Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (435)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Weinsteinům sice ty jejich Oscarové útoky často moc nebaštím, ale tentokrát jsem spokojen. Bill Murray hraje po svém takovou trošku verzi alá Hank Chinaski. Postupem času zkušenému divákovi samozřejmě dojde, jak se bude děj vyvíjet. To ovšem nic nemění na faktu, že se jedná, alespoň pro mě, o velmi příjemnou pohodovou záležitost, u které jsem byl na konci patřičně dojat. Zkrátka taková poctivá člověčinka. 75% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bill Murray jako bručoun, ze kterého se stane - tak trochu chtěně i nechtěně - chůva. Jsou zde pasáže, kterým se opravdu zasmějete, ale pak přicházejí rádoby dramatické okamžiky, které vám dají direkt na solar. Já měl ovšem pocit, že s tímto dávkováním autoři snímku nakládají špatně - a než, že by účelově chtěli diváka emočně nahlodat, spíš mi to připadalo tak, že se nemohou rozhodnout, co vlastně natáčejí. Což byl asi můj největší problém s tímto filmem. Přesto rozhodně St. Vincent stojí za zhlédnutí. Poznámka na závěr: Naomi Watts zde vypadá naprosto šíleně! :D ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, bylo to strašně americký, bylo to strašně patetický a klišé, já jsem ale něco takového strašně potřebovala, kluci byli strašně sympatický a já jsem po tomhle filmu strašně příjemně naladěná, dělejte si se mnou co chcete.....miluju Tě Bille i s tím koncem......jasně, že jsem věděla jak to skončí, ale je to u takových filmů tak podstatný? Ani omylem .. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať si tenhle film skončí sebe víc pateticky, mně to vůbec nevadí. Celou tu dobu, co jsem ho sledoval, jsem z něj cítil tak hřejivé srdce, že při tom závěru mi bylo neskonale krásně. Bill Murray hrál mrzouta, který k tomu má opodstatnění tak skvěle, že kdyby nebyl jiný jeho film, na tenhle vždy s láskou a radostí budu vzpomínat. Není to ale jenom o něm. Je to také o tom malém klukovi, co ho hraje Jaeden Lieberher, o jeho mámě, ale i o tom učiteli, co do toho tahá víru, a co by mi trošku mohlo vadit. Jenže v tomto případě mi to vůbec nevadí, protože všecko je tak překrásně přirozené a upřímné, až to ve mně vyvolalo dojem, že tak zle na světě přeci jen nemůže být. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takové komediální Gran Torino a odvažuji se tvrdit, že Murrayův protivný dědek přehrává toho Eastwoodova a to byl Eastwood vynikající. Jinak účel téhle komedie není o tom vyvolat smích, ale jen úsměv a ten udržet na divákově tváři po co nejdelší dobu. A to se filmu, až na drobné výkyvy, poměrně daří. A podařil se i závěrečný prvoplánový doják, jakkoliv tyhle konce nemám rád. Ale tady mě to vzalo. Herci parádní a vedle zmíněného a hlavně nepřekonatelného Murrayho příjemně překvapila civilní a neuřvaná Melissa McCarthy. Tuhle herečku nemusím, ale tady tleskám. Chris O´Dowd jako kněz a Naomi Watts coby těhotná šlapka byli už jen tou třešinkou na dortu povedeného castingu. 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)
  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)

Reklama

Reklama