Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne návrat mjr.Plíška na scénu. Vyzerá, že naozaj zostarol, veď prešlo pár rokov. Druhá séria sice končila s tým, že bude robiť externého poradcu, ale po čase už asi na externistov v polícii došli prachy.... Dej epizody celkom obstojný, pan Skopal zahral vynikajúceho záporáka, čeština Juraja Loja sa už dá počúvať a jeho Netík je už tiež celkom sympaťák. Hlavne od chvíle, keď uznal kvality mjr.Plíška...... ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mě tak nevtáhl jako ty předchozí a dokonce jsem mu moc nevěřil, ale rád jsem viděl Skopala jako zloducha, potěšilo mne, že se Plíšek  vrátil na scénu, a selfíčko fakt pobavilo. Ale jinak poměrně slabší díl, kde nevím proč ten mladý najednou podceňuje staré a jejich zkušenost, přitom v předchozích dílech s tímhle problém nikdy neměl. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne prípad a vyšetrovanie, ako sa patrí na Prvé oddelenie. Až do konca som nemal istotu, či sa chodbová scéna uskutoční. –––– Ty nechceš vidět, jak ti poroste dítê? Tak promluv, jinak ho budeš znát jen z fotek! –––– Je to návykové, tadle práce. Stačí pár dní a zjistíš, že bez toho nemùžeš bejt. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl dokazuje, jakou klasikou se celej seriál stal už po dvou sériích. Když se totiž na place objeví stará postava a mně naskočí husí kůže, tak to - s vaším laskavým svolením - za klasiku rozhodně považuju. Samotnej případ tady u mě byl na druhý koleji, určitě byla v minulosti k vidění spousta lepších příběhů, ale u pocty veteránům si na to stěžovat nebudu ani náhodou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda mě vážně potěšila a pátou pěticípou jsem nepřidal jen pro nešťastnou volbu představitele hlavního podezřelého, kvůli níž jsem měl rázem jasno, zatímco se kriminalisté museli lopotit s hromaděním důkazů. Jasně, když má představitel pachatele předvést pořádný herecký výkon, není ho možné vybírat z komparzu takových seriálových perel jako Ulice, zároveň se ale musím rozloučit s prvkem napětí. Ale čím mě tedy díl tolik potěšil? Vyšetřování případu bylo zajímavé, ale hlavně se na scéně objevil prduch Václav Plíšek, na jehož absenci jsem si stěžoval od počátku třetí řady. A aby toho nebylo málo, po chodbách a kancelářích oddělení se pomotával mílius plukovník Josef Korejs, kterému jsem i přes momentální přínos k případu nevěřil ani nos mezi očima. Každopádně jsem se i tentokrát moc dobře bavil, a to je důležité. / Poučení: Před sociálkou se berle neodkládají. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Hospoda, kde kapitán Pražák (Filip Blažek) přebírá informace z prostředí ohledně střelné zbraně, se nazývá Drinopol a nachází se v Bělohorské ulici 63 na Praze 6. (Bobek27)
  • Skutečný případ se stal před obchodním domem IKEA na Zličíně v roce 2013. 62letý Adolf Doležal byl organizátorem loupeže a střelcem. V roce 2016 dostal trest na 25 let ve vězení, jeho komplic Jan Čech byl odsouzen na 12 let. Ondřej Voráč vyvázl s tříletou podmínkou. (sator)
  • Když se policisté probírají zadrženými zbraněmi pachatele, jsou krátké palné zbraně každá zvlášť v sáčku, ale dlouhá zbraň není chráněna před otisky a policisté ji berou do rukou bez rukavic. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno