Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo to je?“ – „Kaktus.“ – „Nie. To je ko*ot. Totálny ko*ot.“ Verím, že človek po infarkte prehodnotí svoj život a pokúsi sa začať odznova (a lepšie). Dokonca nemám problém uveriť ani tomu, že na svete existujú mafiáni, ktorí odpustia dlhy klientovi, lebo im prirástol k srdcu. Terrence Howard je fakt chudák, keď z filmov tak často záhadne „zrazu“ vypadáva (Iron Man 2, Komorník a teraz toto). Ja som sa bavil, na konci som bol dojatý a dve tanečné scény OK. Všetci herci sa snažia (vrátane Naomi Watts) a mnohé klišé sú vyriešené skôr, než by ste si mysleli, čo je osviežujúce (šikana). Najviac tomu samozrejme šéfuje Bill Murray v ponožkách v sandáloch. Melancholická, troška drsnejšia poloha smutného klauna je to, čo mu najviac sedí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Weinsteinům sice ty jejich Oscarové útoky často moc nebaštím, ale tentokrát jsem spokojen. Bill Murray hraje po svém takovou trošku verzi alá Hank Chinaski. Postupem času zkušenému divákovi samozřejmě dojde, jak se bude děj vyvíjet. To ovšem nic nemění na faktu, že se jedná, alespoň pro mě, o velmi příjemnou pohodovou záležitost, u které jsem byl na konci patřičně dojat. Zkrátka taková poctivá člověčinka. 75% ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pěkná ukázka toho, jak se dá výborný námět umořit v průměrném psaní a režii. A nespasí to ani taková veličina jakou je Bill Murray (který je jako vždy skvělý), ani nádherná Naomi Watts (s příšerným ruským přízvukem), ani miloučký Jaeden Lieberher. Za zhlédnutí nic nedáte, ale čas je příliš cenná komodita, abych vám svatého Vincenta s klidným srdcem doporučil. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nie je tajomstvo, že mám veľmi rád Billa Murrayho, ale mám pocit, že posledné roky sa objavoval v dosť zlých filmoch. Najmä ak išlo oňho v hlavnej role. A dúfal som ,že to tu dopadne inak, a chvalabohu môžem povedať, že rozhodne to o tomto filme neplatí. Úprimne môžem povedať, že pre mňa je tento film veľmi sympatický. Mám rád filmy, kde sa vytvára puto medzi hlavnými hrdinami a je super, keď sú takto sympatickí. Film ma srdce na správnom mieste a jednoznačne je to vidno keď to človek sleduje. Bill Murray je super, Melissa McCarthy sa tu ocitá v trošku inej role, Jaeden Lieberher pôsobí ako skutočný chalan a dokonca aj jeho tyran na škole tu bude mať určitú dávku osobnosti. A občas jedna rana do nosa môže spôsobiť divy. Kto by to povedal? Občas je film trošku priehľadný a možno by som nechcel, aby v závere bol tak na city, ale na druhú stranu je dobré dať do filmu trošku citu a empatie a hlavne tým na niečo poukázať. Pokiaľ má film pointu, tak to funguje dobre. A pre mňa je to super. Skôr by som vytkol nasilu urobenú scénku, kde sa Vince a Oliver musia pohádať a pritom vieme ako to celé skončí. Tam je pre mňa asi najväčší problém. Ostatné podľa mňa funguje veľmi dobre. Má to srdce na správnom mieste, buduje to dobrú atmosféru a rozhodne to má dostatok dobrých postáv na to, aby sme to dopozerali a cítili sa príjemne naplnení. Rozhodne si myslím, že je to film hodný vášho času. Hodnotenie: A ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Bill Murray už opravdu hodně zestárl. Role protivného staříka mi k němu ale z nějakého důvodu úplně neseděla, sama nevím proč. Ne že by ji nezvládl dobře, i za srdce to dokázalo chytit.... ale co se týká takového tématu "mrzutý dědek vs. mladý chlapec", mnohem víc mě zasáhl film Gran Torino. Tohle mi asi do budoucna v paměti příliš neutkví. ~(3,4)~ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Naomi Watts se učila ruský přízvuk pro roli Daky sledováním videí na YouTube. Navštěvovala také ruské lázně, kde sledovala chování a nářečí tamního osazenstva. (BadCat)
  • V jedné scéně se učitel ptá dětí, zda znají nějakého novodobého svatého, jedna z žaček odpovídá, že Matku Terezu, což učitel vyhodnotí jako správnou odpověď. Matka Tereza však katolickou církví za svatou prohlášena nebyla, zatím je pouze blahoslavená. (hansel97)

Reklama

Reklama