Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda mě vážně potěšila a pátou pěticípou jsem nepřidal jen pro nešťastnou volbu představitele hlavního podezřelého, kvůli níž jsem měl rázem jasno, zatímco se kriminalisté museli lopotit s hromaděním důkazů. Jasně, když má představitel pachatele předvést pořádný herecký výkon, není ho možné vybírat z komparzu takových seriálových perel jako Ulice, zároveň se ale musím rozloučit s prvkem napětí. Ale čím mě tedy díl tolik potěšil? Vyšetřování případu bylo zajímavé, ale hlavně se na scéně objevil prduch Václav Plíšek, na jehož absenci jsem si stěžoval od počátku třetí řady. A aby toho nebylo málo, po chodbách a kancelářích oddělení se pomotával mílius plukovník Josef Korejs, kterému jsem i přes momentální přínos k případu nevěřil ani nos mezi očima. Každopádně jsem se i tentokrát moc dobře bavil, a to je důležité. / Poučení: Před sociálkou se berle neodkládají. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jako ostatní mě potěšil návrat pánů Polívky a Hanuše. Ovšem postava Vladyky už spíš působí jako karikatura, i když má občas světlé chvilky. Škoda, Vladyka je dobrý herec. Zatímco Bočková podle mě do týmu skvěle zapadla a je uvěřitelná, Juraj Loj na mě stále působí prkenně a amatérsky. Nejvíc se mi líbí Petr Stach. Víc než Ondřej Vetchý. To, že jsem pachatele odhadla hned na začátku, mi nevadilo. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení z tohoto dílu úplně nesdílím. Ano, vracející se Bolek Polívka jako oblíbený Plíšek rozsvítil scénu a spolu s dalším navrátilcem Miroslavem Hanušem (a Svatoplukem Skopalem ve vedlejší roli) herecky epizodu táhne. Tvůrci tedy nabušili fanservice, ale docela odflákli samotné pátrání - totiž dali si práci s charakteristikou a obsazením pouze jednoho podezřelého, takže je od začátku jasné, kdo bude pachatel. I závěrečný výslech mohl být mnohem šťavnatější. Postava Miroslava Vladyky se čím dál víc dostává na hranu laciné parodie. Zatímco Barbora Bočková se mi jako nová posila týmu líbí, Juraj Loj pro veškerou pozornost na správnou češtinu své postavě přesvědčivosti moc nedává a nechtěně usiluje o český miscasting roku. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěšil mě návrat Boleslava Polívky a Miroslava Hanuše do staré party, ale jinak musím říct, že všeobecné nadšení nesdílím. Na rozdíl od mnoha ostatních diváků sice nemám problém s novými postavami v podání Juraje Loje a Barbory Bočkové, nicméně zdá se mi, že kriminální případ s názvem Veteráni tvůrci nepřevedli na televizní obrazovky zrovna moc dobře. Největší potíž vidím v poměrně snadné a rychlé odhadnutelnosti pachatele, díky čemuž pak vyprávěný příběh postrádá jakékoliv napětí. Tuto skutečnost by většina zdejších hodnotitelů určitě jinému detektivnímu seriálu neodpustila, tak nechápu, proč jim to tady nevadí. (60%) ()

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!!POZOR SPOILERY!!! Oceňuji název dílu, který odkazuje hned na několik postav, které se epizodou mihly. Oceňuji samozřejmě výskyt Plíška, na kterého jsem čekala - hodnocení jeho postavy vyšetřovatelem Netíkem pobavilo. Vcelku bych si přála, aby se stejně jako Korejs vrátil do týmu, ale moc tomu nevěřím. Na rozdíl od Korejse je rád tam, kde je, a nemá potřebu se cpát někam, odkud dobrovolně odešel. Co se pachatele týče, když jsem na to od začátku šla metodou, kterou jsou točeny české detektivky, kladla jsem si otázku: Opravdu si někdo myslí, že by zrovna Sváťa Skopal hrál roli obyčejného důchodce o berlích? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Když se policisté probírají zadrženými zbraněmi pachatele, jsou krátké palné zbraně každá zvlášť v sáčku, ale dlouhá zbraň není chráněna před otisky a policisté ji berou do rukou bez rukavic. (sator)
  • Hospoda, kde kapitán Pražák (Filip Blažek) přebírá informace z prostředí ohledně střelné zbraně, se nazývá Drinopol a nachází se v Bělohorské ulici 63 na Praze 6. (Bobek27)
  • Policisté se do garáže dostanou pod záminkou, že hledají ztracené štěně německého ovčáka jménem Pelé. Takového psa si scenárista Josef Mareš pořídil po odchodu od policie (zmiňuje to v knize „Moje případy z 1. oddělení“). Pes se jmenuje podle slavného fotbalisty, protože fotbal byl Marešovou velkou zálibou. (melica)

Reklama

Reklama