Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Diskuze

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

alicek.cht.

přesně! žádná velká akce, žádný střílení, ale jde tam hlavně vidět ta mravenčí práce, papírování, vyslíchání svědků  a tak dále.. 

na příspěvěk reagoval CarloRizzi

Uživatel tommy187 smazal svůj příspěvek.

alicek.cht.

alicek.cht. (hodnocení, recenze)

Je to natoceno tak nejak "po cesku". Clovek od toho nesmi cekat serial typu CSI Las Vegas nebo Kriminalku Andel. Ale s pribyvajicimi dily to byla fakt zavislost. A posledni dil byl proste supa. :-)

na příspěvěk reagoval lukisek179, CarloRizzi

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

tommy187

je to hodně luxusní! :D :) teda.. první díl mě moc nebavil, ale ve druhým jsem už pochopil, o čem to je a zbytek jsem si vychutnával! vždycky po odvysílání jsem si to vždycky pouštěl ještě jednou! :D 

na příspěvěk reagoval tommy187

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

tommy187

už se to nevysílá, ale můžeš si to stáhnout na uložtu, jinak to dávala ČT 1 někdy jestli od února do dubna každé pondělí ve 20:00

na příspěvěk reagoval tommy187

Uživatel MartinezZ smazal svůj příspěvek.

Uživatel MartinezZ smazal svůj příspěvek.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

A já mám info, že pokud napíšete svým pěti přátelům a pošlete jim link tady na profil seriálu na ČSFD, tak za každé přeposlání zaplatí Microsoft Facebooku $1 a ten za každý $1 od MS připlatí další $4 a ty pošle ČT a ta natočí pokračování. Takový mám teda informace já.

viviak

viviak (hodnocení, recenze)

K serialu som sa dostal dnes, mam za sebou dva diely a je to rozpacite..."pilot" bol nemastny neslany, druhy pripad-prva polovica super druha uz bieda...problem mam s polivkovou postavou-a zaverecnymi fazaami kazdeho dielu a asi tento trend bude aj pokracovat, tie zaverecne vysluchy a kecy okolo toho su umele a jednoducho zle...na "našu" produkciu je to vsak fajn-teda aspon zatial...super je ze CT to ma v archive aj v HD ziadne sekanie, reklamy, ako to byva zvykom na slovensku.

Hoonza

Hoonza (hodnocení, recenze)

I když jsem neviděl žádný díl celý, tak musím uznat, že seriál má své kvality. Jen to trochu shazuje naprosto kreténská kamera.

na příspěvěk reagoval CarloRizzi

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama