Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (436)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Weinsteinům sice ty jejich Oscarové útoky často moc nebaštím, ale tentokrát jsem spokojen. Bill Murray hraje po svém takovou trošku verzi alá Hank Chinaski. Postupem času zkušenému divákovi samozřejmě dojde, jak se bude děj vyvíjet. To ovšem nic nemění na faktu, že se jedná, alespoň pro mě, o velmi příjemnou pohodovou záležitost, u které jsem byl na konci patřičně dojat. Zkrátka taková poctivá člověčinka. 75% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pár filmů s podobným příběhem zaměřujícím se na emoce diváků už bylo natočeno a tak jsem čekal, že mě to moc nechytne. To jsem se však mýlil, opět mě to dostalo. Sice jednu chvíli si říkáte, že je to takový průměrný poklidný filmeček, ale jakmile se to začne více a více věnovat tomu klukovi a Vincentovi (Bill Murray), tak vás to pohltí a se zaujetím koukáte až do konce. Nejsilnější zážitek je proslov Olivera, kdy Vincenta prohlásí za světce. Z mého komentářu jste asi pochopili, že se jedná spíše o drama než komedii a tohle hodně prospělo Melisse McCarthy. Ona dokáže být v dramatu fajn herečka, je to úplně jiná bytost než když hraje v komediích namachrovanou, ječící krávu. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Svatej Vincek aneb otravná agitka hrdinství a hlavně dokonalá reklama těch nejlacinějších amerických filmových klišé. Místy k nepřežití, naštěstí to k mírné snesitelnosti dokáže táhnout Bill Murray, no ale vážení, s tím vychvalováním cynických hlášek, bych to zase tak nepřeháněl. Wattsové nechutné přehrávání je na pár facek. Líbivě primitivní a zoufale nedotažený film. S Melfim končím. 40% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Miluj suseda (blížneho) svojho... ako seba samého. Bill Murray je parádne otravný a mrzutý, náladový, starý a vráskavý. Ten fajn dojem robí samozrejme on a to ostatné už akosi nebolo čím vyplniť. Ruská prostitútka, mužský vzor pre dospievajúceho chlapca, nejaké tie akoby komické príhody, srdce z kameňa versus zaplavenie vrúcnymi citmi...Patetické deja vú, aké to už veľakrát bolo. Vyvažuje to však charakter ústrednej postavy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pojmy príjemná indie nezávislá komédia a štúdiový komerčný kalkul sa občas zlejú dokopy a vznikne niečo ako Miluj suseda svojho. Tisíc a jeden krát obohratá pesnička s rovnakou dávkou klišé, ako vždy. Zmena prichádza s jedným pomerne nečakaným zvratom, lenže aj po ňom sa všetko dostáva celkom bezproblémovo do starých good feeling koľají. Potešilo ma, ako scenár zapracoval v konečnom dôsledku s vývojom jednotlivých vzťahov, keď uprednostnil to, čo bolo prirodzené a nie to, čo očakáva a chce divák. Takže koniec dobrý, všetko dobré. Ale ani zďaleka nie výborné. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)
  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)

Reklama

Reklama