborný, vnitřně zajímavější se však jeví Shia LaBeouf (dle mého jedna z jeho nejlepších rolí). Těším se na opětovné setkání. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (81)

  • Collier (Brad Pitt) byl ve scénáři ještě brutálnější. Např. scéna, v níž je voják SS veden k výslechu, měla dopadnout trošku jinak: Collier vojáka zabil, ale MP s tím nic neudělali, protože na ně Gordo (Michael Peña) mířil samopalem. (Gordy34)
  • Ve velmi populární online počítačové hře "World of Tanks" byla v době uvedení filmu spuštěna masivní propagační kampaň. Hráči si během ní mohli koupit prémiový tank Fury, tedy M4A3E8 Easy Eight s 76mm kanónem, který byl upraven tak, aby do nejmenších detailů odpovídal exempláři ve filmu. Hráči během kampaně také mohli plnit několik úkolů, tematicky postavených na ději filmu. (KREI)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama