Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Weinsteinům sice ty jejich Oscarové útoky často moc nebaštím, ale tentokrát jsem spokojen. Bill Murray hraje po svém takovou trošku verzi alá Hank Chinaski. Postupem času zkušenému divákovi samozřejmě dojde, jak se bude děj vyvíjet. To ovšem nic nemění na faktu, že se jedná, alespoň pro mě, o velmi příjemnou pohodovou záležitost, u které jsem byl na konci patřičně dojat. Zkrátka taková poctivá člověčinka. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost průhledný a předvídatelný kus, který má však ve svém čele Billa Murrayho, který je znovu výtečný a pomáhá zapomenout na několik tvůrčích škobrtnutí. Jeho sarkastický válečný veterán v laciné bundě nemá rád lidi, oni zrovna nezbožňují jeho, chodí na dostihy, na striptýz, hulí, chlastá, mluví sprostě, je na mizině. A zrovna mu noví sousedé (respektive jejich stěhováci) skolili plot. Nakonec začne malého židovského sousedského synka hlídat, protože zadlužená matka musí brát v nemocnici přesčasy. Nerudný chlapík se pak záhy „mění“ (samozřejmě jím je, jen si to tvůrci nechali pro sebe) v člověka, který je schopný nesobecké oběti, což zase pěkně po americku zprofanuje kluk při školním projektu. Že je Murrayho postava nesmírně ohraná, nakonec tolik nevadí. Prostě na to rádi přistoupíme, dostaneme k tomu ruský akcent těhotné trubky Naomi Watts, citlivý výkon debutujícího klučiny Jaedena Lieberhera a několik spolehlivých scén, kterou kloubí výtečný humor s povinnou americkou kýčovitostí. A my mu to zbaštíme, protože to prostě působí přirozeně. Výsledek bych nějak zvlášť nerozebíral, jednoduše bych si užil neambiciózní lidský příběh, ve kterém dominuje čtyřiašedesátiletý bourák, jenž to má před Zlatými glóby slušně rozjeté. 70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $44,137,712Tržby Celosvetovo $54,837,234Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,454,543 //počet predaných kusov 51,087Tržby za predaj DVD v USA $4,917,998 //počet predaných kusov 205,230║ príjemné prekvapenie, Bill Murray to vie stále pekne herecky natrieť a bravúrne ovláda svoju postavu, ostatný herci mu výborne sekundujú, dokonca aj nechutná otrava Melissa McCarthy tento krát výstupom nič nekazí /80%/ ()

seale 

všechny recenze uživatele

Mám totožný názor s POMO a tak u mě film získal jen dvě hvězdičky. -> Nákup laciné holky dětské postýlky: "chtěla bych nějakou krásnou a levnou". Kino se směje. Vtipná parafráze přechází i na samotné zhodnocení filmu. Škoda, Bill je klasik. Asiže jsem se nemohla ubránit porovnání s jinými klasikami, třeba Lepší už to nebude, Cena za něžnost nebo Pán velryb (kde figurují podivínští senioři, co mají svůj svět a je na tom položen scénář). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další z malých filmů, které se díky hereckým výkonům stávají filmy velkými. Bill Murray jako nevrlý stařík dostane nové sousedy - velmi bystrého, ale slabého klučinu a jeho snažící se matku, která však díky zaměstnání nemá na kluka čas, a tak se Vincent (Murray) s vidinou peněz za hlídání rozhodne, že ho bude každý den po škole hlídat. Brzy si spolu začnou rozumět, Vincent hocha zachrání před šikanou a hoch Vincenta před sebou samým. A tyto scény sbližování se dvou různých generací a dvou různých povah jsou (krom samotného Murrayova herectví) to nejlepší na celém filmu, pravým opakem je Naomi Watts, která si v poslední době myslí, že dokáže zahrát cokoliv, ale stejně jako Diana, tak ani ruská prostitutka nebudou role, na které budu časem vzpomínat. Ale jde jen o malou vadu na kráse. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)
  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)

Reklama

Reklama